In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

 

Zaterdag wordt de competitie in de Hoofdklasse A weer hervat. In Gouda staat er meteen een derby op het programma. We verwelkomen onze gasten uit Woerden en in het bijzonder Martijn Jansen, die gedurende één seizoen onze linkerflank bestreek. Sportlust’46 is aan een uitzonderlijke mooie reeks bezig. Vorig jaar werd de ploeg onder leiding van trainer Patrick Loenen onbedreigd kampioen in de eerste klasse. In dit seizoen zijn de Woerdenaren verder gegaan met wat ze in de eerste klasse deden, het winnen van de meeste wedstrijden. Sportlust’46 mag zich als promovendus ‘Herbstmeister’ noemen en dat is natuurlijk een prestatie op zich. Het elftal van Loenen, die onlangs voor twee jaar bijtekende, scoort makkelijk en krijgt weinig doelpunten tegen. In de eerste seizoenshelft wisten de Woerdenaren eenendertig keer het net te vinden, dat is twee keer zoveel als onze jongens. Daarnaast kreeg het de minste tegentreffers van de competitie tegen, slechts twaalf keer moest doelman Menno de Jong de bal uit het net vissen.

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen de pupillen met 6-3 verloren. Laten we hopen dat Jodan Boys zaterdag aan het langste eind trekt.

Jodan Boys kan terugkijken op een mooi en goed trainingskamp in Torremolinos. In het zonnige zuiden werd er naast veel gezellige activiteiten ook hard getraind. Jodan Boys wil net als aan het begin van de competitie goed uit de startblokken komen. De afgelopen week speelde Jodan Boys twee oefenwedstrijden, tegen Alphense Boys en ASWH. Beide wedstrijden eindigde in een remise. Vooral in de wedstrijd tegen de tweededivisionist liet Jodan Boys zich duidelijk gelden.

Als we naar het programma kijken kunnen de mannen van Leen van Steensel de komende weken aan de bak. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord op het programma en de week erna ontvangen we, het immer lastige, Achilles Veen. De laatste wedstrijden voor de winterstop waren hoopgevend. Drie wedstrijden werden op rij gewonnen, alleen in Alphen ging de waterpolowedstrijd met 2-1 verloren. Bij winst zaterdagmiddag neemt Jodan Boys nog verder afstand van de onderste regionen en blijft het meedoen in de tweede periode. Laten we met elkaar achter onze mannen gaan staan! De eerder thuiswedstrijden hebben laten zien dat onze vlaggenschip juist dan boven zichzelf uit kan stijgen.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer S.C. Kraak. Hij wordt geassisteerd door de heer J. Teders en de heer J. Westland.

Een ieder een mooie voetbalmiddag toegewenst!

FORZA Jodan Boys