In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Voor het tweede jaar op rij is Jodan Boys met zowel de A selectie als Jong Jodan Boys afgereisd naar hotel Amaragua in Torremolinos. Vrijdagmorgen stonden er om half vier heel wat mensen met kleine oogjes in de kantine van Jodan Boys. Nog maar net bekomen van de feestdagen stond de mooiste trip van het jaar alweer op het programma. Per touringcar reisde de groep af naar Rotterdam! Op de luchthaven werd het eerste kaartje gelegd, werden de kersdagen en Oud en Nieuw geëvalueerd.

De jongens vermaakten zich al goed in alle vroegte

Na twee uur vertrok  het vliegtuig richting Malaga stipt om half acht. Na een goede vlucht kwamen de boys om 10.30 uur aan op Spaanse bodem. De groep werd daar opgewacht door de perfecte reisleiding van trainingskampen.nl en werd wederom per bus naar het hotel gebracht. Net als vorig jaar zit Jodan Boys in hotel Amaragua aan de boulevard en het strand van Torremolinos. Nadat iedereen was ingecheckt volgde een stevige en goede lunch. Daar was iedereen wel aan toe!  Na de maaltijd maakte de groep zich klaar voor de eerste training van 2020. Onder een heerlijke Spaanse winterzon reisde het gezelschap naar grote hoogte om precies te zijn naar Mijas Pueblo een mooie accommodatie bovenop een berg. Onze Spaanse buschauffeur nam een mooie route met schitterende uitzichten.  Het laatste stuk moest de groep te voet afleggen met gemiddelde stijgingspercentages waar zelfs Tom Dumoulin een tandje bij zou moeten schakelen.

De laatste vijfhonderd meter naar het complex was een goede warming-up.

De training verliep prima en iedereen wilde zichzelf graag aan de trainers laten zien. Na een goede training van anderhalf uur bracht de bus ons weer naar het hotel. Tijdens het avondeten was duidelijk zichtbaar dat Jodan Boys de gemiddelde leeftijd van de hotelgasten een stuk naar beneden bracht. De meeste gasten hadden een grijze kuif en een rollator was geen vreemd gezicht aan het buffet.

Trainer Leen van Steensel liet zijn mannen zich voor het eerst in het zweet werken in 2020

Na het diner was er een vrij programma. Na de lange reisdag gingen sommige jongens vroeg naar bed. Anderen namen deel aan het pokertoernooi, wat glansrijk werd gewonnen door Karim Scharleman.  Een mannetje of vijftien speelde 30 seconds wat voor grote hilariteit zorgde. Uiteindelijk trokken Mitchel, Karel, Erik en Daley aan het langste eind.

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt volgde een ochtendtraining. Net als vrijdag duurde de training anderhalf uur, met het verschil dat aan het einde van de training nog een flinke conditionele prikkel van de jongens werd gevraagd. Gelukkig doorstonden de meeste jongens deze uitdaging met verve. Tijdens de lunch nam Marco Veenhuis het woord en sprak de groep toe en deelde uit ervaring wat er voor nodig is om tot goede prestaties te komen. De speech werd beaamd door een hartelijk applaus.

Rik Stalenberg bijt nog even op de tanden bij de laatste rondjes hardlopen.

Vanmiddag staat er een strandactiviteit op het programma onder leiding van Mitchel Heerkens en Karel v/d Heuvel. Vanavond volgt de jaarlijkse culturele nachtelijke wandeling door Malaga. Zoals u leest zullen onze jongens zich geen moment hoeven te vervelen.

Voor nu Hasta Manana