In Fotoalbums

Nieuwjaarstoespraak 2020 van voorzitter Marco Kastelein

Beste leden,

Iedereen de beste wensen voor 2020. Een gelukkig en sportief jaar gewenst.

Onze mooie vereniging is springlevend met 1370 leden en 350 vrijwilligers. Maar wat is nou typisch Jodan Boys? Ons jaarlijks pupillenkamp? De waarden en normenaanpak? De goede trainers en prestaties van de jeugdteams?

Het bestuur heeft nagedacht over de toekomst. Waar staat Jodan Boys over 10-20 jaar.

De vereniging kent drie pijlers. In de eerste plaats is Jodan Boys een voetbalgemeenschap, een brede familie waar lief en leed wordt gedeeld. Gebaseerd op onze christelijke uitgangspunten. Met een sterk accent op sportiviteit en respect. Het afgelopen jaar was er weer een zeer geslaagd pupillenkamp met voldoende kinderen die meegingen. De jaarlijkse speldendragersavond was druk bezocht. Job van Welie liet ons kennismaken met zijn assortiment. Er waren weer veel nieuwe speldendragers. Inmiddels zijn er 96 speldendragers. Op weg naar een nieuwe club van 100. Het 85 jarig bestaan van onze mooie vereniging was een groot feest. Karel van de Heuvel heeft dit met vele anderen geweldig georganiseerd. De feestavond in de Theaterbakkerij was gezellig en professioneel. Maarten Westerduin zorgde op geheel eigen wijze voor de interessante gesprekken. De opbrengst van de avond is gebruikt om het ballenhok op te knappen. Er waren ook droevige momenten het afgelopen jaar. We denken aan het overlijden van Wilma Dessing-Van Vliet, Wil de Kwaadsteniet en Ton de Kwaadsteniet. Ton was meer dan 70 jaar lid en betrokken bij onze vereniging. Vlak voor zijn overlijden was hij nog bij een thuiswedstrijd van Jodan Boys 1.

In de tweede plaats is Jodan Boys een voetbalclub waar je je talenten kan ontplooien. Met goede trainers en hoog spelende jeugd. Met een eerste herenteam dat al jaren op hoofdklasseniveau speelt. Het afgelopen jaar nam Jodan Boys deel aan de competitie met 70 teams. Iedere zaterdag waren er bij de jeugd honderden kinderen aan het voetballen op onze velden. En heel succesvol. Jodan Boys was de grootste stijger op de lijst van 200 hoogstspelende amateurverenigingen. Bij de jeugd gestegen van 147 naar 16. Voor de hele vereniging van 81 naar 21. Het afgelopen seizoen waren er dan ook geweldige prestaties. O19, O17, O15, O14 zijn gepromoveerd. O19 speelt nu op tweede divisieniveau tussen MVV, NEC en Fc den Bosch. In de selectie van het eerste en tweede team zijn veel eigen jeugdspelers opgenomen. Dat past volledig bij onze doelstellingen. Het eerste herenteam heeft vorig seizoen een periodekampioenschap behaald en zich geplaatst voor de voorronde van het KNVB-bekertoernooi. Mooie prestaties. Dit seizoen zijn de uitslagen wisselend. Plek 9 halverwege met 20 punten is het resultaat. Vrouwen 1 staat op een mooie derde plaats in de tweede klasse B en wie weet zit er nog meer in. Het vrouwen- en meidenvoetbal groeit langzaam door met nu 13 teams. Er is ook een speciaal meisjesteam voor O9 bijgekomen. Een projectteam ondersteunt het programma meiden- en vrouwenvoetbal bij Jodan Boys met Helen Verschoor als bezielende projectleider.

In de derde plaats is Jodan Boys een maatschappelijke organisatie met een eigen plek in de wijk. Met aandacht voor de kwetsbare leden. Met een eigen Gteam en ondersteuning van leden met een Rotterdampas. Ook FC Oosterwei had een succesvol jaar onder de bezielende leiding van JBspelers Mo Bellahcen en Omar el Hadotti. Voor de kinderen op de wachtlijst was er het  sportkanjerproject. Dennis van de IJssel, onze oud trainer, is projectleider. Het Jodan Boysbestuur wil de drie pijlers dicht bij elkaar houden: voetbalgemeenschap, voetbalclub en maatschappelijke organisatie. Dit is cruciaal voor de toekomst. Dit alles is alleen maar mogelijk dankzij onze honderden vrijwilligers. De scheidsrechters, de teamleiders, de leden achter de bar, de stewards, de trainers, de leden die de accommodatie beheren, de commissieleden enz.

Nu hebben we een goede traditie dat we ieder jaar een aantal vrijwilligers in het zonnetje zetten. Om ons allemaal het besef te laten hebben dat onze vereniging daarop draait.

Ingrid de Vos

Ingrid jij bent het gezicht van de contributie-administratie. De afgelopen twee jaar heb je heel veel mailtjes beantwoord, herinneringen en aanmaningen verstuurd en contact gehad met leden. Samen met Emiel van de Nagel heb je gezorgd dat de ledenadministratie klopt. Het is een lastige taak, maar cruciaal voor onze vereniging. Achterstanden zijn funest en moeilijk op te lossen. Contributie is het grootste inkomstendeel. Bedankt voor al je inzet. Vandaar deze blijk van waardering van het bestuur.

Mario Vitale

Mario jij bent al meer dan 10 jaar actief binnen de voetbaltechnische commissie. Jij bent een man met passie, energie en verstand van zaken. Nooit te beroerd om op te pakken wat nodig is. Nooit te beroerd om op basis van argumenten de discussie aan te gaan over technische zaken. Een plezierig mens. Een probleemoplosser. Een echte Jodan Boysvrijwilliger. Een levensgenieter die van de gezelligheid houdt. Zo maar wat omschrijvingen van laatste collega’s. Dank voor al je inzet. O19 en O17 is niet de makkelijkste groep. Met verve heb je het gedaan. Ik hoop nog vele jaren.

Hennie Verschoor

Hennie jij bent een oervrijwilliger. Al 35 jaar ben je actief. Je bent mede gestart met het Kerstgourmet. Nog steeds een groot succes. Afgelopen Kerstgourmet stond je weer in de keuken. Je hebt zoveel gedaan, het is bijna niet op te sommen: pupillenkamp 20 jaar, schoolvoetbalvrijwilliger, schoonmaakacties in de zomer, snoepzakjes maken voor de kinderen en nog steeds zeer actief achter de bar. Nu sta je weer langs de lijn bij je spelende kleinkinderen. Een echte JB-vrouw. Hennie bedankt!

Boukje Franssen

Boukje je bent al een aantal jaren teammanager van de teams waarin je zoon speelt. Je zorgt voor het invullen van de digitale formulieren, rijschema’s en de communicatie. Sinds begin september ben je zeer actief in de vrijwilligerscommissie. Je hebt de vervuilde data in de applicatie vrijwilligerstekort opgeschoond. De registratie vernieuwd. Maar bovenal heb je de afgelopen maanden de mailbox van de vrijwilligerscommissie beheerd. Honderden mails heb je beantwoord. En met resultaat. De bar- en keukendienst zijn voor het hele seizoen volgepland. De commissiekamerdiensten zijn nagenoeg volledig bezet. De schoonmaakploeg staat elke zaterdag klaar. Een super mooi resultaat. We hopen dat je nog veel vrijwilligers zal ondersteunen de komende tijd. Baukje bedankt!

Guus Vergeer

Afgelopen jaar 50 jaar was je verbonden aan Jodan Boys. Eerst als talentvolle jeugdspeler, later als gewaardeerd voetballer van selectieteams. Na zijn carrière als voetballer besloot Guus zijn handen uit de mouwen te steken voor de club waar hij zolang aan verbonden is. Je begon een nieuwe carrière achter de bar. Een legendarisch duo met Teus de Kruijf, niemand weet hoe lang al. Samen legendarisch op het veld, samen legendarisch achter de bar. Een herkenningspunt voor de leden en steunpilaar voor de barvrijwilligers. Inmiddels al jaren een team met ook Manon de Kruijff en Annie Luk. Een team dat staat als een klok. Guus kent zijn klantjes. Je bent een voorbeeld voor veel oud voetballers. Je laat zien wat clubliefde inhoudt. Daarom in het zonnetje in je jubileumjaar bij Jodan Boys.

Wim van der Zaan

Twee dagen geleden zat je nog op de tribune bij Paul de Leeuw en nu hier bij Jodan Boys. Al ruim 25 jaar scheidsrechter en tot anderhalf jaar geleden nog actief op het veld als keeper in het legendarische elfde. Je hebt een lange carrière bij de club. Begonnen als keeper in het vriendenelftal met namen als Arie Anker, Rene Ardon, John Blaazer en Koos Rijlaarsdam. Begin jaren negentig heb je de scheidsrechterscursus gevolgd en ben je gaan fluiten. Lid van de VTC en als voorzitter daarvan lid van het bestuur. Doorbijten bij lange vergaderingen. Later was je samen met je broer verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe kleedkamers en het sponsorhome. Een groot project, bepalend voor het gezicht van de vereniging. Nu leidt je af en toe wedstrijden van het veteranenteam waar je zolang in gespeeld hebt. Met jou bedanken we alle scheidsrechters die wekelijks actief zijn. Wim ik hoop dat je nog lang plezier hebt in het fluiten!

Fotoalbum