In Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR1 – UVS VR1

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen de koploper, UVS, op het programma. UVS stond na 10 wedstrijden op 28 punten en was ongeslagen. Om aansluiting de houden met de elftallen boven ons, was het van belang om er helemaal voor te gaan. Deze week keerde Dorien terug in de basis na een blessure, ook Cindy keerde terug in de selectie na een langdurige blessure. Naast deze twee terugkerende speelsters waren er ook veel wijzigingen in het veld.

Om 14:15 stond UVS paraat om de aftrap te nemen. We begonnen goed aan de wedstrijd. Passes kwamen aan, er werd goed geopend en duels werden vaak gewonnen. We stonden sterk in onze schoenen en wisten waar we voor aan het voetballen waren. Al snel werd ons spel beloond met een doelpunt. Na 7 minuten spelen gaf Zoë een bal breed op Famke, Famke liep richting het doel en gaf de bal af op Dorien die de bal er zo in kon schieten.

UVS werd steeds gevaarlijker en wij begonnen steeds meer kleine foutjes te maken. Dit resulteerde helaas in een tegendoelpunt. Na een ingooi van UVS, kwam de bal in ons zestienmetergebied. Door het opendraaien van een speelster, kon de bal nog verder de zestien in gespeeld worden. Hierdoor kreeg UVS de kans om te schieten.

Na het doelpunt bleef het spel gelijkwaardig aan elkaar. Onze verdediging wist de ballen goed te onderscheppen en Sophie wist regelmatig met een mooie sliding de bal te veroveren. Door de veroveringen kon de bal snel overgespeeld worden en kon er worden geopend naar de andere kant van het veld. Hierdoor kon de bal afgegeven worden op Hannelot, die hem af kon leggen op Zoë. Zoë schoot, maar helaas kon de keepster er net bij.

Ook UVS kwam weer dichterbij wat resulteerde in een goede kans. De bal werd maar net aan overgeschoten. Deze kans zette ons op scherp, en we gingen gelijk terug in de aanval. Vanuit de verdediging werd de bal op Dorien gespeeld die een prachtige bal op Carolien gaf. Helaas werd deze kans niet beloond met een doelpunt.

In de 40ste minuut raakt Jisca geblesseerd waardoor er een wissel plaats moet vinden. Sara komt erin en de laatste minuten van de eerste helft tikken weg. Wij krijgen nog een kans, maar helaas wordt deze niet benut. Hierdoor gaan wij met een ruststand van 1-1 de kleedkamer weer in.

We begonnen de tweede helft erg goed. Zo belandde een goed schot van Dorien net naast het doel. Het was een sterke fase met een goeie druk naar voren. De dames van Jodan boys creëerden veel en zo ontstond er een grote kopkans voor Zoë na een voorzet van Carolien.

Ook vanaf de andere kant was er dreiging. Na een aanval van UVS scoorden ze, maar gelukkig werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Het is erg spannend en het spel gaat over en weer. We werden wat slordiger en veel ballen kwamen niet aan. Dan in de 73ste minuut, schiet de UVS de bal in het doel, onhoudbaar voor Ilse. 2-1 achter. Er is gelukkig nog genoeg tijd om gelijk te maken en iedereen gaat er vol voor!

Na weer mooi geplaatste voorzet van Carolien gaat het schot van Zoë maar net naast. En dan weer een harde, goede voorzet van Carolien. Renate krijgt de bal en tikt hem in het doel 2-2!!!!! Kort daarna wordt er afgefloten. Ondanks het gelijkspel kunnen we erg tevreden en trots zijn. Er was veel inzet en iedereen heeft alles gegeven. Een fijne manier om de winterstop in te gaan!