In Nieuws Vrouwen

Xerxes VR1 te sterk voor JodanBoys VR2

Het was weer zaterdag en dit keer stond de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie op het programma. Het weer zat niet echt mee vandaag, erg veel wind en regen. Onze dames waren op tijd op het sportcomplex voor de bespreking die vandaag door Johan werd gedaan. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk 2 weken geleden al op de agenda, maar ivm blessures hadden we om uitstel gevraagd. Helaas was het deze zaterdag nog niet veel beter en is ons team nog steeds een beetje uitgedund. Er moesten een paar meiden verstek laten gaan ivm blessures en ook moesten we 2 meiden afstaan aan VR1, die eveneens last hebben van blessureleed. Gelukkig was de MO17-1 vrij en stonden de meiden te popelen om ons aan te vullen. Wat erg prettig was, want deze meiden kunnen een aardig balletje trappen. Johan begon met de bespreking zodat iedereen wist wat van haar verwacht werd. Deze week was tevens de laatste wedstrijd van Joëlle die we erg gaan missen, gelukkig blijft ze wel komen kijken. Johan maakte de opstelling bekend, dit was deze week opnieuw een puzzel, maar de heren zijn eruit gekomen.

Doel: Julia

Achterhoede: Eline, Lotte.M, Lotte.J en Stoop.

Middenveld: Inge, Bajema, Liz en Meike

Spitsen: Joëlle en Romy

Reserve: Martine, Elise, Marije en Bijoux

Vlaggers: Martine en Stoop

Onze dames begonnen op tijd aan de warming-up, die mooi op het wedstrijdveld afgewerkt kon worden, want die was vrij. De scheids was op tijd en we konden daarom precies om 14:30u beginnen aan de wedstrijd die vandaag onder leiding stond van dhr. R. van der Meer.

Onze dames wonnen de toss en kozen er voor om eerst met de wind tegen te spelen. De dames van Xerxes hadden daarom de aftrap en gingen gelijk in de aanval, maar we stonden goed te verdedigen, wat ook wel moest tegen dit team. Zo kreeg Xerxes in het begin al meteen kansen. Onze dames hadden moeite met de tegenwind en ook met het felle druk zetten van Xerxes. In de 13e minuut brak een speelster van Xerxes uit en scoorde de 0-1, zoals altijd laten wij onze koppie’s niet hangen en blijven we voetballen. Helaas moest Lotte.M al vroeg gewisseld worden, omdat ze de hele week al ziek was geweest. Voor Lotte M. kwam Marije in de plaats. Vlak na de goal kwam de JodanBoys er goed uit via de linker kant en kon Liz op goal schieten, deze eindigde helaas in de handen van de keepster. We konden daarna niet voorkomen dat Xerxes in de 30ste minuut door een verdedigingsfout de score op 0-2 zette. Ook kregen wij nog wel wat kansen, Joëlle schoot zo nog 1x in de handen van de keepster, maar in de eerste helft was Xerxes te sterk voor ons. Zo kwam een speelster van Xerxes in de 35ste minuut 1 op 1 met Julia, deze hield in eerste instantie goed tegen, maar helaas ketste de bal van haar hand af en de dame van Xerxes schoot genadeloos de bal in het doel in, 0-3. Veel kansen werden er niet meer gecreëerd zodat we de rust in gingen met een 0-3 achterstand. Ard had het in de rust overgenomen van Johan en er werd weer verteld wat er goed en fout ging, wat er beter moest en dat we een tandje harder moesten gaan voetballen want een 0-3 achterstand kun je nog wegpoetsen, dat hebben we eerder dit seizoen laten zien. Elise werd in de rust al ingebracht en Martine en

Bijoux kwamen later in de 2e helft in het veld. De scheidsrechter floot weer voor aanvang van de wedstrijd en onze dames gingen gelijk goed van start. Met de wind mee voetballen was gelukkig wat makkelijker en het ging ook meteen beter. Dit resulteerde meteen in kansen, zo kreeg Liz de bal en die schoot hem richting Bajema die vrij stond vlak buiten de 16, die zich niet bedacht en in de 50ste minuut de score op een 1-3 zette. Het is altijd oppassen met de tegenstander want hun buitenspeelsters waren zeer snel en behendig en met veel geluk scoorden ze in de 60ste minuut de 1-4, dit was erg balen, want wij hadden het betere spel en creërden meer kansen. Xerxes had het de 2e helft wat moeilijker door de tegenwind en het aanvallende spel van de JodanBoys. In de 70ste minuut kreeg Romy de bal aangespeeld, die draaide knap bij haar tegenstander weg en haalde uit, de keepster was kansloos en zo kwam de stand op 2-4. Er werd van beiden kanten toch lekker gevoetbald ondanks de harde wind en regen. Xerxes kreeg zo af en toe nog wel kansen en scoorde toen ook nog de 2-5. Zo kregen onze vrouwen ook kansen zat maar wilde hij er maar niet in, totdat in de 85ste minuut Romy de bal weer kreeg en hem achter de keepster van Xerxes schoot, 3-5. Met nog 5 minuten te gaan kregen we nog wel kansen, maar helaas kwamen we niet meer tot scoren en bleef de 3-5 als einduitslag op het bord staan. Meiden top gedaan hoor tegen de nummer 2. Ook willen wij Marije, Liz, Meike en Elise van de MO17-1 bedanken voor het meedoen met VR2, erg goed gedaan hoor. Op naar de volgende wedstrijd en dat is 25 januari 2020 uit tegen FC’s- Gravenzande VR1 om 12:45 uur. Namens VR2 en Staf wensen wij alle supporters, leden en het bestuur fijne kerstdagen en een gezond en gezegend 2020 toe! Graag tot volgend jaar!