In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag niet weten te winnen in Alphen. Tegen ARC werd het 2-1. Jodan Boys kwam nog wel op voorsprong. Jeroen Borsboom deed zijn oude ploeg in de eerste helft pijn met een doelpunt. ARC kwam in de tweede helft op gelijke hoogte en wist ook nog de winnende treffer te maken. Jodan Boys verliest dus weer een keer na drie winstpartijen.

Terwijl op de radio vooral nummers te horen zijn waarin de witte kerst wordt bezongen, was daar zaterdagmiddag geen sprake van. Het was meer een Wet Christmas. De wedstrijd werd gespeeld onder kletsnatte omstandigheden. De regen en hagel geselde bij tijd en wijlen de tweeëntwintig acteurs op het veld. Maar goed, dat hoort erbij! Jodan Boys en ARC begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Opvallend was dat in deze beginperiode van Lunteren en de Berg binnen het kwartier een gele kaart aan hun broek hadden. Dat is wat we kunnen zeggen over de eerste twintig minuten.

De eerste kans van Jodan Boys was direct raak! Jeroen Borsboom wist de bal goed achter keeper Balk te schieten. Saillant detail vorig jaar verdedigde Borsboom nog de rood zwarte kleuren van ARC. Drie minuten later was het bijna 0-2 toen Prins van ARC de bal maar net over zijn eigen doel kopte. Jodan Boys was in deze fase echt sterker en ARC werd teruggedrongen op eigen helft. ARC kreeg pas de eerste echt goede kans bij het ingaan van de laatste minuut van de eerste helft. Op het zware veld werd de bal goed voorgegeven, maar de bal werd uit kansrijke positie overgeschoten. In de blessuretijd van de eerste helft was het Jorn van Lunteren die de score had kunnen verdubbelen. Hij passeerde de keeper van ARC, maar kwam te ver naar buiten uit. De bal die uiteindelijk bij Bellahcen belandde zeilde over het doel van Balk. Jodan Boys zocht met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op!

ARC kwam erg goed uit de kleedkamer. Na twee minuten mocht het een corner nemen en die werd binnen gewerkt door Coen de Groot. Jodan Boys kon weer opnieuw beginnen. Het had in het eerste kwartier na rust de handen vol aan ARC dat in tegenstelling tot de eerste helft meer druk op de verdediging van Jodan Boys wist te geven. Desondanks kregen de Berg en de ingevallen Oulad Ali nog mogelijkheden om de Gouwenaars op voorsprong te schieten. Het gebeurde niet. Sterker nog, in de negenenzestigste minuut kwam ARC op een 2-1 voorsprong. Stefan den Horder schoot een vrije trap op de rand van zestienmeter feilloos binnen. Een opgave voor Jodan Boys om dit in de laatste twintig minuten om te draaien. In de drieënzeventigste minuut kreeg de linkerverdediger van ARC zijn tweede gele kaart en kwam Jodan Boys met een man meer te staan. Vanaf dat moment probeerde Jodan Boys de druk op ARC te houden. De lange hoge ballen werden vaak weggehaald door  de kopsterke Prins. Vijf minuten voor tijd was het wederom Borsboom die bijna scoorde. Zijn kopbal ging maar net naast. Toen iedereen dacht dat het was gespeeld, kwam Jodan Boys via de jonge ingevallen Bram van de Wolf nog bijna naast ARC. Een voorzet werd knap met het hoofd teruggelegd door Brank en van vijf meter kopte de Wolf  de bal geplaatst in de hoek. Keeper Balk stond aan de grond genageld. De bank van Jodan Boys veerde al op om het doelpunt te vieren. Helaas ging de bal via de binnenkant van de paal uit het doel. Wat zonde dat deze bal er niet inging! Het had een mooie invalbeurt voor Bram vd Wolf geweest! Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Roeleveld voor het einde van de wedstrijd.

Jodan Boys verliest zo onnodig van ARC. Jodan Boys had grote delen van de wedstrijd de controle, behoudens de twintig minuten na rust. Maar het scorebord is onverbiddelijk en eerlijk, daarop stonden echt twee treffers voor de ploeg uit Alphen en maar één voor Jodan Boys. Na drie overwinningen, helaas een nederlaag. Jodan Boys staat nu in een grote middenmoot die gaat van plek vier tot plek twaalf. Tussen deze ploegen zitten maximaal vijf punten verschil.

Nu is het winterstop en tijd om met de geliefden de feestdagen vieren. Begin januari gaat Jodan Boys met vijfenvijftig man richting Torremolinos. De spelers van Jodan Boys 1 en Jong Jodan Boys, staf, begeleiding en sponsoren zulen zich in  Spanje voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Jodan Boys zal er 18 januari weer moeten staan als koploper Sportlust’46 op bezoek komt.

Voor nu goede feestdagen en tot ziens in het nieuwe jaar

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Rietveld (’74 v/d Wolf), Heerkens (c), Huntink, de Vries (’77 Brank), de Berg (’58 Oulad Ali), Bellahcen, Borsboom, van Lunteren, Tuithof