In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Aankomende zaterdag alweer de laatste speelronde in de Hoofdklasse A voor de winterstop. Jodan Boys neemt het in een uitwedstrijd op tegen ARC. Een heuse derby, zo kort voor de feestdagen, mooier kan het niet! Goed dat na een aantal magere jaren de Alphense Racing Club terug is op hoofdklasseniveau en hoe! Daar komen we later op terug.

Hoewel ARC de afgelopen jaren een stap terug heeft moeten doen, kan het bogen op een rijke historie. Waarbij een aantal Jodan boy’s een belangrijke rol hebben gespeeld. We moeten daarvoor terug naar het seizoen 2017/2018. Onder leiding van Wim Berckenkamp werd ARC kampioen in de hoofdklasse A. Ard en Remco Blok waren samen met Wim Westenberg overgekomen van Jodan Boys en waren alle drie belangrijke basisspelers in het kampioensjaar. In Alphen aan de Rijn wordt er nog steeds met veel plezier teruggedacht aan die mooie periode. Onze oud-trainer Dennis v/d Ijssel maakte op jonge leeftijd zijn debuut als hoofdcoach bij ARC. Later maakte spits Sander van Gool nog eens de overstap naar de Racing Club, hij speelde in de topklasse met de rood zwarten. Na de degradatie uit topklasse  in 2011-2012 maakte ARC een moeilijke periode door. Een jaar later volgde degradatie naar de eerste klasse. ARC had in deze periode de wind tegen.

ARC seizoen 1998-1999 Ard en Remco Blok op de achterste rij in het shirt van ARC. Op de middelste rij in het midden Wim Berckenkamp. Op de eerste rij vierde van rechts Wim Westenberg. Een jaar eerder werden ze kampioen in de hoofdklasse.  (foto: de historie van ARC)

De laatste jaren is de wind gedraaid. Onder leiding van Mark Evers wist ARC vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren. Onze eigen Jeroen Borsboom speelde daarbij een belangrijke rol. In de finale tegen DTS Ede keken de Alphenaren een minuut voor tijd tegen een 1-0 achterstand aan. Jeroen Borsboom wist kort voor het verstrijken van de wedstrijd de gelijkmaker binnen te schieten. Uiteindelijk was ARC met penalty’s te sterk voor de ploeg uit Ede. De rentree in de hoofdklasse pakt tot op heden goed uit. Met een herkenbaar team, waarbij het collectief een belangrijke rol speelt, werden al negentien punten behaald. De laatste vier wedstrijden is ARC ongeslagen. DUNO werd zelfs met 5-0 terug naar Doorwerth gestuurd. Vorige week hielden ze in Aalten koploper AZSV op een 1-1 gelijkspel.

Enzo Huntink, verbeten als altijd,  verwikkeld in een duel om de bal met Yassire Hamdani in de wedstrijd tegen Spijkenisse.

Dan nu over naar ons eigen Jodan Boys. Onze mannen begonnen goed aan de competitie met twee overwinningen en twee remises. Daarna volgde zes wedstrijden waarin er slechts één keer werd gewonnen, van Rijsoord. De laatste drie wedstrijden hebben de mannen van Leen van Steensel de negatieve spiraal weten te doorbreken. Sterker nog de laatste drie partijen werden gewonnen. Afgelopen zaterdag werd het doorgaans lastige Spijkenisse, met 1-0 verslagen.

Lukt het Jeroen Borsboom, net als afgelopen zaterdag, zijn oude club pijn te doen met een doelpunt!

Als je naar de ploegen kijkt dan kun je concluderen dat beide elftallen het moeten hebben van het collectief. Veel jongens komen uit de eigen jeugd of spelen al een langere periode voor hun club. Dan is het mooi om te zien dat zowel ARC als Jodan Boys op dit moment goed meedraaien. Beide elftallen zullen met een goed gevoel aan de kerstdis willen aanschuiven en zijn daarom gebrand op een goed resultaat. Het belooft op voorhand een mooie wedstrijd te worden. Zorg ervoor dat de kerstinkopen zaterdagochtend zijn gedaan, of doe ze een weekje later. Komt allemaal naar Alphen aan de Rijn om onze mannen aan te moedigen tegen ARC! Want het Jodan Boys publiek geeft altijd net dat laatste zetje!!

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M.A. Roeleveld

FORZA Jodan Boys!!