In Junioren, Nieuws

Eind vorig seizoen waren de VTC en de geledingen coördinator druk bezig met het samenstellen van de teams van dit lopende seizoen. Het plan was 4 JO17-teams te maken. En mogelijk moesten er jongens doorgeschoven worden naar de JO19. Dan, terwijl het al een beetje gonsde, kwam daar het verzoek van Pieter Leen Burger om met 16 jongens in een vriendenteam mee te gaan draaien in de JO17. Hierin komen ook  jongens van de JB JO17-3 te zitten van het afgelopen seizoen, die in de JB JO17-3 zouden blijven. Ook spelers vanuit de JO15, waarvan er één zo door kon stromen naar de selectie van de JO17, gaven aan voor het vriendenteam te kiezen. Daarnaast jongens die nog nooit op voetbal hebben gezeten, al langere tijd of juist net een paar weken gestopt waren. En, het moet gezegd worden, er waren ook 4 jongens met dispensatie bij. Dit was minder leuk voor de VTC en de geledingencoördinator, want de samenstelling van de teams moest daardoor weer wijzigen.

Maar waar laat je zo’n vriendenteam, waarin best wat kwaliteit rondloopt, dan spelen? Dat mag natuurlijk niet ten kosten gaan van de ontwikkeling van andere spelers. Hierdoor werd het vriendenteam Jodan Boys JO17-5 gedoopt en komen ze uit in de 4de klasse, dezelfde klasse als Jodan Boys JO17-4.

Onder aanvoering van hoofdtrainer Marco Heijstek, die al aardig wat ervaring heeft met vriendenteams, worden er 3 assistent-trainers aangetrokken. Als klap op de vuurpijl dienen er zich ook nog twee sponsoren aan. Bos van Eck Advocaten verzorgt shirts en Prospect/Leeff tassen. Wat vriendschap allemaal al niet los kan maken! Een vlagger was ook snel gevonden. Met 4 dispensatie spelers, waarvan er maar 3 op het wedstijdformulier mogen, heb je altijd iemand die kan vlaggen. Aan de organisatie kan het dus niet liggen. De basis voor een mooi seizoen was gelegd.

In de ouverture wordt geoefend tegen het hoger ingeschaalde Olympia JO17-2 (met aanvulling uit de JO17-1). Best een pittige pot voor een team dat nog aan elkaar moet wennen. De boys weren zich kranig en de 2-2 (late gelijkmaker door Jodan Boys) einduitslag is dik verdiend.

In de bekercompetitie zijn we ook aan een 3de klasser gekoppeld. Na twee eenvoudige overwinningen moet de wedstrijd tegen 3de  klasser FC Oudewater  bepalen wie door gaat in de beker. Onze boys winnen met 2-0. Een mooi vooruitzicht voor de najaarscompetitie.

De najaarscompetitie komt wat langzaam op gang. De eerste wedstrijd zijn we meteen vrij. 28 September begint de competitie met een wedstrijd tegen ASW dat de week ervoor met maar liefst 9-0 gewonnen heeft. Meteen een mooie graadmeter voor onze jongens. Maar thuis op het hoofdveld, met sommige ouders thuis meekijkend achter de tablet met Voetbal TV, wordt ASW zowaar op een 6-0 nederlaag getrakteerd. Helaas valt het daarna wat stil. Weer een keer vrij en een team dat zich terugtrekt uit de competitie. Het zorgt ervoor dat pas 4 weken later de tweede wedstrijd gespeeld kan worden. Er had zich ondertussen een kopgroepje gevormd in de competitie. ASW herstelt zich goed van de nederlaag tegen onze jongens en Be Fair weet alle wedstrijden te winnen. Ook Groeneweg draait behoorlijk mee.

In de tweede wedstrijd wordt aangetreden tegen RVC’33. Zij zitten niet in de kopgroep, maar hebben een aantal wedstrijden gespeeld waarbij het kwartje net de verkeerde kant op is gevallen. Tegen ons lijkt het voor RVC’33 een keer goed uit te pakken. We moesten even slikken toen het 0-2 voor RVC’33 werd, zeg maar zoiets als dat Ajax met 0-2 achter komt tegen Willem II. Maar onze boys laten zich niet uit het veld slaan. Na de ruggen gerecht te hebben, wordt er uiteindelijk een 3-2 overwinning uit het vuur gesleept.

30 November volgt de bekerwedstrijd tegen WDS JO17-1. Wederom een 3de klasser. Hoewel er een goed pot wordt gespeeld, worden de voetbalwetten ons fataal. Als je het zelf nalaat om te scoren, scoort de tegenstander. Met een 1-0 nederlaag is het bekeravontuur voorbij.

Niet getreurd, in de competitie zijn er nog mooie vooruitzichten. Na eclatante overwinningen op Floreant en ARC wacht ons de eerste finale in de competitie. Groeneweg is op 16 November de tegenstander. We verwachten en hopen vurig op een echte wedstrijd met veel tegenstand. Groeneweg moet echter spelers afstaan aan een hoger team en blijkt ook niet opgewassen tegen onze wilskracht. De hoop op een echte wedstrijd is snel vervlogen en na 82,3 minuten staat er zelfs 0-16 op het scorebord.

Na een “tussendoortje” tegen Moordrecht  staat op 30 November de tweede finale op het programma, Be Fair. Be Fair heeft ondertussen toch een keer verloren en wel tegen ASW. Waardoor ASW en Be Fair voor aanvang van deze wedstrijd beide slechts 1 keer verloren hebben. Met een 3-0 ruststand lijkt ook deze wedstrijd gespeeld en het kampioenschap heel dichtbij. Be Fair denkt daar echter heel anders over. Met een verse wisselspeler (en hij was goed) zijn er opeens veel meer aanvallende impulsen bij Be Fair en dat leidt zelfs tot de 3-1. Hangt er dan toch een sensatie in de lucht?

Toen de storm was gaan liggen en we de 4-1 maakten, was de wedstijd bekeken. Be Fair helpt ons nog aan de 5-1 en de 6-1 maken we weer zelf . Nog één wedstrijd te gaan en slechts één concurrent over.

Als voorbereiding op de kampioenswedstrijd wordt er op woensdag nog een oefenpot gespeeld tegen CVC Reeuwijk  JO17-1. Let wel: een 2de klasser, die in de competitie uitkomt tegen onze JO17-3 (3-2 winst voor CVC Reeuwijk). De assistent-trainer zegt op de dinsdagtraining nog dat de kampioenswedstrijd van zaterdag veel belangrijker is en dat er “rustig” aan gedaan mag worden. Allemaal fit blijven voor zaterdag! Maar wat weet die er nou van!  De boys gaan gewoon ten strijde en slepen een mooie 4-0 overwinning uit het vuur. Chapeaux boys.

We schrijven 7 December 2019. Jodan Boys JO17-5 maakt zich op voor de kampioenswedstrijd van de najaarscompetitie. Daarnaast is er nog een doel. 2 spelers hebben deze competitie nog niet gescoord. Bas, terugkomend van een blessure, zal het laatste kwartier gebracht gaan worden, in de hoop een doelpunt mee te pikken. En Marius, de rots in de branding in de verdediging, moet hopen dat hij ook nog een kans krijgt.

Gouda is de tegenstander en door de 2-0 nederlaag van Ajax tegen Willem II die avond ervoor denken zij nog te kunnen stunten. Na vijf minuten was die hoop vervlogen. Jodan Boys maakt het eerste doelpunt en bij de rust is de stand al opgelopen naar 5-0. Die 0 is nog niet zo vanzelfsprekend. Keeper Jelle was een overtreding begaan en moest zelf de penalty keren om de 0 te behouden. Hierna mag hij ook nog eens aan de andere kant aanleggen vanaf elf meter en de 5-0 binnen schieten.

In de tweede helft kan er heerlijk gecombineerd worden. De goals volgen elkaar in rap tempo op en bij 11-0 is het dan tijd om Bas te brengen. Zijn eerste kans weet hij niet te verzilveren, maar bij de tweede kans is het dan toch raak. Bas laat zich terugzakken en Marius maakt langzaam aan zijn opmars naar voren. Na een mooie dribbel blijkt het te druk om tot een schot te komen en ook in de combinatie weten de boys hem niet meer te vinden. Helaas, de laatste missie hebben we niet weten te volbrengen.

De uiteindelijke uitslag: 13-0. Een uitzinnig feest barst los! O nee, toch niet. Met 24 punten uit 8 wedstrijden en met 67 doelpunten voor en slechts  5 tegen is de JO17-5 werkelijk door de 4de klasse heen gewalst. Zelf voelen ze dat ook. Meer tegenstand was welkom geweest. In de voorjaarscompetitie, in de 3de klasse, dan moet het gebeuren. En de sponsors begrijpen dat ook. Zij betalen. bij opnieuw een kampioenschap, een avondje Atlantis voor het hele team.

Op naar het voorjaar! Op naar de 3de klasse! Op naar Atlantis!