In Nieuws Vrouwen

RCL VR2 – Jodan Boys VR 1

Deze zaterdag stond onze tiende competitiewedstrijd op het programma. Deze week speelden wij tegen RCL VR2. We verzamelden al vroeg op Sportpark Oosterwei om richting Leiderdorp te gaan.

Eenmaal aangekomen verliepen de voorbereidingen goed, net zoals de warming up. We waren klaar om te beginnen, toch was onze beginfase een beetje slordig. In de beginfase werden er vanuit beide ploegen kansen gecreëerd. Deze kansen werden mede door Carolien, Famke, Renate en Ghizlan gecreëerd, maar helaas nog niet beloond met een doelpunt. Vanuit RCL kwamen er ook kansen, maar Ilse stond goed in haar doel en zorgde ervoor dat er geen ballen in het doel gingen.

Na twintig minuten was het nog steeds 0-0 ondanks de grote kansen van beide ploegen. RCL kwam door onze verdediging en liep op Ilse af, 1 tegen 1. Ilse bedacht zich geen moment en kwam uit, waardoor zij de bal kon onderscheppen. Ook na een aantal goede kansen vanuit corners en vrije trappen, wisten wij nog geen doelpunt te maken.

RCL kreeg een paar goede kansen door het geven van een lange bal. De lange bal ging langs onze verdediging en de spits was te snel om te kunnen stoppen, 1-0. Na de 1-0 werd het aanvallen lastiger omdat RCL wat meer verdedigend ging spelen. Toch kregen wij een aantal kansen, hierbij moesten wij het hebben van corners. De ballen gingen maar net naast of werden gehouden door de keepster van RCL. Dit resulteerde in een 1-0 ruststand.

De tweede helft gaf wat meer hoop door een vrije trap mee die maar net naast ging. Helaas werd dit vertrouwen snel afgestraft toen een speelster van RCL de bal langs onze verdediging speelde en kon uithalen. 2-0. Wij bleven wat slordig spelen en maakten kleine fouten en overtredingen. Dit resulteerde in een vrije trap tegen in de 52e minuut. De vrije trap werd genomen en onze keepster kon net niet bij de bal. 3-0.

Na de 3-0 werd er door trainer Hans gewisseld. Ghizlan en Famke gingen eruit en Rebekka en Zoë kwamen in het veld. Sophie schoof een plekje op naar voren en zorgde voor extra dreiging. Al snel kreeg Sophie een grote kans door een voorzet van Carolien, de bal werd maar net over gekopt. Ook Zoë krijgt een kans voor het doel door een mooie bal van Rebekka, helaas gaat deze ook niet in het doel. Dan is Renate aan de bal, Renate loopt op en kan een mooie steekpass geven op Sophie. Sophie loopt met de bal en kan uithalen, de bal gaat door de benen van de keepster en het is 3-1.

Nu moeten we tempo gaan maken. We krijgen een aantal corners en vrije trappen mee, maar deze lopen helaas allemaal op niets uit. Ook RCL blijft kansen houden. Weer krijgt een speelser van RCL te veel ruimte waardoor zij 1 op 1 met Ilse komt te staan. Ilse komt uit maar RCL schiet naast het doel. Er worden nog een aantal goede ballen naar voren gegeven, maar helaas zonder resultaat. Het laatste fluitsignaal klonk met een stand van 3-1.

Ondanks dit resultaat hebben wij wel volle focus voor de wedstrijd van volgende week. De wedstrijd Jodan Boys VR1 – UVS VR1 staat op het programma. UVS staat op dit moment 1e in de competitie met 28 punten uit 10 wedstrijden. Kom ons dus allemaal aanmoedigen op zaterdag 14 december om 14:15 op Sportpark Oosterwei.