In Nieuws Vrouwen

JB Vrouwen 2 toont karakter tegen Westlandia VR1 (3-2)

Het was weer zaterdag en deze week stond de wedstrijd voor de deur tegen Westlandia VR1.

We hadden een weekje vrij gehad, maar nu mochten we weer aan de bak. Onze dames waren op tijd voor de bespreking van Ard en deze week zei hij tegen de dames, jullie hebben de lat hoog gelegd voor jullie zelf, dus daar gaan we dan mee door vandaag! Na een goede training van afgelopen dinsdag, moeten we het nu voor het echt laten zien. Zoals gewoonlijk laat Ard deze week ook weer de dames de poppetjes neerzetten. We moesten wachten totdat Heren 1 afgelopen was omdat we vandaag op veld 1 ingedeeld stonden. Gelukkig wilde de scheidsrechter ook nog even 3 minuten langer wachten omdat Claudia, de keepster van VR3, bij ons op doel moest staan, helaas is onze eigen keepster nog geblesseerd. Zoals elke week is het ondanks de geblesseerden van zowel VR1 als VR2 soms een puzzel maar daar komen we wel iedere week weer uit. De scheidsrechter van dienst was deze week een officiële scheidsrechter van de KNVB. Hij kwam de kleedkamer in om de digitale passen te controleren. Daarna was het tijd om het veld te betreden!

De opstelling van deze week is:

Doel: Claudia

Achterhoede: Stoop, Julia, Lotte.J en Eline

Middenveld: Anouk, Rebekka, Bajema en Martine

Voorhoede: Romy en Joelle

Vlagger eerste helft: Esther/ Tweede helft Romy

Wissels: Bijoux, Esther, Famke en Sterre

De scheids floot voor aanvang van de wedstrijd en Westlandia mocht de aftrap nemen. Westlandia zocht meteen de aanval en gingen direct naar voren spelen, maar onze dames lieten dat niet toe en gingen direct druk zetten om de bal te veroveren. Dat gebeurde in het begin goed, waardoor we al in de 3de minuut via een ingooi van Martine in balbezit kwamen, die gooide slim en snel naar de vrijstaande Romy en die schoot op haar beurt de bal hard en laag voor het doel, daar stond Joelle op de juiste plek bij de eerste paal en kreeg de bal op haar slof waardoor de bal binnen 4 minuten al achter de keepster van Westlandia VR1 lag! Een mooie en snelle 1-0 voorsprong. We bleven voetballen maar ook deed Westlandia dat. Zo werd er met vlagen leuk en goed gecombineerd, helaas waren we soms ook wat slordig waardoor we onnodig balverlies leden, gelukkig maakte Westlandia daar geen gebruik van en stonden wij goed te verdedigen. Er werden wat speldenprikjes door Westlandia uitgedeeld, maar echt in de problemen kwamen onze dames niet. Wel kregen wij kansen zat maar die wilde er maar niet in en dan baal je eigenlijk best, maar onze dames bleven het proberen en bleven zo af en toe het balletje goed rond tikken, als we geduldig blijven, komen de goals vanzelf. Helaas niet meer voor de rust, dus was de ruststand 1-0 in het voordeel van onze dames. De Teammanager had gezorgd voor een lekker kop thee en tijdens dat koppie werd ook gezegd wat ook nu weer goed en fout ging. Onze dames lieten dat zien naar aanleiding van de poppetjes op het bord. Na dat allemaal gedaan te hebben werden we weer op het veld verwacht, 2 wissels werden ingebracht, Bijoux voor Romy en Esther voor Martine. Onze dames namen de aftrap

en gingen vanaf het begin gelijk weer druk zetten op de verdediging van Westlandia VR1 wat resulteerde in vele kansen maar, helaas resulteerde het nog niet in een goal. In de 57ste minuut kreeg de midmid van Westlandia de bal op het middenveld en bedacht vanaf een meter of 20 maar eens te schieten, helaas voor ons deed ze dat vrij aardig en vloog hij helaas achter Claudia in ons doel, iets tegen de verhouding in, maar toch staat er 1-1 op’t scorebord. Maar onze dames lieten het daar niet bij zitten, meteen vanaf de aftrap zochten we weer de aanval en kwam er ook een goal, de 2e van Joëlle, maar helaas was er gevlagd voor buitenspel. Nog geen minuut later kwam Westlandia weer onder druk van onze dames te staan, via de rechterkant kwam er een voorzet, maar die vloog over iedereen heen, Anouk zag nog heil in de bal en deed er alles aan om het in te houden. Die zag Bajema vrijlopen op de 16-meter, via een slimme beweging liep Bajema zo met bal het 16-meter gebied in en werd van achter onderuit gehaald, penalty! Rebekka ging achter de bal staan om de strafschop te nemen, de scheidsrechter floot en Rebekka krulde hem in de linker-onderhoek 2-1. Onze dames bleven goed voetballen, want deze middag is de missie om de 3 punten in Gouda te houden. Het spel ging op en neer, aan beide kanten kwamen er kansen. Westlandia had in de tweede helft een snelle spits ingebracht, waardoor we niet konden voorkomen dat het in de 65ste minuut weer gelijk werd, 2-2. Wat Westlandia ook probeerde onze dames bleven druk houden zo werd ook Famke ingezet voor Anouk om meer druk te zetten op de dames van Westlandia. Beide teams gingen een tandje harder, aangezien 1 punt niet veel opschiet, beide ploegen waren op jacht naar de 3 punten. In de 70ste minuut was het opnieuw de JodanBoys die gevaarlijk werd, uit een corner werd de bal niet goed weggewerkt door Westlandia en kwam de bal opnieuw aan de rechterkant bij Bajema, die leverde een mooie voorzet af op Joëlle en die scoorde opnieuw, maar weer telde deze niet, dit keer door hands, oordeelde de scheids. Rond de 77ste minuut kreeg Bijoux via een ingooi van Esther de bal rechts voorin, maar kon hem op dat moment niet kwijt, ze schoot hem voor de goal en gelukkig kwam de bal bij Joelle, die legde hem goed klaar op de 16-meter voor Bajema, die bedacht zich geen moment en poeierde de bal richting het doel, helaas ketste hij hard op de buitenkant van de paal. De tijd begon nu wel te dringen. Er waren kansen zat maar het zat ons even niet mee. Je zag dat onze dames het niet wilde laten zitten bij de 2-2 dus bleven ze druk zetten. Westlandia schoof een middenvelder wat verder door naar voren en ook moesten we blijven opletten op hun spits die erg snel was, maar dat probleem konden we oplossen met onze laatste wissel, Julia die alles had gegeven werd vervangen door Sterre. Westlandia kreeg nog een grote kans in de 85ste minuut, de JodanBoys gaven alles om deze bal te verdedigen en deden dit met succes. In de 88ste minuut werd er vanuit achteruit via Stoop en de opgekomen Sterre goed aan de linker kant gecombineerd. Sterre kon op volle snelheid doorlopen naar de achterlijn en gaf een mooie strakke voorzet, Joëlle kon er niet goed bij, maar gelukkig stond daar nog Esther bij de 2e paal. Die twijfelde niet en scoorde de 3-2! Iedereen sprong van de bank af en we waren door het dolle heen! Er stond een terechte stand op het score bord! Ook onze dames van VR1 die het bedienen van het score bord op zich hadden genomen kwamen in extase en lieten muziek horen. We bleven voetballen, maar moesten wel uit blijven kijken, Westlandia gaf nog 1x een goeie voorzet maar Claudia had deze goed. Daarna zijn we niet meer in gevaar geweest en floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Onze dames waren erg blij, want onze missie was geslaagd, de 3 punten bleven in Gouda.

Op naar de volgende wedstrijd voor de winterstop en die is tegen Xerxes VR1 op zaterdag 14 december om 14:30 uur op Sportcomplex Oosterwei om 14:30 uur. Komt allen kijken, wij willen alle supporters bedanken die vanmiddag aanwezig waren op Sportcomplex Oosterwei. Dames wij zijn trots op dit team die hard voor elkaar werken.

Staf Vrouwen 2