In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop werd Spijkenisse met 1-0 verslagen. Jodan Boys won voor de derde maal op rij en wederom met de kleinst mogelijke marge. Jeroen Borsboom wist in de eenentwintigste minuut als enige het net te vinden. Na een moeilijke periode lijkt het er op dat Jodan Boys de weg omhoog heeft ingeslagen.

Geen onbekenden

Jodan Boys en Spijkenisse zijn geen vreemden voor elkaar. Doordat beide ploegen al jaren tegen elkaar spelen kennen spelers uit beide ploegen elkaar over en weer. Traditiegetrouw heeft Jodan Boys het lastig tegen de ploeg van trainer Peter Wubben.  Meestal trok Spijkenisse aan het langste eind. Vorig jaar werd de thuiswedstrijd eindelijk omgebogen in een overwinning. Zaterdag stonden veel dezelfde namen op het wedstrijdformulier als vorig jaar december.

Een echte spitsengoal

Na een afwachtend begin van beide ploegen, had  Spijkenisse in het eerste kwartier een optisch veldoverwicht. ‘Zonder echt gevaarlijk te worden. Eén keer leek Barragan gevaarlijk te worden, maar zijn schot ging ruim over. Na een kwartier kreeg Jodan Boys meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde aanvankelijk in een schot van Tygo de Berg dat werd gekraakt. Daarna schoot Jodan Boys wel met scherp. De eerst keer dat de ploeg echt gevaarlijk werd was het direct raak. Een snelle spelhervatting van Rondeltap kwam bij van Lunteren, die met een mooie pass El Idrissi wegstuurde. El Idrissi gebruikte zijn sterke lichaam goed en hield bij de achterlijn het overzicht, hij legde terug op Jeroen Borsboom, die met zijn linkervoet de bal achter de doelman plaatste. Een echte spitsengoal van Borsboom. Niet veel later haalde Mo Bellahcen hard uit, maar zijn inzet was recht op de keeper.

Jodan Boys werd voor rust nog een keer echt gevaarlijk, toen het een hoekschop mocht nemen. Roald Heerkens was als gebruikelijk mee naar voren opgestoomd en hij kreeg de bal goed op zijn hoofd, maar zijn kiezel harde inzet spatte uiteen op de lat. Jodan Boys ging rusten met een 1-0 voorsprong. Na een wat wijfelend begin kwam Jodan Boys gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd.

Kansen op meer

Jodan Boys kwam ongewijzigd de kleedkamer uit. Trainer Leen van Steensel zal in de rust ongetwijfeld gezegd hebben dat de jongens de voorsprong niet uit handen moesten geven en proberen er zelf nog minimaal één bij te prikken voor een goede marge. Dit gebeurde bijna in de vijftigste minuut. Bradley el Idrissi, liet vanaf links zijn tegenstander zijn hielen zien en verscheen oog in oog met de goalie van Spijkenisse. Helaas was het schot wild en zeilde het over het doel. Dit was echt een goede kans. Tien minuten later reageerde diezelfde el Idrissi attent op een foute spelhervatting van de keeper van Spijkenisse. Hij kreeg de bal in zijn voeten geworpen en had een vrije doortocht naar het doel. Ook nu verdween het schot niet zuiver genoeg over het doel. Op de tribune zeiden toeschouwers tegen elkaar: als je ze zelf niet maakt dan valt hij aan de andere kant. Zo bleef het spannend aan de Sportlaan. Spijkenisse probeerde te voetballen, maar kwam er niet doorheen. Tuithof en Brank werden ingebracht voor Borsboom en van Lunteren. Kort daarna kwam ook Oulad Ali in het veld voor de geblesseerde Verkaik. Tuithof gaf direct zijn visitekaartje af, na een fraaie solo gaf hij voor op el Idrissi, maar niet voor het eerst zaterdag was zijn afronding niet precies genoeg. Vijf minuten voor het einde speelde Tuithof zichzelf goed vrij en besloot uit te halen, maar de bal was niet ver genoeg richting de hoek om het de doelman erg lastig te maken.

Drie op rij

Bijna kreeg Jodan Boys nog de deksel op de neus. Diep in blessuretijd kreeg Spijkenisse de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten, maar de spits van Spijkenisse schoot van dichtbij recht in de handen van de uitstekend keepende Rondeltap, waar hij alle hoeken voor het uitzoeken had. Niet veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter B. van Rijsbergen voor het laatst op zijn fluit en trok Jodan Boys de drie punten over de streep.

Blik op volgende week

Zo kort voor de winterstop kunnen we concluderen dat Jodan Boys karakter heeft getoond. Na een serie van mindere wedstrijden heeft de ploeg van trainer Leen van Steensel de rug gerecht en drie goede uitslagen over de streep getrokken. Volgende week staat er een mooi affiche op het programma. De derby tegen de goed presterende promovendus uit Alphen aan de Rijn, ARC. Hoe mooi zou het zijn als we een vierde overwinning aan de reeks kunnen toevoegen? De trainer van ARC, Mark Evers,  zal daar ongetwijfeld anders over denken. Het belooft dus een mooie pot te worden op Zegersloot. Komt volgende week onze jongens aanmoedigen in Alphen aan de Rijn!

FORZA Jodan Boys

Voor de foto’s klik HIER

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik (’76 Oulad Ali), Rietveld, Heerkens (c), Huntink, de Vries, de Berg, Bellahcen, Borsboom (’68 Brank), van Lunteren (’68 Jordi Tuithof), el Idrissi