In Nieuws, Nieuws Voetbaltechnische Commissie

Wat een heerlijke wedstrijd op sportpark Oosterwei. De 4e wedstrijd in de poule, afgelopen dinsdag avond, tegen een gerenommeerde tegenstander uit Katwijk was voor de liefhebbers een prima partij. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, streden voor elke meter. Uiteindelijk pakte Jodan Boys de drie punten tegen de koploper. Quick Boys had de eerste twee wedstrijden overtuigend gewonnen. Beide ploegen lieten goed voetbal, strijd en fanatiek spel zien.

Jodan Boys startte met veel druk vooruit en dat leverde al snel wat kleine kansjes op. Afjagen en duels spelen op de helft van de tegenstander vanaf de eerste minuut. De eerste mogelijkheden waren voor Jodan boys en Jordy tikte al snel net naast. Na 15 minuten kwam de eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers, de lat redde Jodan Boys.

Raak voor Jodan Boys

In de 22e minuut was het raak voor Jodan Boys. De met veel energie spelende Bram veroverde de bal en vervolmaakte zijn actie met een mooie treffer 1-0. In het vervolg golfde het spel op en neer. Massimo kreeg nog een 100% kans in de 1:1 tegen de keeper, de stand bleef ongewijzigd.

In de rust een wissel binnen het team. De licht geblesseerde Bram bleef achter in de kleedkamer en Luc kwam erbij. Even later Nabil voor Fahim en Faouzi voor Massimo. Helaas voor Faouzi was zijn optreden van korte duur, met enkelklachten viel hij geblesseerd uit.

Teruggedrongen

In de tweede helft werden we teruggedrongen door een sterk Quick Boys. De verdediging hield knap stand en ook de middenvelders/aanvallers staken veel energie in het opvangen van de aanvalsgolven. Veel echte kansen werden niet weggegeven.

Halverwege de tweede helft was de storm geluwd en kreeg Jodan Boys weer wat grip en mogelijkheden om aan te vallen.  De ingevallen Massimo en Nadir kregen kansen. Ook Nabil kreeg vlak voor tijd een kans op de 2-0 na voorbereidend werk van Jordy maar de goal van Bram was vandaag beslissend. Een knappe teamprestatie van onze jongens.

Opstelling Jodan Boys: 1 Rik, 2 Kujtim, 3 Joey, 4 Ismail, 5 Yannick, 6 Mo, 7 Jordy, 11 Nadir, 8 Fahim, 9 Bram, 10 Massimo.
De invallers: 12 Faouzi, 13 Luc, 14 Nabil

De O23 competitie ligt even stil. We spelen in het nieuwe jaar op di. 3 maart 2020 thuis tegen Rijnsburgse Boys O23 en op di. 7 april tegen Quick O23 uit.

Beide ploegen staan met 9 punten uit 4 wedstrijden bovenaan in de O23 competitie. Het beloven weer nuttige wedstrijden te worden voor onze spelers.

Programma:
di. 3 maart 20.00 uur    Jodan Boys O23 – Rijnsburgse Boys O23
di. 4 april 20.00 uur Quick O23 – Jodan Boys O23
di. 21 april 20.00 uur Jodan boys O23 – Sportlust O23

VTC c.v.v. de Jodan Boys