In Nieuws Vrouwen

JODAN BOYS VR 1 – RKAVV VR1 ( 2-2)

Afgelopen zaterdag stond de negende competitiewedstrijd op het programma. Na twee weken rust was het weer tijd om te gaan voetballen. Deze wedstrijd sloten Famke, Lotte en Rebekka bij ons aan. Ook was er na vele jaren de comeback van een oud-keepster van dames 1, Charissa. Onze vaste keepster is helaas nog steeds geblesseerd.

De voorbereiding verliep goed en trainer Hans was tevreden over de warming-up. Deze week hadden wij een pupil van de week, Saar. Saar nam samen met Famke de aftrap en maakte een prachtig doelpunt. Iets na drie uur begon de wedstrijd dan echt voor de dames. Wij begonnen niet heel sterk, wij speelden erg slordig en kwamen nog niet echt aan voetballen toe. Na 15 minuten begonnen wij steeds meer in ons spel te komen. De gemaakte afspraken werden steeds beter nagekomen en er werden goede ballen naar voren gegeven. Ook werden er een aantal grote kansen gecreëerd door onder andere Renate, Zoë en Famke. Ook RKAVV kwam meer aan voetballen toe, maar dit werd goed opgevangen door onze verdediging. In de 25e minuut kregen wij een vrij trap mee, deze werd genomen door Hannelot. Verschillende meiden kregen kansen voor het doel, maar het mocht niet baten. In de 31ste minuut werd er goed gelopen door Sophie die de bal af kon geven op Renate, die kon de bal voorgeven op Sterre en het werd 1-0. Met deze stand gingen wij de rust in.

Na de rust werd er de eerste 10 minuten goed gespeeld. De ballen werden goed ingespeeld, de aannames gingen goed en er werd goed druk gezet op de tegenstanders. Toch begonnen wij na 10 minuten weer wat slordiger te spelen. Er werd steeds meer op onze eigen helft gevoetbald, dit resulteerde in een corner tegen in de 58ste minuut. Vanuit de corner kreeg RKAVV een kans en deze werd benut. 1-1.

Toch kwamen wij wel weer beter in ons spel en werden er goede kansen gecreëerd. Famke gaf in de 64ste minuut een bal af op Renate, Renate speelde drie tegenstanders voorbij en haalde uit. 2-1!

De slotfase was erg spannend, RKAVV schakelde goed om naar onze helft. Gelukkig kon Anne de bal onderscheppen en het spel verplaatsen. Even later in de 82ste minuut zijn we weer terug op eigen helft. Door een fout van de verdediging, wordt de bal in de voeten van de tegenstander gespeeld. De tegenstander staat nu 1 op 1 met onze keepster. De speelster van RKAVV schiet op doel en scoort. 2-2.

Nu wordt het echt spannend. Nog een paar minuten te gaan. Er wordt meer druk op de bal gezet en ballen worden meer naar voren gespeeld. De ballen naar voren lopen helaas op niets uit. In de 89ste minuut krijgen wij nog een vrije trap mee. Hannelot gaat achter de bal staan. Eerst wordt er nog gewisseld. Carolien wordt gewisseld voor Rebekka. Dan gaat het spel weer verder, Hannelot neemt de vrije trap en deze gaat maar net naast. Intussen zijn de 90 minuten voorbij en wordt er 1 minuut blessuretijd aan de wedstrijd toegevoegd. Er wordt nog één goede bal naar voren gegeven door Rebekka maar toen was het toch echt afgelopen. Het laatste fluitsignaal klonk, 2-2. Deze uitslag was niet nodig geweest, we hebben twee punten laten liggen.

Op zaterdag 7 december vindt onze volgende competitiewedstrijd plaats. Wij spelen tegen RCL VR2 om 11:00 op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. Tot dan!