In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

In een open voetbalgevecht heeft Jodan Boys zaterdag aan het langste eind getrokken tegen FC Rijnvogels. De ploeg van Leen van Steensel kwam een klein kwartier na rust op voorsprong door een schitterende kopbal van Bradley el Idrissi. Niet veel later zag het  FC Rijnvogels langszij komen. In de laatste dertig minuten kon het kwartje twee kanten op vallen. Het viel gelukkig de goede kant op. Tien minuten voor tijd scoorde Bradley el Idrissi zijn tweede en winnende doelpunt. Jodan Boys verliet de Kooltuin met een 1-2 overwinning.

De vraag voorafgaand aan de wedstrijd was: of Jodan Boys de goede wedstrijd tegen DHSC een goed vervolg zou geven in Katwijk, of was dit een eenmalige oprisping gebleken?  Door een blessure moest Mark Veerman noodgedwongen toe kijken vanaf de kant. Hij werd vervangen door Roald Heerkens die tevens de aanvoerdersband droeg.

Een foto uit het archief. Vorig jaar was el Idrissi ook al trefzeker tegen FC Rijnvogels.

Jodan Boys schoot, op de  laatste dag in november, uit de startblokken. Bradley el Idrissi had zijn motor al vroeg gestart en was in de eerste minuut gelijk twee keer dichtbij een doelpunt. De sterke, atletische el Idrissi sprintte in de eerste de beste aanval de verdediging van FC Rijnvogels aan gort. Helaas koos el Idrissi voor een voorzet, waar zelf schieten een betere optie leek. Kort na dit moment liet dezelfde el Idrissi de verdediging zijn hielen zien. Zijn kiezelharde schot belandde via de handen van de keeper op de paal. Wat een openingsfase. Jodan Boys vergat zichzelf op voorsprong te schieten. Neemt niet weg dat Jodan Boys in het eerste kwartier uitstekend speelde. Pas na een dik kwartier kreeg FC Rijnvogels  de eerste grote kans. Yassin Kaabouni gaf voor vanaf de rechterkant en via het hoofd van Max van der Steen ging de bal net naast de goal van Roy Rondeltap. In de fase die volgde probeerde beide ploegen de wedstrijd naar zich toe te trekken, waarbij de vogels regelmatig de wisselpass gebruikte. Jodan Boys probeerde te profiteren van de ruimte in de rug van de defensie van FC Rijnvogels. In de vijfentwintigste minuut redde Rondeltap Jodan Boys door een schot met een knappe reflex tot corner te verwerken. Niet veel later kwam Enzo Huntink, die wederom verdienstelijk speelde als rechtsback, goed door over de rechterkant. Zijn voorzet bereikte Borsboom die net naast kopte. In de tegenaanval kreeg FC Rijnvogels een niet te missen kans. Een voorzet van de zijkant werd op de doellijn door alles en iedereen gemist waardoor de bal uiteindelijk over de zijlijn rolde.

Vijf minuten voor de rust kwam FC Rijnvogels goed weg. Bradley el Idrissi veroverde de bal en leek alleen op weg naar het doel, toen hij onderuit werd getrokken door een Katwijkse verdediger. De verder goed leidende scheidsrechter Elissen zag er geen overtreding in en liet doorspelen. De grootste kans voor Jodan Boys kwam een minuut voor de theepauze. Bradley el Idrissi slalomde knap door de verdediging om uiteindelijk oog in oog met doelman Arie van der Niet te komen. Helaas was de afwerking met zijn zwakkere linkerbeen niet precies genoeg waardoor van der Niet redding kon brengen met zijn voeten. Ondanks de vele kansen gingen de ploegen met de brilstand rusten. De toeschouwers van beide kanten moeten zich in de eerste vijfenveertig minuten hebben vermaakt. Er was genoeg spektakel voor beide doelen, waarbij Jodan Boys iets meer overwicht had.

Jodan Boys begon ongewijzigd aan de tweede helft en zag het eerste gevaar van FC Rijnvogels komen. Na een goede aanval over de rechterkant kon er op doel worden geschoten, maar gelukkig was het schot niet secuur en hobbelde naast. Na tien minuten in de tweede helft kwam Huntink goed mee op. Hij kreeg de bal op de rand van de zestienmeter en hij besloot te schieten, maar iets te hoog. Net als in de eerste helft kwam Huntink in de tweede helft regelmatig goed mee door en wist hij  puike voorzetten af te geven. In de achtenvijftigste minuut bracht Huntink de bal wederom perfect voor op het hoofd van el Idrissi. Bradley aarzelde geen moment en kopte op een schitterende wijze tegendraads achter en over doelman Arie van de Niet. Wat een doelpunt. Een heerlijke 0-1 voorsprong.

Het begint al een aardige tandem te worden. De Berg en Huntink!

Helaas kon Jodan Boys er niet lang van genieten. Want vijf minuten later besloot de goed spelende Kaabouni van grote afstand te schieten. Rondeltap rekende op een voorzet en de bal verdween ( het moet gezegd) schitterend in de goal. Jodan Boys kon weer opnieuw beginnen. FC Rijnvogels kreeg gesteund door de gelijkmaker iets meer overwicht en ging op zoek naar de voorsprong. Jodan Boys had het in deze fase wat moeilijker. Maar de verdediging onder leiding van Heerkens en Rietveld verblikte of verbloosde niet. Tuithof had inmiddels Borsboom vervangen en zorgde met zijn voorzet bijna voor de 1-2. Helaas kon de als vanouds swingende Bellahcen de bal net niet goed controleren. Een minuut later was het wel raak voor Jodan Boys. Jorn van Lunteren had een schitterende pass in zijn benen die el Idrissi bereikte. Net als vorige week in Gouda verschalkte el Idrissi nu weer de ver uitgekomen doelman en zette hij Jodan Boys op een 1-2 voorsprong, met nog tien minuten te spelen.

Jodan Boys hield stand in de slotfase en trok zo de zege over de streep. Wat een mooie prestatie. Bij het scheiden van de markt zei FC Rijnvogels trainer Simons tegen Michiel Sol: Balen man gewoon weer niet van jullie weten te winnen. Een groot compliment voor onze ploeg die negentig minuten lang heeft gestreden en bij tijd en wijlen weer prima voetbal op de mat heeft gelegd. Door de overwinning nemen we weer iets meer afstand van de onderste plaatsen en klimmen we  richting de middenmoot. Nog twee competitiewedstrijden voor de winterstop. Volgende week thuis tegen Spijkenisse en de laatste competitiewedstrijd is 14 december in Alphen aan de Rijn tegen ARC.

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Rietveld, Heerkens (c), Huntink, de Vries, de Berg, Bellahcen (’87 Brank), Borsboom (’70 Tuithof), van Lunteren, el Idrissi