Het was weer zaterdag en vandaag mochten de dames tegen Sparta VR1 uit Rotterdam aantreden die met 2 punten onder ons staan. Onze dames waren op tijd op Sportpark Oosterwei zodat we weer konden vertrekken naar Rotterdam. Het weer was vandaag waterkoud dus extra jassen mee voor de wissels. Eenmaal aangekomen in Rotterdam deed daar zoals gewoonlijk Ard zijn praatje maar hield het deze week kort en konden de dames zich omkleden. Onze dames waren op tijd op het veld voor de warming-up, we begonnen deze week met de volgende opstelling:

Achterhoede: Eline, Lotte.M, Lotte.J, Stoop

Middenveld: Martine, Bajema, Demi, Inge

Spitsen: Famke, Joelle.H

Vlagger: Romy 1ste helft/ Martine tweede Helft

Wissels: Romy en Anouk

De wedstrijd begon wat later omdat de scheidsrechter in de file vast stond, hierdoor konden we lekker veel doen voordat de wedstrijd begon. De scheidsrechter kwam het veld op en floot voor aanvang van de wedstrijd. Onze dames namen de aftrap en gingen gelijk fel van start ze waren erg gemotiveerd zoals elke week. Ze willen deze wedstrijd goed eindigen om zo de zesde plaats waar we nu staan ook vast te houden. We probeerden goed te combineren en het spel te verplaatsen, aan de zijkanten lag veel ruimte en zo probeerden we gevaarlijk te worden. Martine kreeg de bal een paar keer goed aangespeeld en liep door richting achterlijn, zo kwam daar binnen 7 minuten al een goeie voorzet uit en belande bij Joelle H. op haar hoofd maar die ging maar net over. Zo kregen onze dames meerdere kansen via de rechterkant maar hij wil er maar niet in. In de 10 minuut moesten we jammer genoeg Martine wisselen omdat die de hele week ziek was geweest en daarvoor kwam in de plaats Anouk. Er werd lekker gecombineerd door onze dames, maar ook door Sparta VR1 (av) en die kregen ook kansen, maar die werden of tegen gehouden door Julia en anders door de achterhoede die steeds goed op hun plaats stonden. Maar in de 35ste minuut brak Sparta VR1 (av) uit en daar kwam de 1-0 uit voor hun wat eigenlijk qua spel niet terecht was. Onze dames lieten het er niet bij zitten en probeerde de aansluiting alsnog voor de rust erin te knallen, maar dat gebeurde niet dus gingen we de rust in met een 1-0 achterstand. Onder het genot van limonade en thee werd er besproken wat er goed en fout ging en dat we wel zo moesten doorspelen want we waren niet de minderen op het veld. De speelsters bleven zo staan, omdat we nog maar 1 wissel hadden probeerden we Romy na 10 minuten in de tweede helft in te brengen. De scheidsrechter kwam ons weer halen voor de tweede helft maar wat er altijd bij ons gebeurd wij blijven dan nog even zitten om de puntjes op de i te zetten. Eenmaal weer op het veld ging Romy zich warm lopen om na 10 minuten in te vallen. Onze dames kwamen goed uit de startblokken en creëerden meerdere kansen maar zoals het altijd gaat leek wel of er een slot op dat doel zat. In de 55ste minuut kreeg Sparta VR1 (av) de bal en schoot vanaf de achterlijn naar het doel daar werd de bal niet goed weggewerkt en belanden de bal net achter de Julia het doel, 2-0. Dit was erg zuur, wij hadden namelijk de 2e helft het betere spel, maar niet het geluk, wat Sparta VR1 (av) wel had. Langs de lijn riepen we laat het koppie niet zakken en ga ervoor. Zo bleven onze dames druk zetten en we kwamen steeds meer voor hun doel wat in de 70ste minuut resulteerde in de 2-1, de bal werd door goed drukzetten van Bajema en Romy niet goed weggewerkt door Sparta VR1 (av) en belande zo bij Famke die zich geen moment bedacht. Lekker hoor de aansluiting was een feit en nu moesten we op jacht naar de gelijkmaker. Zo kregen onze dames best wel wat trapjes tegen hun enkels aan maar bleven gewoon weer opstaan. In de 80ste minuut moest Bajema doordat ze door haar enkel ging helaas de wedstrijd verlaten maar ja wat doe je als je dan geen wissels meer hebt, dan ga je door met 10 man wat voor de tegenstander meestal lastig wordt. Waarschijnlijk hadden die niet in de gaten dat we met 10 man speelden want we kregen meer de ruimte om te voetballen. Joelle.S kreeg op links de bal aangespeeld van Lotte.J en die schoot de bal over 40 meten de bal achter de laatste linie van Sparta VR1 (av) naar Famke toe die vrij stond en om haar as heen draaide en schoot! 2-2! De terechte gelijkmaker in de 85ste minuut. Er klonk een gejuich van de dames want dit was toch een verdiende stand. Onze dames bleven spelen en 2 minuten voor tijd kreeg Romy nog de kans op de 2-3, maar die wilde er jammer genoeg niet in. De scheidsrechter floot voor het einde en onze dames waren daar zeer blij mee. Dames een mooi gelijk spel en dat met 10 speelsters dan kan je zien wat jullie voor elkaar overhebben. Op naar de volgende wedstrijd en dat is thuis tegen Xerxes VR1