In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan. Na twee moeizame verliespartijen, rechtte het team van van Steensel zaterdag de rug tegen de domstedelingen van DHSC. In eigen huis was Jodan Boys met 1-0  te sterk tegen de Utrechtse titelkandidaat. Kort voor rust scoorde Bradley el Idrissi op aangeven van Enzo Huntink de enige treffer van het duel.

Het was een weekend vol met mooie activiteiten op Jodan Boys. Op vrijdagavond organiseerde Wim van de Brink namens de club van 100 de Jodan Boys sportquiz. Een bijzonder geslaagde avond waarbij  Margareth Langbroek als winnares uit de bus kwam. Daarnaast hadden vrijdagavond veertien jeugdtrainers hun cursusavond voor de opleiding tot jeugdtrainer! Dit alles om onze jeugdopleiding op een nog hoger niveau te krijgen.  Zaterdagavond was het 54 Oktober en kon men inhaken op ons eigen Oktoberfest. Al met al een mooie omlijsting van het voetbalweekend, wat past bij een bruisende vereniging.

 

Laten wij ons nu tot de wedstrijd van Jodan Boys 1 beperken. Jodan Boys kreeg bezoek van DHSC de nummer 2 van de ranglijst. Op voorhand een uitermate moeilijke klus tegen de ambitieuze hoofdklasser. DHSC had vijf wedstrijden op rij gewonnen en wilde deze serie ook in Gouda voortzetten. Jodan Boys kende daarentegen een moeilijke periode, waarbij het veel doelpunten tegen had gekregen en de Gouwenaars kregen zelf met moeite treffers op het scorebord. De bekerwedstrijd tegen Noordwijk 2 van afgelopen dinsdag zorgde wel voor meer vertrouwen. In een goede wedstrijd werd een versterkt Noordwijk met 5-2 verslagen.

De twee dirigenten van beide ploegen, Bellahcen en Sneijder, ontvangen de laatste instructies van scheidsrechter Vereijken.

Onder toeziend oog van burgemeester Pieter Verhoeve en Wesley Sneijder begonnen beide ploegen met een minuut zonder voetbal. Ook Jodan Boys en DHSC zeggen nee tegen Racisme. Een hele goede zaak. Laten we hopen dat deze minuut zonder voetbal in de hele samenleving ook wordt omgezet in daden. Jodan Boys begon erg gedreven aan de wedstrijd. De rappe Tygo de Berg en Bradley el Idrissi werden in de openingsfase regelmatig gezocht. Dit zorgde na ruim een kwartier voor het eerste gevaar. Bradley el Idrissi was de verdediging van DHSC te snel af maar helaas bereikte zijn voorzet Jeroen Borsboom net niet. Jodan Boys hield goed stand in die eerste fase van de wedstrijd. Wat heet, de immer hardwerkende Tygo de Berg kreeg nog een mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zijn inzet verdween in het zijnet. DHSC kwam in deze fase niet verder dan een afzwaaier van Rodney Sneijder. Onze backs Enzo Huntink en Michel Verkaik gaven de buitenspelers van DHSC geen enkele kans. Hetzelfde gold voor het centrale duo Veerman en Rietveld, zij gaven Mitch Vlist geen mogelijkheid! Op het middenveld dirigeerde aanvoerder Mo Bellahcen zijn ploeg met aan zijn zijde Kevin de Vries en Jorn van Lunteren.

Dirk Pieter Rietveld heerst in de lucht! De hechtte defensie gaf zaterdag geen krimp!

Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Jodan Boys loon na werken! Enzo Huntink anticipeerde goed op een bal van DHSC. De rechtsback stuurde vervolgens Bradley el Idrissi met een splijtende pass weg. De sterke en snelle el Idrissi was zijn directe tegenstander te slim af en zag  de doelman ver uit zijn doel komen. Met een bekeken lob zette hij de 1-0 op het scorebord. Het sportpark ontplofte wat een heerlijk doelpunt. Een verdiende voorsprong! Net voor rust kreeg DHSC nog een mogelijkheid. De Utrechters mochten op de rand van de zestienmeter een vrije trap nemen. Maar de inzet van DHSC ging gelukkig over! Jodan Boys zocht onder applaus van het talrijke enthousiaste publiek met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

 

Mo Bellahcen nam zijn ploeg zaterdag op sleeptouw. Hier staat Mo weer aan het begin van een nieuwe aanval.

In de rust bleef Emre Bal in de kleekamer. Christian Gandu kwam aan de kant van DHSC in ploeg. De oud-speler van FC Utrecht en Borussia Dortmund was met zijn snelheid in de eerste fase na rust een plaag voor de Goudse defensie. Dit resulteerde in de vijftigste minuut bijna in een penalty. Gandu slalomde op snelheid door de verdediging en ging neer in de zestienmeter. DHSC schreeuwde om een strafschop, echter scheidsrechter Vereijken vond dat er aan de duikeling geen overtreding aan vooraf ging. Hier ontsnapte Jodan Boys. Vijf minuten later werd Jodan Boys weer gevaarlijk. Met een schitterende sliding veroverde Tygo de Berg de bal op het middenveld. Hij stuurde zijn kompaan Bradley el Idrissi in de diepte die na een goede actie tot een schot kon komen. Helaas ging zijn schot net over. Het was in de tweede helft duidelijk zichtbaar dat DSHC zich niet zomaar gewonnen zou geven. Bij tijd en wijlen drukte het Jodan Boys achteruit, zonder tot echt grote kansen te komen. Roy Rondeltap heerste in de zestienmeter. Daar was afgelopen zaterdag niks te halen.

Matchwinnaar Bradley el Idrissi neemt de felicitatie in ontvangst van onze recordinternational Wesley Sneijder

DHSC kreeg ruim een kwartier voor het einde pas de eerste en enige grote kans van de wedstrijd. Een afstandsschot kon worden gekeerd door Rondeltap. Uit de rebound kon DHSC op gelijke hoogte komen, maar van een paar meter werd de bal hoog overgeschoten. Dit kon zaterdagmiddag niet meer fout gaan. Brank en Heerkens werden nog in de ploeg gebracht om de deur dicht te houden. In de negentigste minuut werd de moegestreden de Berg vervangen door zijn oud-ploegenoot van vorig jaar in JO 19-1 Kujtim Amedi. Amedi zette in de blessuretijd nog een goede aanval op. El Idrissi passeerde daarna een paar man, maar wist de bal niet bij Amedi te krijgen die voor een leeg doel stond. Zo bleef het in blessuretijd nog spannend met slechts 1-0 op de klok. De scheidsrechter liet lang doorspelen. Op de tribune merkte Roel van Beek gevat op dat de scheidsrechter toch wel zou weten dat Jodan Boys niet op zondag mag voetballen. Na zes lange minuten blies scheidsrechter Verijken voor het laatst op zijn fluit voor het eindsignaal. Een hard verwarmend applaus volgde van het publiek. Zij hadden een gretig, fris Jodan Boys gezien die de drie punten in eigen huis hielden. In de kleedkamer bracht nieuwbakken burgervader Verhoeve zijn felicitaties aan de jongens en een foto met de mannen kon natuurlijk niet achterwege blijven.

Burgemeester Verhoeve mag vaker langskomen! Zijn debuut op Jodan Boys werd opgesierd met een 1-0 overwinning.

Het mag gezegd worden. Er was zaterdagmiddag weer een mooie wisselwerking tussen het publiek en de spelers. Onze supporters hebben de jongens, met hun aanmoedigingen, tot het laatste fluitsignaal aan toe gesteund. Het was het laatste zetje wat de ploeg nodig had om de overwinning over streep te trekken. De goed nieuws show gaat nog even door. Want niet alleen Jodan Boys 1 wist te winnen. Jong Jodan Boys versloeg FC-’s Gravenzande met duidelijke cijfers 4-1. Jodan Boys 3 won met maar liefst 7-3 van RVVH.

De traditie is dat wanneer Jodan Boys 1,2, en 3 winnen er op donderdagavond Chinees wordt gegeten. Het is alweer een tijd geleden dat de drie ploegen gelijktijdig wonnen, maar aankomende donderdag kunnen we na de training weer genieten van  ‘De Chinees’.

Voor de foto’s klik HIER.

Onze trouwe sponsoren genoten in het sponsorhome nog na van de wedstrijd. White House Development had alles tot in de puntjes verzorgd in samenwerking met Keurslager John Boere.

En het bleef nog lang onrustig op sportpark Oosterwei. In het sponsorhome was het bomvol. White House Development was dagsponsor en had alles tot in de puntjes verzorgd. De kantine stroomde steeds voller en daar barstte om 18.00 uur het 54 Okoberfest los. Al met al een mooi weekend. Laten we het volgende week een goed vervolg geven als we het opnemen tegen FC Rijnvogels.

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Rietveld, Veerman, Huntink, de Vries, de Berg (’90 Amedi), Bellahcen, Borsboom (’60 Brank), van Lunteren (78 Heerkens), el Idrissi