In Nieuws, Nieuws Voetbaltechnische Commissie

De 3e wedstrijd in de poule, afgelopen dinsdagavond, tegen een sterk ARC leverde een 3-1 nederlaag op voor onze talenten.

ARC met enkele eerste elftal spelers binnen de lijnen begon sterk. Jodan Boys startte in het eerste deel matig en liep daardoor al snel achter de feiten aan.

De 1-0 viel uit een vrije trap vanaf de zijkant waarbij we niet adequaat verdedigde. Ook de minuten daarna was het alle hens aan dek. ARC gunde ons de bal maar was in de omschakeling met veel lopende mensen zeer dreigend. De 2-0 viel al snel. Een mooi schot van net over de middenlijn vloog over onze keeper heen op de lat. De terugspringende bal was een prooi voor de spits van ARC en Jodan Boys was op een grotere achterstand gezet.
ARC met drie man achterin vond vaak de vrije man op het middenveld waardoor Jodan Boys veel achteruit moest.

In de rust wat accenten aangegeven door onze technische staf en met veel energie begon Jodan Boys aan de tweede helft. Er kwam uit ons aanvalsspel meer dreiging en dat gaf Jodan Boys energie om meer te brengen. De 2-1 volgde, na een actie / voorzet van Luc binnen gegleden door Massimo. Kon het nog ?

De energie die het elftal bracht was goed om te zien. We komen betere en gelijkwaardige tegenstanders tegen in deze competitie. Er wordt meer gevraagd van onze jongens op dit niveau en dat gaan ze beseffen. Op jacht naar de gelijkmaker gaven we ruimtes weg. Het team vocht voor een goed resultaat. Spijtig dat ARC in de 90e minuut middels een uitval de 3-1 scoorde.Wederom een leermoment voor onze spelers waarbij de tactische omzetting bij ARC al snel in de wedstrijd wat vragen opriep, wat nu? Hoe lossen we dat het beste op?

De aangebrachte aanpassingen en mogelijkheden om ook in deze situatie tot een goed resultaat te komen zijn aangegeven door de technische staf en kunnen meegenomen worden in het verdere proces, zodat onze jonge spelers zich kunnen wapenen en verbeteren.

De volgende wedstrijd is tegen het “voetbalbolwerk” uit Katwijk n.l. Quick Boys.