In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag nemen we het op tegen DHSC uit de Utrechtse wijk Ondiep. DHSC (DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie) werd in 2007 opgericht als fusievereniging tussen drie roemruchte Utrechtse clubs met een mooi verleden. De laatste jaren timmert de club uit de Domstad hard aan de weg, waarbij de familie Sneijder en met name onze recordinternational Wesley een belangrijke rol spelen. Het sportpark waar DHSC zijn onderkomen heeft werd dit jaar niet voor niets omgedoopt in ‘Sportpark Wesley Sneijder’. Daarnaast is Jeffrey Sneijder assistent-trainer van hoofdtrainer John Vink en draagt oud-prof Rodney Sneijder de aanvoerdersband. DHSC wist na het kampioenschap in de eerste klasse een sterke selectie bij elkaar te krijgen. Veel spelers hebben een betaald voetbal achtergrond en/of hebben op het hoogste amateurniveau gespeeld. Oud-Jodan Boysspeler Mike van Oostrom speelt dit seizoen ook in de kleuren van DHSC. De Utrechters zijn bezig met een hele goede serie. De afgelopen vijf wedstrijden werden gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 28 september toen SC Feyenoord met 4-2 te sterk was. Door deze mooie zegereeks staat DHSC op de tweede plaats met slechts drie punten minder dan AZSV. Vorige week werd Zwaluwen’30 uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Onze stewards staan zaterdag klaar om de familie Sneijder te onvangen.

Bij Jodan Boys hangt de vlag er iets anders bij. De laatste twee (uit)wedstrijden werden verloren en onze jongens wisten zelf het net niet te vinden. Gelukkig  speelde Jodan Boys afgelopen dinsdag een sterke wedstrijd tegen Noordwijk 2 en plaatste zich voor de volgende ronde van de districtsbeker.  Maar liefst vijf doelpunten voor dat was weer even geleden. Deze overwinning moet vertrouwen geven.

Verdediger Michel Verkaik scoorde tegen Rijsoord en was ook afgelopen dinsdag trefzeker.

Zaterdag spelen we op de vertrouwde eigen grond. In de eerdere duels dit seizoen heeft de ploeg van Leen van Steensel laten zien dat ze tegen de topploegen op de ranglijst goed mee konden doen. In eigen huis werd het AZSV en DUNO erg moeilijk gemaakt en van SC Feyenoord werd de eerste wedstrijd van het seizoen zelfs gewonnen. Laten wij ons daar aan vasthouden. Vorig seizoen krabbelde Jodan Boys na een slechte start in de tweede periode op en veroverde het zelfs de periodetitel. Natuurlijk, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar in het voetbal kan de wind zo maar opeens vanuit een andere hoek gaan waaien.

Wij wensen iedereen een mooie wedstrijd, waarbij Jodan Boys aan het einde van  zaterdagmiddag weer drie punten heeft bijgeschreven. Of dit gaat lukken weten we om zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur. Wie weet trekt Wesley Sneijder nog wel even zijn Lederhose aan om mee te feesten op ons 54 Oktoberfeest! Bist du bereid?

De wedstrijd staat onder leiding van de heer R.J.T. Verijken

 

FORZA Jodan Boys