In Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR2 – FC ’s-Gravenzande VR1 2-5

Vandaag stond de wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande op papier, van deze tegenstander weten we vrij weinig, behalve dat ze met 3 punten meer op de 5de plek staan. Een belangrijke wedstrijd dus.

De dames waren op tijd op JB voor de bespreking die ze elke week krijgen van Ard. Deze week gaat het om passie en plezier in het spel te hebben, want dan komen de punten vanzelf. Ook werd het voetbalveldje weer tevoorschijn gehaald en de dames gingen weer op los met de schuif magneten. Deze week was de scheidsrechter Dhr.P.Smit en die had haast. De dames waren nog maar net bezig met de warming-up en toen wilde hij al beginnen. De opstelling van deze week is:

Doel: Lotte.M

Achterhoede: Anouk, Lotte.J, Julia, Stoop

Middenveld: Martine, Rebekka, Bajema, Inge

Spitsen: Romy en Joëlle

Wissels: Bijoux, Famke, Sara, Demi

Vlagger eerste helft : Bijoux, Tweede helft Stoop

De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en onze dames wonnen de toss zodat we van start konden gaan. Zoals elke week is het weer even zoeken hoe we een tegenstander aan kunnen pakken en dat ging eigenlijk best goed. We kregen in het begin wel wat kansen om op 1-0 te komen maar we verzaakten helaas iedere keer om het af te maken. Het spelletje ging op en neer, beide ploegen kregen kansen. Zo kreeg in de 21ste minuut FC ’s-Gravenzande de kans om via hun snelle linkerkant uit te breken en dat resulteerde in een vlot doelpunt, helaas kijk je dan vrij snel al tegen een 0-1 achterstand aan. Onze dames lieten het er niet bij zitten en zette meer druk op de tegenstander waardoor wij meer kansen kregen en dat resulteerde in de 28ste minuut, een mooie voorzet van Inge op Joëlle en die scoorde met haar hoofd de gelijkmaker. Lekker was dat want op dat moment speelden onze dames beter dan FC ’s-Gravenzande. De dames bleven lekker combineren en in de 40ste minuut kreeg Romy de bal voor haar voeten, ze zocht tevergeefs naar een vrijstaande teamgenoot en bedacht toen maar om zelf te gaan schieten, geen slecht idee, want het was goed raak laag in de linker benedenhoek, de keepster kon er niet bij en daar was de 2-1 voorsprong voor onze dames. Een terechte tussenstand, want richting einde eerste helft waren we de betere partij. En dit was dan ook meteen de ruststand, een goede 2-1 voorsprong. In de rust werd er verteld dat we zo moesten blijven spelen, het ging goed de eerste helft dus dat moesten we vast zien te houden. De scheidsrechter had vandaag zin om weer lekker snel te gaan spelen en de dames moesten het veld weer op. FC ’s-Gravenzande had hun opstelling veranderd en ging met 3 spitsen spelen, hier moesten wij op anticiperen, maar daar hadden we het moeilijk mee, ook kwam FC ’s-Gravenzande een stuk feller uit de kleedkamer dan dat ze er in gingen en onze dames kregen geen grip op de wedstrijd en de snelle speelsters bij FC ’s-Gravenzande en hierdoor was het binnen 10 minuten na rust dat FC ’s-Gravenzande 2x scoorde en zo stonden we opeens 2-3 achter. We hadden in de rust verse wissels ingebracht, maar ook die konden geen grip krijgen op de tegenstander. We kregen nog wel wat

kansen maar ze wilden er vandaag niet echt meer in in de 2e helft. Helaas wordt je dan in de slotfase ook nog afgestraft en bouwde de tegenstander de score verder uit naar 2-4 en ook nog 2-5. Dit is dan ook de eindstand.

Dames jullie hebben je best gedaan en maar gauw deze wedstrijd vergeten. Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 23 november tegen Sparta VR1 (AV) in Rotterdam.