In Nieuws Vrouwen

Het was weer zaterdag en de vrouwen hadden weer een wedstrijd op het programma staan en dit keer tegen DSVP VR2 in Pijnacker. Na 2 nederlagen op rij staat DSVP nog maar 1 punt achter op ons en is het voor beide teams noodzakelijk om te winnen en de aansluiting bij de top 6 te behouden.

De dames waren allemaal op tijd op Sportpark Oosterwei zodat we op tijd konden vertrekken. Het weer zat in Gouda niet echt mee maar hoe dichter we bij Pijnacker kwamen hoe beter het werd. Eenmaal daar aangekomen haalde Ard zijn voetbalveld tevoorschijn en zette hij er allemaal dopjes op wat hij elke week ook doet maar nu liet hij de dames zelf alles neerzetten zodat ze wisten wat ze moesten doen. We wisten dat hun VR1 ook 4-3-3 speelden dus zal VR2 dat ook wel doen, dus daar pas je dan je tactiek wat op aan. Hij vertelde de opstelling en die was niet verrassend.

Doel: Julia

Achterhoede: Anouk, Lotte.M, Eline en Stoop

Middenveld: Bajema(C), Ghizlan, Demi en Sara

Voorhoede: Romy en Bijoux

Vlagger: Martine de eerste helft en Eline de tweede helft

Wissels: Rebekka en Joelle.H

De dames gingen naar het veld voor de warming-up want dat moet je wel doen als het zo koud is, Julia werd ingeschoten door de wissels. De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en je zag dat onze dames gebrand waren om een goede pot neer te zetten. We gingen gelijk druk zetten en kregen gelijk wel wat kansen maar dat resulteerde nog niet in een doelpunt. Van beide kanten werd er lekker gevoetbald alleen DSVP kwam er feller in en wonnen soms dan wel eens de bal. Zo kreeg DSVP een aantal corners en daaruit komt altijd gevaar. Gelukkig stond de verdediging goed en konden we de corners goed wegwerken. In de 29ste minuut kreeg Demi de bal voor de voeten die ze scherp opende, op de aan de rechter kant opgelopen Ghizlan, die maakte een mooie actief en gaf de bal goed voor op Bijoux, die draaide goed bij haar speelster weg en bedacht zich geen moment, ze schoot de bal in de linker hoek zodat onze dames met een 0-1 voorkwamen, dat was wel lekker. We bleven tot de rust lekker voetballen en beide teams kregen kansen maar het bleef tot het rust signaal 0-1 voor de JodanBoys. Eenmaal in de kleedkamer aangekomen werd er door Ard verteld wat goed en fout ging en moesten we wat omzetten, hij wilde in de tweede helft meer druk zetten op DSVP. Rebekka kwam er in voor Eline en Joelle.H kwam er in voor Bijoux. De tweede helft begon weer en je zag dat DSVP toch wel sterker uit de kleedkamer kwam als onze dames, hun spitsen werden iedere keer gevonden dus dat was oppassen geblazen. Ook kregen de dames van de Jodan Boys de scheidsrechter wat meer tegen en daardoor waren we weinig in balbezit en werd leuk voetballen lastig. Vaak als we een bal van de tegenstander hadden afgepakt, kregen we een vrije trap tegen, door een klein schouderduwtje. Wat zo helaas ook in de 78ste minuut gebeurde. DSVP kwam langszij en scoorde de gelijkmaker vanuit een vrijetrap ronde de 16, 1-1. Nu werd het spannend, want ze

waren meer van plan, maar we konden de aanvallen goed tegenhouden en zo kreeg Sara de kans om het volgende doelpunt te maken maar die lukte het niet om te scoren. Ook kregen we corners maar het leek wel of de bal er niet in wilde. We bleven druk zetten maar dat deed DSVP ook en dat resulteerde in kansen voor beide partijen. Zo schoot DSVP nog een keer op de paal en moest Julia nog een keer goed redden. Vlak voor tijd, 85ste minuut, kwamen we vanaf eigen helft goed voetballend door de as en eindigde bal in het strafschopgebied van DSVP bij Sara voor de voeten, die schoot de bal tegen een hand van een speelster van DSVP en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Bajema ging achter de bal staan en schoot de bal hard en laag in de linkerhoek, 1-2. Onze dames gingen na dat doelpunt meer verdedigen zodat DSVP geen kans meer had om langszij te komen.Sara had zoveel gegeven en moest het veld verlaten, Martine die al maanden geblesseerd was maakte haar eerste minuten weer voor VR2.Kansen werden er nog wel gecreëerd, maar doelpunten kwamen daar niet meer uit zodat de eindstand ook 1-2 werd. De 3 punten gingen in de tas mee naar Gouda.

Op naar de volgende wedstrijd en dat is zaterdag 16 november om 16:15 uur tegen FC ’s Gravezande VR1 op Sportpark Oosterwei. Komt allen kijken.