Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys opnieuw verloren. In en tegen ‘s-Gravenzande ging de strijd één helft gelijk op. Echter in de tweede helft nam FC ‘s-Gravenzande met twee goals afstand van Jodan Boys. De Westlanders boekte zo hun tweede overwining van het seizoen en Jodan Boys stond weer met lege handen.

Na het  4-0 verlies  tegen Zwaluwen van een week eerder, begonnen Roald Heerkens en Mo Bellahcen op de bank. Voor hen verschenen Dirk Pieter Rietveld en Tygo de Berg aan de aftrap tegen FC ‘s-Gravenzande. Het was zaterdag een wedstrijd tussen twee ploegen die  in ieder geval niet wilde verliezen. Dit was in de openingsfase merkbaar, de twee teams tastten elkaar af zonder dat er grote kansen onstonden, maar beide ploegen leverde ook veel strijd. Na een klein kwartier was het FC ‘s-Gravenzande dat voor het eerst gevaarlijk werd. Een goede aanval van de thuisploeg over de rechterkant eindigde met een schot dat rakelings naast ging. Jodan Boys probeerde de wedstrijd in deze fase te controleren, zonder dat het tot een echt grote kans kwam. Sterker nog die grote kans onstond weer aan de andere kant voor de neus van doelman Rondeltap. Uit een corner schoot een speler van FC ‘s-Gravenzande de bal van dichtbij over de lat. Jodan Boys werd in de eerste helft  af en toe dreigend via de omschakeling,  maar meer dan dat werd het 0ok niet. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Die rust had Jodan Boys blijkbaar niet veel goed gedaan. Want binnen zes minuten keek Jodan Boys dan toch tegen een achterstand aan. Nadat Rondeltap in eerste instantie een gevaarlijke inzet van FC ‘sGravenzande onschadelijk had gemaakt, scoorde de lange centrumspits Westhoff uit een corner. Wat een domper voor de Gouwenaars. Na de 1-0 kreeg FC’s-Gravenzande nog een paar goede mogelijkheden om de 2-0 op het bord te schieten, maar Rondeltap keepte een goede wedstrijd en maakte een aantal puike reddingen. In de zevenenzeventigse minuut werd het dan toch 2-0. Uit een corner viel de bal op het lichaam van Rietveld waarna het leer buiten bereik van iedereen in de uiterste hoek rolde. Jodan Boys werd pas vijf minuten voor tijd voor het eerst gevaarlijk. Jeroen Borsboom kopte de bal goed op het doel van FC-’s Gravenzande, maar de keeper tikte de bal over de deklat. In blessuretijd kreeg de ingevallen Glas nog een kans om de 2-1 binnen te schieten maar oog in oog met de keeper ging zijn schot over het doel.

Zo verloor Jodan Boys met 2-0 tegen FC ‘s-Gravenzande. Door de nederlaag verliest Jodan Boys voor dit moment de aansluiting met de middenmoot en moet het naar beneden gaan kijken. Aankomende zaterdag is Jodan Boys vrij. Over twee weken speelt ons vlaggenschip in eigen huis tegen de nummer twee van de rangelijst DHSC.

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Huntink, Rietveld, Veerman, Verkaik, Brank (’79 Heerkens), de Berg (’78 Bellahcen), de Vries, Borsboom, van Lunteren, Tuithof (’68 Glas)