In Nieuws Vrouwen

Wedstrijd verslag DSVP vrouwen 1 – Jodan boys vrouwen 1        1-3

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De meiden van de Jodanboys vertrokken vol goede moed naar de sportvelden in Pijnacker. De voorbereidingen verliepen goed en over de warming-up was trainer en coach, Hans van Heteren, ook tevreden. Jodan boys begon sterk aan de wedstrijd. En al snel was het raak. Een goed lopende aanval werd beloond met een doelpunt. Sterre die op de rechterback speelde achter Carolien, kwam er goed overheen en slingerde de bal goed voor het doel. Daar stond Zoë paraat om de bal achter de keepster van DSVP te werken. 0-1! Hierna bleven de dames van de Jodanboys goed voetballen, ze waren de overheersende ploeg. Echter leidde dit niet tot grote kansen. In de 25e minuut keerde Ilse erg knap een schot van DSVP. De Jodanboys vrouwen gingen iets minder goed voetballen, waardoor er meer ruimte kwam voor DSVP om te voetballen. Even later werd Dorien flink onderuit gehaald met een tackel van achteren. Dit kon de scheids niet door de vingers zien en de tegenstander kreeg (terecht) een gele kaart. De meiden van de Jodanboys kwamen weer beter in hun spel. In de 36e minuut was het dan ook weer raak. 0-2! Carolien had een goede indivuele actie op de rechterflank. Met een goede voorzet naar de penaltystip, wilde Renate, die naar binnen was gesneden, de bal vol op de voet nemen. Dit lukte helaas niet helemaal. Ze gleed onderuit, maar de bal lag nog in haar bereik en schuifde de bal goed binnen. Vlak daarna was er nog een enorme kans voor Zoë. Renate legde de bal goed bij de tweede paal en Zoë kopte hem rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De DSVP dames wisten het allemaal niet meer. De verdediging met Sterre, Sophie, Anne en Linquenda stond heel sterk. Dorien kon vlak voor tijd nog een schot lossen op het doel van DSVP. Dit leidde helaas niet tot de derde treffer. Hierna floot de scheidsrechter voor de ruststand, 0-2! De dames van Jodan boys gingen met een lekker gevoel de kleedkamer in.

In de tweede helft begonnen de Jodanboys dames slordig. De DSVP dames hadden de overhand en begonnen beter aan de tweede helft. Al snel waren ze in de aanval. Er werd dan ook een schot gelost, die onderweg was naar de kruising. Ilse pakte deze bal erg goed. Maar het kon niet goed blijven gaan voor Jodanboys. In de 52e minuut maakte DSVP de aansluitingstreffer en werd het 1-2! Hierna werkte dit weer een beetje als een wake-up call voor de meiden van Jodanboys. De dames kwamen weer terug in hun eigen spel, maar was nog wel wat slordig. Na weer een goed lopende aanval, kwam de bal bij Dorien terecht en schoot maar net over het doel van de keepster van DSVP. In de 69e minuut was het dan weer zover, met een goede vooractie van Dorien die Zoë aanspeelde. Zoë legde de bal goed neer voor haar linkervoet en haalde de trekker over. Zoë schoot de bal heel mooi zo de linkerbovenhoek in. 1-3! De dames van DSVP hadden hier niets op te zeggen, en er kwamen nog een aantal kansen voor de dames van Jodan boys. Kort na het doelpunt van Zoë kregen we de eerste wissel van de wedstrijd. Noa moest het veld verlaten en Ghizlan kwam op de rechterflank te spelen, waardoor Carolien doorschoof naar de spits en naast Zoë kwam te spelen. In de 80e minuut volgde er een dubbelwissel voor de Jodanboys. Zoë en Renate verlieten het veld. Famke en Jisca kwamen hiervoor in de plaats. Jisca maakte haar rentree na een blessure van een aantal weken. De dames van Jodanboys waren ook in de laatste minuten van de wedstrijd de overheersende partij. Er volgde nog een aantal kansen. Waaronder een grote kans in de 88e minuut voor Famke. Na een opkomende dribbel van Carolien gaf ze de bal krachtig voor op Famke. Famke wipte de bal over de keepster heen, maar eindigde helaas net naast het doel. Met een paar minuten extra tijd vond de scheidsrechter het mooi geweest. Hij floot af. Eindstand 1-3 voor de dames van de Jodan boys.

De meiden kunnen tevreden zijn met een mooie en goed gespeelde pot. De meiden hebben een goede lijn te pakken en hebben nu 16 punten uit 7 wedstrijden. Op naar volgende week voor de

volgende drie punten. Om 15.00 uur zal er afgetrapt worden op het eigen terrein van de Jodan boys tegen IFC.