Wedstrijdverslag Jodan Boys VR1 – Ariston’80 VR1

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tussen ons vrouwen 1 tegen Ariston’80 vrouwen 1 gespeeld.
Ariston’80 stond na 4 competitiewedstrijden nog steeds op 0 punten. Dit betekende dat wij vooral op
moesten passen voor onderschatting.
De opstelling
Onze vaste keepster was vandaag helaas afwezig en de keepster van VR2 kampt nog steeds met een
blessure. Dit alles maakte dat de coach ervoor gekozen had om Sophie Opschoor vandaag als
keepster op te stellen. De verdediging werd ingevuld door Linquenda, Anne, Hannelot en Sterre. Op
het middenveld stonden Carolien en Ghizlan aan de zijkant en het midden werd ingevuld door
Renate en Dorien. In de spits stonden, het inmiddels het vaste duo, Zoë en Noa. Daarnaast begonnen
vandaag op de bank Lisanne, Famke, Sarah en Lotte Merlijn.

Om 11.45 werd er door de thuisploeg afgetrapt om de wedstrijd te beginnen.
Vanaf het begin begonnen wij al niet erg sterk. Het spel was aan het begin erg slordig. Ook
Ariston’80 kwam niet verder dan het middenveld. Dit alles maakte dat beide keepsters de 10
minuten niet veel te doen hadden. Ons middenveld had aan het begin erg moeite om druk te zetten
op het 4 mans sterke middenveld.
Na een kwartier voetballen kwam er meer dreiging bij ons vandaag. Carolien die gevaarlijk werd met
een individuele actie. Een aantal corners. Maar echte grote kansen bleven uit. Dit kwam voornamelijk
omdat het ons niet lukte om de voorhoede te bereiken.
Ariston’80 wilde graag in de combinatie spelen. Maar door onze verdediging en onze goed
meevoetballende keepster is Arriston’80 in de eerste helft niet tot serieuze kansen gekomen.
35 e minuut doelpunt! 1-0 Renate Spee!!!
Renate maakt een mooie loopactie waardoor Dorien de bal achter de verdediging van Ariston’80 kon
leggen. Renate neemt de bal goed meen en nadat ze de keepster heeft uit gespeeld maakt ze haar
actie af door de bal in het doel te schieten!
En met deze tussenstand gaan we ook de rust in. De 1 e helft was slordig en ondermaats.

Na de rust begonnen dezelfde elf speelsters aan de 2 e helft. We stonden 1-0 voor maar het was
duidelijk dat het spel veel beter moest.
In de tweede helft begonnen we ook weer slordig. Wij waren wel de partij met het meeste balbezit
maar de laatste pass kwam elke keer niet aan.
In de 60 e minuut werden Ghizlan en Noa gewisseld. Voor hen kwamen Lisanne en Famke het veld in.
Famke kwam in de spit te spelen en Lisanne op het middenveld centraal. Dit betekende dat Renate
een plek opschoof naar de linkshalf positie.
Ariston’80 kwam nog met een goede steekbal op een van hun spitsen maar die bal werd al snel
onderschept door een sliding van Sophie.

Na een half uur in de tweede helft te hebben gespeeld zag je dat de vermoeidheid toesloeg en er de
ruimtes op het veld te groot werden. Arriston’80 kreeg hierdoor ook steeds meer ruimte om te
voetballen.
In de 75 e minuut kwam Sarah het veld en mocht Renate het veld verlaten. In het laatste kwartier
kwamen beide partijen niet echt tot kansen. Totdat in de laatste minuut Hanne-lot met een goede
steekbal gaf op Sarah die de bal een keer mee nam om hem vervolgens koeltjes door de benen van
de keepster in de goal te schieten. Doelpunt!
Daarmee eindigt de wedstrijd in 2-0 voor winst voor Jodan Boys. Ondanks het slechte spel blijven de
3 punten in Gouda. Dit betekent dat Jodan Boys op 13 punten uit 6 wedstrijden komt.