In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag met ruime cijfers verloren van Zwaluwen. De ploeg uit Vlaardingen troefde Jodan Boys af op felheid, gretigheid en in het maken van doelpunten. De voorwaartsen van Zwaluwen waren een plaag voor de Goudse defensie. In beide helften wisten de mannen van trainer Ralph Kalkman twee keer te scoren. Dit leverde een eindstand van 4-0 op. Jodan Boys wist daar bitter weinig tegenover te zetten.

De wedstrijd was amper twee minuten bezig toen Zwaluwen voor de eerste maal voor de goal van Rondeltap verscheen. Veiga Lopes werd met een knappe steekbal één op één met de Goudse doelman gezet. De inzet van de ervaren spits belandde op de benen van Rondeltap. De eerste waarschuwing van de kant van Zwaluwen. Jodan Boys probeerde in de eerste fase Zwaluwen vast te zetten op eigen helft, maar de Vlaardingers bleven uiterst gevaarlijk in de omschakeling. Dit resulteerde in  de eenentwintigste minuut in de 1-0 van Slabbekoorn. Na de openingstreffer kreeg Jodan Boys via Oulad Ali een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar zijn schot van buiten de zestienmeter vloog net over. Op slag van rust verdubbelde Zwaluwen de score. Na notabene een ingooi van Jodan Boys veroverde Slabbekoorn de bal en sprintte naar de achterlijn , waarna hij de bal voor gaf op Alexander Eekman die ongehinderd binnen kon schieten. Een grote domper zo vlak voor het rustsignaal.

Jodan Boys kwam de kleedkamer uit met het idee om de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken. De Berg verving Bellahcen en moest met zijn snelheid voor meer dreiging zorgen. Maar de plannen van Jodan Boys konden na vijf minuten alweer de prullenbak in. Balverlies van Roald Heerkens zorgde voor een overtal van Zwaluwen spelers in de Goudse zestienmeter. Wederom Slabbekoorn behield het overzicht en Richie Basoski kon de 3-0 binnen schieten. Een haast onmogelijke opgave om er na dit doelpunt nog een wedstrijd van te maken. Jodan Boys probeerde het wel, maar verder dan lichte dreiging kwam het niet. Zonder al te grote inspanning wist de verdediging van Zwaluwen zich staande te houden. Inzetten vasn de invallers de Berg en el Idrisi werden onschadelijk gemaakt. In de slotfase was het juist Zwaluwen dat bij het scheiden van de markt nog een vierde doelpunt binnen prikte.

Zo verloor Jodan Boys met ruime cijfers aan de Zwaluwenlaan. Een enorme domper. Na de goede overwinning tegen Rijsoord een week eerder, wilde Jodan Boys in Vlaardingen de weg omhoog inslaan. Helaas kwam hier bitter weinig van terecht. Volgende week speelt Jodan Boys wederom  een uitwedstrijd dan tegen FC-’s Gravenzande. Laten we hopen dat onze mannen in het Westland beter voor de dag komen.

FORZA Jodan Boys!

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Heerkens, Veerman, Oulad Ali (’70 Huntink), Brank, Tuithof, de Vries, Borsboom (’61 el Idrissi), van Lunteren, Bellahcen (’46 de Berg)