In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2 – Hillergersberg VR1 1-2

Dit keer een dinsdagavond wedstrijd. Normaal spelen we op zaterdag maar Hillergersberg had gevraagd of we de wedstrijd konden verzetten. Zo gezegd zo gedaan de wedstrijd stond op dinsdagavond gepland om 20:15 uur op sportcomplex van CVV de Jodanboys.

De dames waren op tijd voor de bespreking van Ard. We weten nog niks van onz tegenstander Hillegersberg, daarom het advies we gewoon ons eigen spel te spelen. De bespreking begon en Ard legde de dames uit hoe ga je staan, hoe zet je druk en wat te doen met kantelen. In bal bezit de bal rond laten gaan, diepte zoeken en proberen te openen aan de andere kant.

Opstelling:

Doel: Beau

Achterhoede: Stoop, Dekker, Julia en Eline.

Middenveld: Famke, Bajema, Rebekka en Anouk

Spitsen: Romy en Joelle.H

Reserve: Lotte.M, Demi en Lotte.J

De dames begonnen de warming-up en hadden er plezier in, alles ging lekker van links naar rechts. De scheidsrechter deze avond was Patrick Boetekees en floot voor aanvang van de wedstrijd.

Onze dames wonnen de toss en gingen gelijk van start met druk zetten op de tegenstander, we konden zien dat we gelijkwaardig waren want we kwamen allebei uit de vierde klasse. Zo kregen onze dames de kans om een doelpunt te maken uit verschillende corners, maar die werd net over gekopt door Joelle.H of naast gekopt door Rebekka. Ook kreeg Hillegersberg kansen om de punt te maken maar Beau stond goed op haar plaats om de bal op te vangen. De eerste helft ging het op en neer met kansen voor Jodanboys met name Joelle.H, die kopte net naast het doel, hij wil er maar niet in. Ook kreeg Famke nog een geweldige kans, na een mooie voorzet van Bajema, helaas kon die ook niet het net vinden. We speelden een goede eerste helft, er werd goed rondgespeeld en er werden vele kansen gecreëerd. Net voor het einde van de eerste helft raakte Beau geblesseerd aan haar pink zodat ze de tweede helft niet meer kon spelen. Later in het ziekenhuis bleek dat Beau de pink lelijk heeft gebroken en geopereerd moet worden. Helaas moeten we Beau de komende weken gaan missen in het veld.

Zo gingen we onder het genot van een thee de rust in met een stand van 0-0. In de rust moest Ard alles om gaan zetten nu Beau geblesseerd was en Lotte.M moest nu ons doel gaan verdedigen wat ze al vaker heeft gedaan. Ook Lotte.J kwam erin voor Joelle.H en Demi verving Bajema die nu in de tweede helft de vlag nam, die in de eerste helft door Lotte.M ter handen was genomen. De dames gingen gelijk van start in de tweede helft, we kregen weer een corner en Rebekka kopte deze goed in, helaas werd hij van de lijn gehaald. Daarna nam Hillegersberg het initiatief en scoorde na een vrijetrap van een flinke afstand in de 70ste minuut de 0-1, wat qua spel van Jodanboys niet reëel was, want wij kregen de kansen maar ze wilde er deze avond echt niet in. Zo kregen onze dames een

corner en door een klutsbal kwam de bal terecht bij Dekker en die bedacht zich geen moment en scoorde de gelijkmaker. 1-1. Er viel een last van onze dames af en je zag dat ze vanaf dat moment weer beter gingen combineren en daar kwamen wel weer een paar goede kansen nog uit, maar net zoals in de eerste helft, hadden we veel moeite met het net te vinden. Helaas had de tegenstander hier minder moeite mee en scoorde in de 85ste minuut de 1-2. Een speelster van Hillegersberg kreeg de bal halvewege onze helft en krulde van ongeveer 20 meter de bal achter Lotte.M, zodat we weer naar een achterstand keken. Wij bleven druk zetten maar het wilde maar niet lukken. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en je kon zien aan de dames dat ze teleurgesteld waren. Maar dames wees trots op jezelf jullie hebben goed gespeeld en zeg maar zo op naar de volgende wedstrijd dat is tegen Die Haghe VR1 aanstaande zaterdag. Beau wij wensen jou beterschap en gauw tot snel.