In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Jodan Boys gaat aankomende zaterdag op bezoek bij Zwaluwen. De vogels uit Vlaardingen zijn inmiddels al goede bekenden geworden, want de afgelopen seizoenen namen beide ploegen het in competitieverband steevast tegen elkaar op. Vorig seizoen maar liefst drie maal. Jodan Boys onder leiding van Dennis v/d Ijssel en Zwaluwen getraind door Danny Schenkel ‘vochten’ drie duels op het scherpst van de snede af. de onderlinge krachtverhoudingen waren miniem. Het laatste onderlinge treffen was in Capelle a/d Ijssel bij CVV Zwervers. Jodan Boys en Zwaluwen streden in een beslissingsduel om het tweede periodekampioenschap. Door een rake kopbal van captain Leroy Brank ging die titel naar Jodan Boys. Het verhaal is bekend. Beide trainers vertrokken naar Ajax. Danny Schenkel als hoofdtrainer van de dames en Dennis v/d Ijssel als assistent van John Heitinga bij JO19-1. Nu staan er twee nieuwe trainers voor de groep. Bij Zwaluwen, is oud Heinenoord trainer, Ralph Kalkman dit jaar hoofdtrainer.

 

Vorig seizoen won Jodan Boys in eigen huis met 2-1 van Zwaluwen. Hier laat oud-Zwaluwen speler Bradley el Idrissi zich niet aan de kant zetten.

Kalkman kreeg een behoorlijke uitdaging. Bijna de voltallige selectie van Zwaluwen vertrok aan het einde van het seizoen. Desondanks wisten de Vlaardingers de selectie voor dit seizoen met verve rond te krijgen. Niet de minste namen uit de top van het amateurvoetbal kozen voor een nieuwe uitdaging aan de Zwaluwenlaan. Maar met alleen namen red je het niet. Je moet ook nog een team worden en op elkaar ingespeeld raken. Zwaluwen behaalde tot op heden negen punten. Het won twee keer, van niet de minste tegenstanders DUNO en FC Rijnvogels. het speelde drie keer gelijk en verloor even vaak. Afgelopen zaterdag speelde Zwaluwen met  1-1 gelijk tegen FC ‘s-Gravenzande en dat mag een wonder heten. Zwaluwen kreeg met name in de eerste helft legio kansen om te scoren, maar telkens lag de keeper van de Westlanders in de weg. Met name voormalig Feyenoorder Marlon Slabbekoorn was een plaag voor de verdediging.

Mo Bellahcen scoorde vorig jaar het winnende doelpunt uit een penalty.

Jodan Boys wist vorige week na drie nederlagen weer te winnen. In eigen huis scoorde Michel Verkaik, op aangeven van Bradley el Idrissi, kort voor tijd de bevrijdende 2-1 tegen Rijsoord. Een goede opsteker voor de ploeg van van Steensel, want drie wedstrijden met miniem verschil verliezen gaat niet in de koude kleren zitten. Jodan Boys kan dus met vertrouwen afreizen naar Vlaardingen.

Wordt het zaterdag weer zo spannend als de wedstrijden vorig jaar? Zaterdag rond de klok van half vijf zullen we meer weten. De wedstrijd staat onder leiding van de heer P. Henshuijs en begint om 14.30 uur.

Jong Jodan boys ontvangt Katwijk

Net als vorige week speelt Jong Jodan Boys zaterdag tegen een Katwijkse ploeg. Quick Boys bleek duidelijk een maatje te groot. Op Nieuw Zuid werd het 4-0 voor de gastheren. Ondanks de ruime nederlaag kreeg Jodan Boys in de beginfase de grootste kansen helaas werden die niet benut. Quick Boys wist daarentegen wel vier keer het doel te treffen en dan liegen cijfers niet. Aankomende zaterdag weer een herkansing. Katwijk 2 werd vorig jaar kampioen in de reserve eerste klasse. Dit seizoen heeft Katwijk nog niet gewonnen.  Er werd drie keer gelijkgespeeld en tweemaal verloren, maar dat zegt niets in deze sterke competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Jong Jodan Boys zal zaterdag weer scherp voor de dag moeten komen om Katwijk te verslaan. De wedstrijd in Gouda begint om 11.45 uur. Komt allen!

 

FORZA Jodan Boys