In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

LYRA VR 1 – JODAN BOYS VR1

Gisterenmiddag stond de vijfde wedstrijd van de competitie op het programma voor vrouwen 1. Een wedstrijd uit tegen lyra. We vertrokken bij tijds, maar toch werd het haasten omdat er een chauffeur in plaats van naar Den Haag, richting Rotterdam was gereden. Een valse start van de voetbalmiddag.

Omdat vrouwen 2 een vrije zaterdag had, sloten Famke, Lisanne en Rebekka aan bij deze wedstrijd. Iets over half drie begon de wedstrijd. We begonnen vrij goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snelle kans voor Zoë en nog twee rebounds van Carolien en Dorien. Er werd slordig gespeeld, dat kwam mede door het stroeve veld. Een kwartier na de eerste kans was er wederom een goede kans voor Zoë, die net over schoot. Het was een snelle uitbraak die goed werd uitgespeeld. Het lukte Lyra zelf niet om gevaarlijk te worden, maar wij hielpen ze daar soms goed bij. Een gevaarlijke terugspeelbal resulteerde bijna tot een goal voor de thuisploeg en ook de corners bleven ouderwets spannend. Verder kwam Lyra niet in de buurt van Beau. Na 25 minuten was er een goede één-twee tussen Zoë en Dorien, maar het schot van Dorien stuitte op de keeper. Meteen daarna gaf Dorien een goede voorzet op Sophie die de lucht in sprong om de bal te koppen, maar een duw in de rug zorgde ervoor dat deze kopbal geen richting meekreeg. Het was niet gek geweest als er een strafschop voor zou worden gegeven, maar de scheidsrechter twijfelde te veel en besloot dit niet te doen.

In de slotfase van de eerste helft kwamen er nog een paar kansen voor onze spitsen Zoë en Noa, maar tot echt grote kansen kwamen wij niet. Op slag van rust wist Sophie nog net te voorkomen dat Lyra gevaarlijk kon worden door een goede tackle. De eerste helft was slordig en slap en dat kregen de meiden te horen van Hans.

Anne werd in de rust gewisseld omdat ze ziek werd. Rebekka was haar vervanger. Opnieuw begon Jodan boys goed aan het tweede bedrijf en dat resulteerde in een goede kans voor Dorien, die rakelings over ging. Een minuut later was het dan toch raak, Noa gaf de bal goed mee aan Dorien en vanaf de rechterkant schoof Dorien de bal tegen het net. 0-1 voor Jodan Boys. Vlak daarna was er een vrije trap op een mooie afstand, maar door gebrek aan kracht in het schot door Sophie was het schot te slap om het de keeper lastig te maken. Na een goede fase werd het weer slordig vanaf de kant van Jodan Boys en het was te danken aan de verdediging dat Lyra niet heel vaak gevaarlijk werd. Er begonnen gaten te vallen en in de 70ste minuut viel dan toch de gelijkmaker doordat er zeeën van ruimte waren. De gelijkmaker opende de ogen van Jodan Boys, want het was niet nodig om hier punten te laten liggen. We drongen aan bij het doel van Lyra, maar tot echte kansen kwam het niet. Tijd voor nieuwe energie, in de 74ste minuut moesten Ghizlan en Noa het veld ruimen voor Lisanne en Famke. Er  kwamen weer kansen voor Jodan Boys, maar nog geen goal. In de slotfase werd er een bal diep gegeven op Dorien, die de zestienmeter inrende en toen zij een tegenstander bij haar voet voelde, twijfelde ze geen moment en viel ze. Penalty! Na de benutte penalty van vorige week, nam ook nu Sophie plaats achter de bal. In de linker onderhoek wist zij de keeper te verrassen, die de andere hoek in dook. Het was nu nog vijf minuten en blessuretijd tegenhouden en het ‘slot’ werd op de deur gegooid. Echt gevaarlijk werd Lyra niet meer en na het laatste fluitsignaal waren de drie punten definitief binnen. Niet de beste wedstrijd van onze kant, maar wel het maximale resultaat, dus genoeg reden om tevreden te zijn. ?

Onze eerstvolgende wedstrijd vindt aankomende woensdagavond (23 oktober) plaats bij Olympia te Gouda, hopelijk tot dan!