In Nieuws, Nieuws Voetbaltechnische Commissie

De 1e wedstrijd in de poule, afgelopen dinsdag avond, ging voor JB O23 verloren tegen een sterk RKAVV uit Leidschendam.

Onder het toeziend oog van een aantal trouwe Jodan Boys supporters begon Jodan Boys O23 energiek aan het duel. Ook RKAVV beet van zich af en al snel werd het een duel op een goed niveau. De snelle aanvallers en middenvelders van onze tegenstander bezorgden Jodan Boys aardig wat problemen.

1-0 achter
Na 15 min scoorde RKAVV de 1-0 en dat was, op basis van het vertoonde spel, een terechte voorsprong. Tot aan de rust was het een vermakelijke wedstrijd waarbij RKAVV de overhand had en Jodan Boys sporadisch het doel van de tegenstander kon bestoken.

In de rust een aantal wissels binnen het team. Jodan Boys wilde de gelijkmaker snel bewerkstelligen echter kwam al snel op 2-0 achter na een fraaie goal van de linksbuiten van RKAVV. Dat huzarenstukje herhaalde hij 5 min later en het leek een zware avond te worden voor Jodan Boys.

Niet alleen wind en regen in de tweede helft maar ook gewoon een zeer goede tegenstander. Jodan Boys rechtte de rug. Inzet en bereidheid tot … maakte dat onze spelers zich terug vochten. Kwaliteit van de tegenstander met strijd en inzet bestrijden is een goed signaal afgegeven door het team.

Terugvechten
Jodan Boys vocht terug, Kujtim en Nabil (wonderschoon) zorgde ervoor dat de 3-2 op het bord kwam en met nog een kleine 10 minuten te gaan ging Jodan boys op zoek naar het gelijke spel. Helaas lukte dat niet meer maar hebben we een “interessante wedstrijd” gezien waarbij wederom blijkt dat het niveau van onze spelers mogelijkheden bied voor de toekomst en dat deze wedstrijden een meerwaarde hebben voor onze jonge spelers om zich te ontwikkelen.