ST AGE-GGK/Zestienhoven VR1 – JodanBoys VR2      2-4

Het is weer zaterdag en vandaag stond de uitwedstrijd tegen ST AGE-GGK/Zestienhoven VR1 voor de deur. Onze dames moesten op tijd op de JodanBoys zijn zodat we konden vertrekken naar Zestienhoven. Het weer was nat en guur, maar eigenlijk heerlijk om in te voetballen. Eenmaal daar aangekomen deed Ard zoals gewoonlijk zijn praatje wat er van de dames verwacht werd, want deze dames kunnen behoorlijk lekker voetballen.

Vandaag stond Lotte.M op doel omdat onze eigen keepster Beau bij VR1 moest keepen daar Esmee nog steeds geblesseerd is.

Achterhoede: Esther, Lotte.J , Dekker en Eline

Middenveld: Inge, Rebekka, Bajema en Sara

Spitsen: Famke en Bijoux

Wissels: Romy, Stoop, Julia en Anouk

Daar we eigenlijk iets te laat waren vertrokken vanuit Gouda en iets vertraging onderweg hadden, moesten we snel omkleden en warming-uppen. Het was 15:00 uur en daar kwam de scheidstrechter aan en wat dan wel leuk is, is dat de scheids vrouwelijk was en dat zie je niet zo vaak op het veld. Bij ST AGE-GGK/Zestienhoven hadden ze een programmaboekje en ook een pupil van de week, ze mocht de aftrap nemen en scoren in ons doel. Daarna floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd en onze dames wonnen de toss zodat we mochten aftrappen. De dames van Jodanboys begonnen gelijk druk te zetten en creëerden best wel kansen maar die mochten er niet in gaan. Ondanks dat het grasveld nat was ging de bal traag over het veld dus moest je er snel bij zijn anders was je hem kwijt. In het begin waren we best wel slordig met balbezit, ballen makkelijk weggegeven aan de tegenpartij. We doen het niet slecht voor de vierde wedstrijd in de derde klasse en dat is de verdienste van de mentaliteit van dit team. Ook Zestienhoven kreeg kansen maar die schoten ze naast of over het doel heen. Zo kreeg in de 40ste minuut Famke de bal en die gaf een assist op Bajema, die bedacht zich geen moment en knalde de bal achter de keepster zodat we met een 0-1 voor kwamen te staan. Dat wil je als team toch hebben dat je niet op een achterstand komt. Zo kregen we tot de rust kansen en ook Zestienhoven, maar Lotte stond haar mannetje in het doel. We gingen de rust in met de 0-1 voorsprong, onder het genot van limonade werd er gezegd wat er goed en fout ging en dat we qua voetbal de bovenliggende partij waren. De rust was weer voorbij en Romy kwam erin voor Bijoux, Stoop voor Eline en Julia voor Esther. Onze dames gingen gelijk weer goed van start en Rebekka, Famke en Bajema kregen de kans om de score uit te breiden, maar zoals we wel vaker hebben ervaren dit seizoen: scoor jij niet dan doet de tegenstander het wel. Zo kwam in de 52ste minuut Zestienhoven langszij 1-1, wij lieten ons niet van ons stuk brengen en bleven voetballen en de beloning kwam in de 62ste minuut. Inge gaf een voorzet vanaf de cornervlag en kwam in de zestien terecht, wat daarna nu precies gebeurde, dat weet niemand, maar wat wel gebeurde is dat

de scheidsrechter floot en naar de penaltystip wees. Rebekka ging achter de bal staan en schoof de bal zo links van de keepster in de hoek en daar was weer de voorsprong 1-2. Maar in de 72ste minuut kwam Zestienhoven weer langszij. Doordat wij met z’n allen naar voren aan het voetballen waren, counterde Zestienhoven met hun snelle spitsen en was het weer 2-2. We bleven voetballen en wij gebruikten op ons beurt weer de snelle Sare en Inge. In de 73ste minuut gaf Bajema een assist op Inge en die zag dat Famke in de zestien vrij liep, ze schoof de bal zo naar Famke en die bedacht zich geen moment en scoorde de 2-3. Er werd lekker door gecombineerd en dat resulteerde in de 78ste minuut de 2-4 door een assist van Rebekka op Famke. Dat was de genade klap voor Zestienhoven die nog wel gevaarlijk was maar niet scoorde. In de 80ste minuut kreeg Romy een assist van Bajema en die kon doorlopen maar net voor de zestien werd ze neergehaald door de keepster van Zestienhoven en raakte geblesseerd. Zo mocht Anouk, die niet zou spelen, er voor 10 minuten als nog inkomen. We speelden ons spelletje uit zodat Zestienhoven geen kans meer kreeg om dichterbij te komen.

Op naar de volgende wedstrijd. Dat is nu nog op 26 oktober om 14:30 uur op sportcomplex JodanBoys te Gouda, maar Hillegersberg heeft aangegeven of wij de wedstrijd kunnen verzetten, waarschijnlijk volgt nog een andere datum en anders is de eerst volgende wedstrijd op zaterdag 2 november uit tegen Die Hage VR1 om 10:30 uur in Den-Haag. Dames weer een overwinning wij zijn trost op jullie.