Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, de dames van Vr1 mochten de wei weer in om te spelen tegen Den hoorn Vr1. Slecht weer en een trainer van Den hoorn die heel goed naar de wedstrijd Nederland – Noord Ierland had gekeken. Het was vanaf het begin heel duidelijk, de dames van Den hoorn die de bus hadden geparkeerd en onze vrouwen die er probeerde om doorheen te komen. Het eerste kwartier viel er dan ook nauwelijks wat te genieten. De achterhoede met Sterre, Anne, Hannelot en Liquenda hadden alle tijd en ruimte om op te bouwen, helaas gebeurde dit in een te laag tempo. En dan gebeurd het zelfde als bij het Nederlands elftal. Een zeldzame counter van Den hoorn leverde een hoekschop op die wel op een hele fraaie wijze werd ingeschoten en Beau totaal kansloos liet. Jodanboys ging op zoek naar de gelijk maker maar stuitte elke keer op een muur van Den hoorn spelers. Een paar kansen waren er wel, bijvoorbeeld een schot van Dorien die na een mooie actie net naast de goal belandde. Vlak voor de rust was het een speelster van Den hoorn die de bal van de doellijn af moest halen. Rust 0-1. Nadat de dames een beetje opgedroogd waren moest het de 2e helft gaan gebeuren. Na 5 minuten was Renate er al dichtbij maar haar schot ging net over de lat. Na 10 minuten in de 2e helft besloten de trainers om wat anders te proberen. Soof kwam in het veld voor Noa, waardoor Renate naar de spits ging en Hannelot op de plaats van Renate ging spelen. De plaats van Hannelot werd overgenomen door Carolien en op haar plaats ging Soof spelen. Ik hoop dat u het nog snap! Deze wisselingen hadden wel succes want na een uur spelen schoot Soof de bal keihard in het doel. 1-1 Hierbij moet wel even vermeld worden dat hier een heerlijke pass van zoë aan vooraf ging. Jodanboys bleef het hierna proberen en er kwamen ook wel wat kansen. Den hoorn kwam er sporadisch uit en kreeg 1 keer de kans met een afstand schot, deze werd op sublieme wijze onschadelijk gemaakt door beau. In de 80ste minuut kon er weer gejuicht worden. De bal werd op een vakkundige manier uit het doel van Den hoorn geslagen, alleen was het een speelster die dat deed en niet de keeper. Strafschop en rood voor speelster en trainer van den hoorn . De strafschop werd zuiver ingeschoten door Soof 2-1. Den hoorn sleep daarna de messen en werd wat harder. De aanvoerder van Den hoorn kreeg geel na een aanslag op de enkel van Hannelot. En kwam goed weg toen ze eigenlijk haar 2e geel moest krijgen, na een charge op de benen van Ghizlan. Hannelot kon hierdoor niet verder en werd gewisseld voor Demi. In de 88ste minuut kreeg Den hoorn een veel te gemakkelijk gegeven vrije trap die niet goed werd verwerkt en met veel geluk voor de voeten van een speelster van Den hoorn viel, deze kon de hoek uitzoeken en schoot de 2-2 achter Beau. Deze wedstrijd voelt voor speelsters en trainers niet als punt gewonnen, maar 2 verloren. Volgende week zaterdag spelen de dames een uit wedstrijd tegen Lyra uit de lier. Hopelijk dat er dan weer gewonnen kan worden en dat er dan weer 2 teams zijn die willen voetballen