In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag met 2-1 verloren van Achilles Veen. Na een matige eerste helft van Goudse zijde kwam de ploeg van Leen van Steensel in de tweede helft goed terug. Jeroen Borsboom scoorde uit een penalty de gelijkmaker. Vijf minuten later kwam Achilles Veen met tien man te staan, toen Geeroms zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg. Ondanks de numerieke meerderheid ging Jodan Boys toch nog de bieten brug op. Achilles Veen scoorde ruim een kwartier voor tijd de winnende treffer.

Jodan Boys begon niet goed aan de wedstrijd op sportpark de Hanen Weide. In de openingsfase drukte de ploeg van John Karelse Jodan Boys achteruit, zonder tot grote kansen te komen. Na een kwartier spelen kwam Jodan Boys wat beter in de wedstrijd, maar het voetbal was nog niet groots. Duels werden verloren en de bal kon niet in de ploeg worden gehouden. Ondanks het matige optreden van Jodan Boys in de eerste helft kwam Veen niet zelf tot grote uitgespeelde kansen.  De 1-0 kreeg Achilles Veen op een presenteerblaadje aangereikt. Na een inworp van Jodan Boys kon een te korte terugspeelbal worden onderschept en goed worden voorgegeven waarna Thomas de Man de 1-0 op het scorebord wist te schieten. Direct na de aftrap was het bijna direct gelijk. Tygo de Berg gaf de bal goed voor op Enzo Huntink, die raakte van zeer dichtbij de lat. Twee minuten later kreeg Borsboom een goede mogelijkheid na wederom goed voorzetten van de Berg. Zijn schot ging over. Jodan Boys ging met een 1-0 achterstand de rust in.

Jodan Boys kwam goed uit de kleedkamer en leek herboren. Duels werden gewonnen en het geloof in een goede afloop leek weer in de ploeg. Dit resulteerde in een goede aanval waarbij Marwin Glas vanaf de zestienmeter goed uithaalde. Met een uiterste inspanning kon de keeper van Achilles Veen de bal uit de hoek tikken. Twee minuten later verscheen toch de gelijkmaker op het scorebord. Geeroms van Achilles Veen maakte hands in het strafschopgebied, de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Borsboom schoot de bal onberispelijk binnen. Het leek of Jodan Boys de wedstrijd in handen had genomen. Het leek nog mooier te worden toen Achilles Veen met tien man kwam te staan. Geeroms kon met zijn tweede gele kaart inrukken. In de achtenzestigste minuut de kans voor Borsboom om de 2-1 binnen te schieten. Oog in oog met de keeper besloot Borsboom de bal te stiften, maar de doelman stopte zijn inzet. Vier minuten later kwam Achilles Veen zelfs op voorsprong. Thomas de Man slalomde langs de rechterkant langs veel Goudse benen, zonder dat hij werd afgestopt. Aan het einde van zijn solo schoot hij onhoudbaar achter Roy Rondeltap. Een minuut later was het identiek als na de 1-0. Huntink kon wederom uithalen ditmaal vanaf de zestienmeter. Zijn schot ging rakelings naast.

In het restant van de wedstrijd probeerde Jodan Boys het nog wel, maar kwam Achilles Veen niet meer in de problemen. Zo droop Jodan Boys wederom met een 2-1 nederlaag af. Het positieve van deze middag was het debuut van Bram van de Wolf. De jongeling verving een kwartier voor tijd Michel Verkaik.

Aankomende dinsdag speelt Jodan Boys voor de VR Cup een uitwedstrijd tegen DCV. Volgende week zaterdag is Jodan Boys vrij van competitieverplichtingen. Dinsdag 22 oktober speelt Jodan Boys in eigen huis tegen XerxesDZB in het kader van de districtsbeker.

Opstelling: Rondeltap, Verkaik (v/d Wolf), Heerkens, Veerman, Oulad-Ali, de Vries, de Berg (Tuithof), Huntink, Borsboom, Bellahcen, Glas (van Lunteren)