In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Gistermiddag mochten de dames van vrouwen 1 voor de tweede keer dit seizoen aantreden tegen de dames van VV Zuidland, dit keer in competitieverband.

Om half 1 verzamelden de dames van Jodan Boys om te vertrekken richting Zuidland, om vervolgens om half 3 daar de aftrap te nemen. Eenmaal in Zuidland werd in de kleedkamer de opstelling bekend gemaakt en maakten de dames zich gereed om te beginnen aan de warming-up.
De vrij slordige warming-up beloofde niet veel goeds, maar toch startte de dames scherp aan de wedstrijd en werden de dames van VV Zuidland in de eerste 10 minuten volledig overlopen. Zo creëerden de dames van Jodan Boys vele kansen en werd de inzet al snel beloond met een doelpunt voor de meiden uit Gouda. Het schot dat door Zoë gelost werd belandde op de lat en verdween via de rug van de keeper zo het doel in. 0-1 voor Jodan Boys.
Na de 0-1 volgden nog een aantal (grote) kansen voor Jodan Boys, waaronder een schot van afstand van Renate dat via de onderkant lat het doel uit stuiterde. Zuidland had veel moeite met het winnen van duels op het middenveld, hierdoor hield Jodan Boys in de eerste helft dan ook constant het overwicht en bleef het erg gevaarlijk. Veel uitgespeelde kansen kreeg Zuidland dan ook niet, wel kwamen ze 2 keer dichtbij de gelijkmaker na afstandsschoten die vlak naast het doel van Beau belandde.
Na de rust kwamen de dames van Zuidland scherper uit de kleedkamer dan dat de dames van Jodan Boys deden. Zo werden de dames van Jodan Boys slordig en kreeg Zuidland steeds meer ruimte om te voetballen. Er werd dan ook voornamelijk gevoetbald op de helft van de Gouwenaren. Na een aantal persoonlijke fouten en foute passes belandde de bal op de schoen van één van de speelsters van Zuidland. Vlak buiten het zestienmetergebied haalde zij uit en schoot ze Zuidland op gelijke hoogte, 1-1.
Het tegendoelpunt dat werkte als een wake-up call zorgde ervoor dat Gouwenaren hun eigen spel weer gingen spelen. Zo werden er meerdere grote kansen gecreëerd en werd er ook nu weer gescoord, dit keer door Renate die van afstand uithaalde en de bal tegen het net van de keepster van Zuidland wist te plaatsen. De voorsprong was dan ook weer voor de dames uit Gouda.
In de 80ste minuut vond er een dubbele wissel plaats aan de kant van Jodan Boys, Zoë en Sara verlieten het veld. Sterre en Sophie kwamen daarvoor in de plaats.
Vlak nadat het tweetal het veld was ingetreden gaf Sophie een steekpass op Carolien, Carolien bleef koel en schoot de bal hard in de korte hoek. 1-3. Vanaf de 1-3 bleven de kansen voor Jodan Boys komen maar beloonde de meiden zichzelf niet. In de 89ste minuut nam Renate een vrijetrap op de helft van Zuidland, ze trapte de bal met gevoel het zestienmetergebied in waar Sophie als “The Flying Dutchman” de bal al duikend richting het doel kopte. De keeper van Zuidland pakte deze bal goed en verwerkte de kans tot een hoekschop. In de 90ste minuut volgde de hoekschop die door Dorien precies op het hoofd van Sophie belandde, Sophie knikte de bal het doel in en zorgde voor de uiteindelijke eindstand van 1-4 op sportcomplex Groot-Nibbeland.
Al met al kunnen de meiden trots zijn op deze teamprestatie en met de 3 punten die gewoon weer mee zijn genomen naar Gouda. Op naar volgende week waar de meiden van Jodan Boys het op zullen gaan nemen tegen de dames van Den Hoorn.

Jodan Boys VR1 – Den Hoorn VR1
15:00
Veld 1
Sportpark Oosterwei

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot volgende week!