In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zich zaterdag een slechte dienst bewezen door in eigen huis met 1-2 van AZSV te verliezen. Bij rust had Jodan Boys nog een 1-0 voorsprong op zak. In de tweede helft wist AZSV twee keer te scoren, waardoor de ploeg uit Aalten met  drie punten de bus in ging.

Na de nederlaag tegen DUNO een week eerder, wilde Jodan Boys revanche in eigen huis tegen AZSV. Het spel tegen DUNO was helemal niet slecht, maar uiteindelijk tellen de doelpunten op het scorebord. Yusri El Kandoussi, smaakmaker in de wedstrijd tegen DUNO, stond met een blessure aan de kant en Michel Verkaik zat op de bank omdat hij de hele week griep had gehad. Jodan Boys startte sterk aan de wedstrijd. Dit leverde in de zesde minuut een mogelijkheid op uit een corner van Mo Bellahcen. Helaas wist niemand te scoren in de scrimmage. Er gebeurde niet heel veel in de eerste helft. Het was wachten tot een minuut voor het rustsignaal toen de eerste echt grote kans van de wedstrijd in het voordeel van Jodan Boys was. Tygo de Berg verscheen alleen voor de Aaltense goalie, die knap redding bracht zijn benen. Op slag van rust kwam Jodan Boys toch op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Tuithof kopte de jarige Borsboom de 1-0tegen de touwen. Een mooi moment om de score te openen, want de scheidsrechter floot direct voor de theepauze.

Jeroen Borsboom kopt Jodan Boys net voor rust op een 1-0 voorsprong.

Jodan Boys hield in het eerste deel van de tweede helft de controle over de wedstrijd en kreeg zelfs de mogelijkheid om de 2-0 te scoren. In de vierenzestigste minuut was het weer Tygo de Berg die uit een voorzet van de ingevallen Verkaik op de benen van de doelman schoot. Twee minuten na dit wapenfeit verscheen AZSV voor het eerst echt gevaarlijk voor de goal van Rondeltap. Niet adequaat ingrijpen van de verdediging zorgde ervoor dat de spits van AZSV uit een lastige hoek de gelijkmaker binnen kon schieten. Jodan Boys kwam direct daarna via Huntink bijna op 2-1 voorsprong, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman.

Enzo Huntink in duel met een speler van AZSV.

Voor trainer Leen van Steensel was dit het sein om Marwin Glas te brengen hij verving de Berg. Maar in plaats van zelf op voorsprong te komen, scoorde AZSV de 1-2. Na slordig balverlies van Bellahcen en slap ingrijpen van Heerkens scoorde  de aanvaller van AZSV met fraaie lob over Rondeltap de 1-2. Totaal onnodig want Jodan Boys had eigenlijk weinig te duchten gehad van AZSV, maar keek wel tegen een achterstand aan. In het restant van de wedstrijd probeerde Jodan Boys met hoge ballen gevaarlijk te worden, maar daar wist de hechte defensie van AZSV wel raad mee.

Voor de foto’s klik HIER.

Zo verloor Jodan Boys voor de tweede maal op rij en deed het zichzelf tekort. Een uiterst effectief AZSV nam de volle winst mee naar Gelderland. Volgende week weer nieuwe kansen als we het opnemen tegen Achille Veen.

Rondeltap, Huntink, Heerkens, Veerman, Oulad-Ali (Pattinama), Bellahcen, Brank (Verkaik), Tuithof, Borsboom, Kevin de Vries, de Berg (Glas)