In Nieuws Vrouwen

Een geweldige comeback

Jodanboys VR2 – Excelsior.M VR1 5-5

Het was weer zaterdag en onze dames waren op tijd voor de bespreking die Ard elk week weer houdt.

Van Excelsior.M VR1 wisten we niet veel, dus de dames moesten hoog druk zetten en kantelen als dat nodig was. Eenmaal na zijn praatje deed hij de opstelling en zoals elke week spelen we 4-4-2, vandaag stond de keepster van de MO17-1 bij ons op doel. Daar waar de keepster van VR1 Esmee geblesseerd is en Beau met VR1 mee moest doen stond Ilse vandaag bij ons op doel.

De opstelling deze week was:

Doel: Ilse

Achterhoede: Stoop, Dekker, Lotte.M, Lotte.J

Middenveld: Inge, Bajema, Demi en Esther

Voorhoede: Romy en Famke

Reserve: Rebekka en Anouk

De dames konden op tijd beginnen met de warming-up totdat de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd floot en dat was deze week R. Vermeer. Onze dames namen de aftrap en speelden direct naar voren toe waar we in het begin best wel wat kansen hadden maar die wilde er maar niet in. Excelsior.M kreeg ook kansen en we zagen gelijk dat hun aanvoerster en hun nummer 16 de belangrijkste speelsters waren en dat hun achterhoede best wel zwak was, daar moesten we het van hebben vandaag. Maar in de 8ste minuut kreeg de aanvoerdster van Excelsior.M de bal op het middenveld en kon zo oplopen naar het 16 meter gebied en scoren, zodat we naar een 0-1 achterstand aankeken. Wij gingen op zoek naar de gelijkmaker maar op 1 of andere manier met de kansen die we kregen wilde het maar niet lukken om de gelijkmaker te scoren. Zo werd het in de 16 tiende minuut 0-2 voor Excelsior.M. Zo kreeg Excelsior.M nog geen 4 minuten later een vrije trap ter hoogte van de 16 meter en die scoorde ze zodat de stand op 3-0 kwam. We bleven gewoon voetballen maar op 1 of andere manier mocht hij er gewoon niet in, dus moesten we het vast zetten om de schade te bepreken in de eerste helft. In de 37ste minuut gaf Esther aan dat ze niet meer verder kon dus brachten we Rebekka in die het spel samen met Bajema regelde op het veld. Met nog 5 minuten te gaan moesten we die 0-3 vasthouden om te voorkomen dat we met een grotere achterstand de rust in gingen. Maar daar was ze weer hun aanvoerster die weer door het midden heen ging en van afstand achter Ilse schoot zodat het 0-4 werd, met deze stand gingen we de rust in en daar werd best wel gepraat want de enigste club die voetbalde was toch echt JodanBoys maar zoals altijd als jij niet scoort dan scoort de tegenpartij wel. Iedereen was het er over eens dat we deze score moesten omzetten en dat we in de tweede helft de kansen moesten benutten. Onder het genot van limonade werd er gepraat over hoe ze dat wilde gaan doen. Dekker werd gewisseld voor Anouk die ging warm lopen. De scheidsrechter kwam ons halen voor de tweede helft en ja hoor daar stond opeens een ander team door elkaar te motiveren gingen onze dames gelijk van slag en waren we meer te vinden op de helft van Excelsior.M waar we gelijk een kans kregen een voorzet van Inge maar die ging net voor Demi langs, als haar teen wat langer was geweest dan had hij erin gezeten. Maar in de 53ste minuut kregen we een vrije trap net voor de 16 en Bajema ging achter de bal staan en krulde de bal zo achter de keepster van Excelsior.M. 1-4. Onze dames namen de bal mee uit het doel zodat de aftrap snel kon worden genomen we kregen nu veel kansen en zagen waar de zwakke plakken van Excelsior.M lagen. In de 61ste minuut kregen we weer een vrije trap op een mooie plaats en omdat Rebekka rechts is nam zij hem en ja hoor daar was de 2-4. Onze dames gingen er in geloven dat hier vanmiddag toch nog wel iets te halen viel. Maar door een kleine verzwakking kreeg Excelsior.M een kans en scoorde in de 69ste minuut de 2-5, ja dan denk je dit kan je moeilijk ombuigen. Nog geen 4 minuten later kreeg Rebekka de bal op haar voet en knalde

hem zo achter de keepster van Excelsior.M, 3-5 en dan denk je ja, het kan nog. Onze dames bleven voetballen en kregen veel kansen, in de 75ste minuut na een voorzet van Inge op Famke een doelpunt en iedereen klapte omdat dit team bleef knokken, 4-5. We bleven hoop houden en de kansen werden groter en in de 82ste minuut kwam de gelijkmaker Bajema nam de corner en Lotte kon hem binnen koppen, zo stond het opeens weer gelijk, 5-5. Er waren nog meer kansen, maar helaas bleef de score zoals die was. Wat een triller was het deze middag! Van een 0-4 achterstand in de rust ombuigen naar een gelijk spel. Meiden jullie hebben gestreden als leeuwinnen wij als staf zijn trots op dit team.