In Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag nemen we het op tegen AZSV uit Aalten. Onze gasten hebben een lange reis voor de boeg vandaar een nog hartelijker welkom dan normaal. Het is voor het eerst dat de club uit de Achterhoek in Gouda op bezoek komt. Normaal gesproken werd AZSV in de noordelijk georiënteerde hoofdklasse B ingedeeld. Dit jaar speelt de ploeg van trainer Dave de Jong in de hoofdklasse A en doet dat tot nu toe helemaal niet onverdienstelijk, sterker nog het elftal draait goed zelfs. Het verloor slechts eenmaal, op de eerste speeldag van FC Rijnvogels, tegen DHSC werd in Utrecht één punt behaald en de overige drie wedstrijden leverden de volle winst op. Vorige week werd het sterke Sportlust’46 in Aalten met 1-0 verslagen. AZSV is dus de ploeg in vorm!

Jodan Boys bleef vorige week met een kater achter. De ploeg van van Steensel speelde de beste wedstrijd van het seizoen tegen DUNO, maar kon dit niet omzetten in drie punten. Na een vroege achterstand kwam Jodan Boys op gelijke hoogte door een doelpunt van Jeroen Borsboom. In de tweede helft ging Jodan Boys op zoek naar de winnende treffer. Helaas viel die niet aan Jodan Boys zijde maar aan die van DUNO. Trainer Leen van Steensel verwoordde het na afloop als volgt: ‘Mijn ploeg heeft gestreden voor wat het waard was. We hebben goed voetbal laten zien. Alleen vergeten we de trekker over te halen. Maar het vertoonde spel biedt perspectief voor de komende wedstrijden.’ En zo is het. Alles staat nog kort bij elkaar op de ranglijst. Tussen de nummer één en de nummer tien zitten slechts vijf punten.

Beide ploegen zullen Zaterdag alles uit de kast halen om in de top van de ranglijst mee te blijven doen. Het belooft dan ook weer een spannende middag te worden aan de sportlaan. De wedstrijd staat onder leiding van de heer G. Stegeman.

Komt allen naar de Sportlaan om onze jongens aan te moedigen.

 

FORZA Jodan Boys