In Nieuws Vrouwen

De tweede wedstrijd ronde stond voor de deur, daar we zaterdag speelsters moesten afstaan aan Vrouwen 1 konden we gelukkig de wedstrijd in overleg met Velo naar de maandagavond verzetten.

De dames werden verwacht om 18:00 uur op het sportcomplex van Jodanboys waar ze op tijd waren om de reis te maken naar Wateringen. Eenmaal daar aangekomen heeft Ard de dames toegesproken over de opstelling en wat er van hun verwacht werd. Na de wedstrijd tegen Berkel VR1 moesten we wat recht gaan zetten want dit team kan voetballen.

Opstelling:

Doel: Beau

Achterhoede: Lotte.M, Julia, Dekker en Stoop

Middenveld: Anouk, Rebekka, Inge en Bajema

Voorhoede: Demi en Romy

Reserve: Lotte.J en Famke

De warming-up werd door de dames gedaan onder begeleiding van Ard en gelukkig was het droog want na de regen van de hele dag was dat wel lekker. De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd maar eerst werd er een minuut stilte gehouden voor de oud voorzitter van Velo. Na dat gedaan te hebben kon de wedstrijd beginnen en nam JodanBoys de aftrap. Onze dames gingen gelijk van start met de wedstrijd maar Velo gaf toch tegenstand, we moesten zoeken hoe we hun konden bespelen. De wedstrijd ging alle kanten op zowel Velo als Jodanboys kreeg kansen, alleen de kansen moesten nog benut worden door onze dames. Het team is sinds vorig seizoen wel wat veranderd, er zijn dames terug gezakt van VR1 naar VR2 en andersom, dat heb je wel eens maar dat maakt het spelletje er niet minder om. Zo kregen we in de 39ste minuut door goed combinatie spel de beloning, Rebekka kreeg de bal aangespeeld en bediende Romy en die gaf een poeier zodat de keepster kansloos was, zo werd het 0-1 voor onze dames. Dat was een opluchting want we waren aan elkaar gewaagd. Nog geen 4 minuten later kwam de stand op een 0-2 door een assist van Bajema op Romy en ja die bedacht zich niet en schoot weer achter de keepster. Zo gingen we ook de rust in onder het genot van limonade. Ard had niet veel te zeggen maar zei wel zo doorgaan dames. We hoefde niet veel te veranderen de wissels werden ingebracht zo kwam Lotte. J voor Julia en Famke voor Demi die kon gaan vlaggen. De scheidsrechter stond weer voor de deur en de dames moesten het veld weer op. Zo kwam Velo na de rust beter uit de kleedkamer want wij moesten weer even zoeken naar het ritme, maar die was snel gevonden. Zo werd Inge een paar keer goed bediend, waar zei het vandaan haalt pffff, ik zou naar 1 keer rennen al moe zijn. Zo moest Beau ook wel wat reddingen maken maar die stond goed op haar plaats. Velo werd af en toe best wel gevaarlijk maar iedereen stond goed op zijn plaats. De nekslag voor Velo was in de 76ste minuut de 0-3, Inge kreeg de bal en gaf een assist op Famke die schoot de bal achter de keepster van Velo. Er werd goed gecombineerd door alle dames en zo kreeg Inge kansen maar ook Famke en Bajema maar die wilde er maar niet in. Onze dames wilde dit afmaken tot de laatste minuut. In de 85ste minuut kreeg Bajema een assist van Rebekka en zij bedacht zich geen moment en scoorde de 0-4 voor ons team. Dames wij zijn trots op jullie, wij als team hebben ons goed herpakt na de eerste wedstrijd tegen Berkel, ga vooral zo door.

Op Naar de volgende wedstrijd en dat is zaterdag 5 oktober thuis om 14:30 tegen Excelsior M VR1 komt allen kijken. Tevens is VR2 op zoek naar een grensrechter voor dit Vrouwen team. Meld je aan