In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Het is Jodan Boys zaterdag niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd in een remise (of zelfs iets meer voor Jodan Boys) zou eindigen, maar drie minuten voor tijd kreeg Jodan Boys het deksel op de neus en scoorde Sherwin Grot de 1-2. Door dit resultaat komt er een einde aan de ongeslagen status van Jodan Boys en klimt DUNO naar de eerste plaats.

DUNO een kleine club uit Doorwerth in Gelderland, maar wel met de ambitie om een rol in de hogere regionen van het amateurvoetbal te spelen, herbergde  zaterdag veel spelers met een BVO verleden. Jodan Boys en DUNO gingen beiden opzoek naar revanche voor de midweekse uitschakeling in de TOTO KNVB beker. Jodan Boys verloor in Oss en DUNO moest de volgende ronde aan Quick uit Den Haag laten. Na negen minuten kreeg DUNO een uitgelezen mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te brengen. Sherwin Grot werd aan de rechterkant van het veld weggestuurd en Oulad-Ali hield hem buiten de zestienmeter vast aan zijn shirt. De lepe voetballer liep door en liet zich binnen de bekende lijnen vallen en de arbitrage beoordeelde de situatie en gaf een penalty. Roy Rondeltap redde in eerste instantie knap, maar Roy Talsma wist in tweede instantie wel af te drukken. Na tien minuten keek Jodan Boys tegen een 0-1 achterstand aan. Jodan Boys liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand en ging door waar het de wedstrijd mee was begonnen; goed voetbal en maximale inzet. Dit voetbal werd in de zestiende minuut bijna beloond. Yusri El Kadoussi, die zijn oude vorm weer te pakken had in deze wedstrijd, haalde uit maar de zeer betrouwbare DUNO doelman Ter Mate wist de bal met de benen te keren.

De penalty van DUNO. Roy Rondeltap redt in eerste instantie knap. Helaas wordt in de rebound de 0-1 binnen geschoten

Jodan Boys bleef gedurende de eerste helft heel dominant voetballen, maar DUNO bleef gevaarlijk in de omschakeling. Na een dik een half uur kreeg Jodan Boys loon na werken. Een schitterende aanval, die begon bij de Mo Bellahcen eindigde bij El Kandoussi en Borsboom. El Kandoussi wist met een prachtige steekbal Borsboom oog in oog met de keeper te zetten. Jeroen Borsboom bleef uiterst kalm en stuurde de keeper de verkeerde hoek in terwijl hij binnen schoot. Jodan Boys ging direct op zoek naar meer. De jonge Tygo de Berg, die continu voor dreiging zorgde aan de rechterkant, had een aantal goede acties. Borsboom kon bijna profiteren van geklungel in de verdediging van de ploeg van trainer Roy de Haan, maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt. Desondanks gingen beide ploegen met de 1-1 stand rusten.

Kort na rust een domper voor El Kandoussi, na wederom een goede actie, moest hij geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jordi Tuithof. Jodan Boys werd nogmaals gevaarlijk via een corner die door Heerkens net over werd gekopt. Inmiddels had ook aanvoerder Brank het veld verlaten voor Lion v/d Velde. De jonge aanvaller schoot bijna direct de 2-1 binnen. Hij controleerde een voorzet van de Berg op zijn borst en volleerde de bal, maar er zat niet voldoende kracht achter zijn inzet waardoor het een prooi voor Ter Mate werd. Een paar minuten later in de drieënzeventigste minuut werd het even zweten voor de goal van Rondeltap. Maar de Goudse goalie kon samen met Oulad-Ali redding brengen. Tien minuten voor tijd werd de moe gestreden de Berg vervangen voor Bradley el Idrissi.

 

Jeroen Borsboom zag zijn werklust beloond met een fraaie treffer.

In de drieëntachtigste minuut kwam daar misschien wel het moment voor Jodan Boys om de wedstrijd te beslissen. Een verre uittrap van Rondeltap, werd goed verlengd door v/d Velde waardoor de bal voor de voeten van Borsboom viel. De lange spits leek op vrije doortocht naar de goal te kunnen, maar werd neergelegd door aanvoerder Renzo van Duren. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en wuifde het weg, waardoor Jodan Boys een grote kans in rook op zag gaan. Niet veel later kreeg Jodan Boys toch het deksel op de neus. De tot dan toe bijna onzichtbare Grot zette een één twee op aan de zijkant waarna hij de bal in de verre hoek achter Roy Rondeltap wist te schieten. Wat een domper. Toch gaf Jodan Boys zich nog niet gewonnen. Eerst volgde een scrimmage voor het DUNO doel, die maar met moeite verdedigd kon worden. In de negentigste minuut kreeg Jodan Boys een vrije trap op twintig meter recht voor het doel. Kevin de Vries ging achter de bal staan en raakte de bal fantastisch Iedereen zag de bal de kruising invliegen, maar met een katachtige reflex wist Ter Mate de bal uit de bovenhoek te duiken. Na vijf minuten blessuretijd vond scheidsrechter Ter Brake het genoeg en blies voor het laatst op zijn fluit.

Jodan Boys speelde in de slotfase alles of niks. Helaas werd het dat laatste!

Wat een domper voor Jodan Boys, goed gespeeld, geknokt voor wat het waard is, maar het bleef met lege handen achter. Vreugde in het DUNO kamp, doodse stilte in de Goudse kleedkamer. Ondanks de nederlaag mag Jodan Boys blij zijn met het vertoonde spel. De toeschouwers hebben een ploeg gezien die voor elkaar door het vuur ging en dichtbij minimaal een gelijkspel was, helaas viel het zaterdag de verkeerde kant op. Aankomende zaterdag alweer een nieuwe kans om een overwinning te boeken in eigen huis als AZSV uit Aalten op bezoek komt!! Bent u er weer bij??

Voor de foto’s, klik HIER

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Heerkens, Veerman, Oulad-Ali, Brank (’67 v/d Velde), de Berg (’80 El Idrissi), Bellahcen, Borsboom,  de Vries, el Kandoussi (’52 Tuithof)