In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Net als vorige week, in eigen huis tegen Capelle, heeft Jodan Boys afgelopen zaterdag gelijkgespeeld tegen Smithoek. In Barendrecht kwam Jodan Boys in de tweede helft nog wel op voorsprong door een goal van Oulad-Ali. Een kwartier voor tijd kwam Smitshoek uit een vrije trap langszij.

Na de puntendeling tegen Capelle waren de Gouwenaars gebrand op een goed resultaat tegen Smitshoek. De ploeg van Middelkoop, waar vorig jaar twee maal van werd gewonnen, versterkte zich goed  in de zomer, waardoor het geen abc’tje zou worden. Smitshoek wil een stabiele hoofdklasser worden, daar heeft het zeker de selectie naar.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd, althans de eerste vijf minuten. Daarna golfde het spel in hoog tempo op en neer en  trok Smitshoek het spel langzaam naar zich toe. Dit resulteerde in de veertiende minuut in een niet te missen kans. Bart Deprez kapte zijn directe tegenstander uit en gaf voor. Voor een leeg doel kon de 1-0 op het scorebord worden gezet, maar de aanvaller van Smitshoek miste de bal volledig. Een wake up call voor Jodan Boys zonder gevolgen. Jodan Boys stond in deze fase van de wedstrijd niet goed en kreeg geen grip op het spel van Smitshoek. Desondanks had Jeroen Borsboom in de twintigste minuut de openingstreffer op zijn schoen. Bij het uitverdedigen kwam de bal voor de voeten, van de immer hardwerkende spits, van Jodan Boys. Het doel lag open maar Borsboom mikte net over. Niet veel later was het weer Smitshoek dat via Goncalves een levensgrote kans kreeg de oud-aanvoerder van Noordwijk, kon vanaf zeven meter binnenschieten, maar het vizier van de middenvelder stond niet op scherp. Zo bleef het 0-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Jodan Boys meer grip op de wedstrijd. Yusri El Kandoussi kwam een keer goed door over de rechterkant, maar zijn schot verdween centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Bellahcen had ook nog een mogelijheid na terugleggen van Borsboom, maar zijn inzet verdween in de handen van Doedee. Zo gingen beide ploegen met de brilstand rusten.

Jodan Boys kwam sterk uit de kleedkamer en kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong. De bal werd vanaf de rechterkant voorgegeven en de mee opgekomen Oulad Ali plaatste de bal in de bovenhoek. Een mooie voorsprong in een rommelige wedstrijd. Kort na de treffer maakte, de lang geblesseerde, Pattinama zijn rentree ten faveure van de geblesseerde  Lion v/d Velde. Jodan Boys leek in de eenenzestigste minuut op 0-2 te komen. Het was wederom El Kandousi die zichzelf met een solo vrij speelde en de bal op zijn wreef nam. De bal ging net over.

In de eenenzeventigste minuut was daar de mogelijkheid voor Smitshoek na geklungel aan de linkerkant van Jodan Boys belandde de bal in de voeten van een Smitshoek aanvaller, deze kon de bal niet afdrukken, hierna volgde een scrimmage die met hangen en wurgen onschadelijk werd gemaakt door de Jodan Boys verdediging. Verder had Jodan Boys in de tweede helft de wedstrijd onder controle, tot aan de zevenenzeventigste minuut. Smitshoek kreeg een vrije trap op ruim vijfentwintig meter van de goal. Het schot van de Reineta viel met een stuit binnen. Wat een domper voor Jodan Boys. Er leek niks aan de hand en dan toch een gelijke stand.

In het laatste kwartier vochten beide ploegen voor de overwinning, Smitshoek kreeg in de negenentachtigste minuut de kans om de drie punten in Barendrecht te houden, maar de inzet werd gekeerd door een schitterende reflex van Rondeltap. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Bij Jodan Boys in de kleedkamer een hoop teleurgestelde gezichten. De overwinning leek binnen handbereik, maar werd nog weggegeven. Aan de andere kant was de kansenverhouding tussen beide ploegen zo ongeveer gelijk. Concluderend kunnen we opmerken dat Jodan Boys na vier wedstrijden nog ongeslagen is. Volgende week treffen we in eigen huis DUNO Doorwerth een ambitieuze hoofdklasser die goed draait! Het belooft dus weer een mooi affiche te worden aan de Sportlaan.

Doordeweeks woensdag spelen we de tweede wedstrijd kwalificatiewedstrijd voor plaatsing van de TOTO KNVB beker tegen O.S.S.’20 de wedstrijd in Oss begint om 20.00 uur. We hopen zoveel mogelijk Gouds publiek te ontmoeten in Brabant. Tot woensdag

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Heerkens, Veerman, Oulad Ali, Brank, Tuithof (’87 de Vries), Bellahcen, Borsboom (’71 El Idrissi), Kandoussi, v/d Velde (’57 Pattinama)