Jodan Boys en Capelle hebben zaterdag beide één punt aan het onderlinge treffen overgehouden. In Gouda eindigde de wedstrijd zoals hij begon; 0-0. Deze uitslag  was een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Jodan Boys was in de eerste helft misschien iets beter en Capelle had in de tweede helft een licht overwicht.

Jodan Boys en Capelle kende voorafgaand aan de wedstrijd nog een honderd procent score uit de twee gespeelde wedstrijden. Beide ploegen zouden deze reeks graag nog even voortzetten. Bij Jodan Boys twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van het duel tegen Achilles’29. Bradley el Idrissi nam de plek in van de geblesseerde Tygo de Berg. Roald Heerkens keerde terug in de basis, hierdoor begon Dirk Pieter Rietveld op de bank. In de beginfase van de wedstrijd zakte Capelle in op eigen helft en liet Jodan Boys het spel maken. Dit resulteerde in de vierde minuut in de eerste mogelijkheid voor Jeroen Borsboom. Gaandeweg de eerste helft ontwikkelde de wedstrijd steeds meer in een schaakwedstrijd. Beide ploegen zochten  mogelijkheden om de hechte defensies te slechten. Dit gebeurde niet. Bijna was het Roald Heerkens die, in de veertigste minuut, uit een corner rakelings naast kopte. Zonder verdere noemenswaardigheden gingen beide ploegen met de brilstand rusten.

Capelle kwam goed uit de kleedkamer. De Capellenaren gingen hoger spelen en zette steeds meer druk op de verdediging van Jodan Boys. In de achtenveertigste minuut zeilde een voorzet van Capelle voor de goal van Rondeltap langs, maar er was geen aanvaller om af te werken. In de drieënvijftigste minuut de mooiste aanval van de wedstrijd. Goed combinatievoetbal op het middenveld van Jodan Boys met Brank en el Idrissi, waarna laatsgenoemde aan een solo begon. Het schot van el Idrissi scheerde uit kansrijke positie rakelings naast. Dit was de mogelijkheid voor de openingsgoal. Ruim tien minuten na deze actie werd el Idrissi vervangen door el Kandoussi.

Vanaf de vijfenzestigste minuut golfde het spel steeds meer op en neer. Capelle kreeg ook een uitstekende mogelijkheid om te scoren, ware het niet dat Mark Veerman een perfecte blok zette. Een aanvaller van Capelle kon in kansrijke positie binnenschieten, maar de man van de wedstrijd gooide zich met alles wat hij had voor de bal.

Twintig minuten voor tijd maakte Borsboom plaats voor Lion v/d Velde. Tien minuten voor tijd claimde Jodan Boys nog een penalty. V/d Velde werd volgens velen onreglementair naar de grond gebracht, maar de uitstekend leidende arbiter van Leeuwen, wuifde het weg. Jodan Boys kreeg nog één grote kans. Een minuut voor tijd was het bijna weer Leroy Brank, die met zijn wapen, Jodan Boys op voorsprong kopte. Helaas werd deze bal van de doellijn gehaald.

Zo eindigde de wedstrijd,  net als twee keer  vorig jaar, in een gelijkspel. Beide ploegen zijn nog steeds ongeslagen. Jodan Boys gaat volgende week weer op zoek naar de drie punten. Ditmaal tegen Smitshoek. Zorg dat je er bij bent.