In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag een zwaarbevochten zege geboekt in Groesbeek. Tegen Achilles’29 stonden de Gouwenaars al na één minuut met 1-0 achter. In de tweede helft wist Jodan Boys de score om te draaien. Bradley el Idrissi zorgde met een rake kopbal voor de gelijkmaker. Niet veel later was het Leroy Brank die ook met het hoofd voor de 1-2 zorgde. Jodan Boys kreeg in het verdere verloop van de wedstrijd tal van mogelijkheden om de trekker verder over te halen, maar dit gebeurde niet. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.

Een nieuwe tegenstander, een verre reis en een voor Jodan Boys ongewoon tijdstip, zo maar een paar feiten op een rij voor de uitwedstrijd in Groesbeek. Ondanks dat waren er toch weer de nodige supporters uit Gouda aanwezig, dat blijft mooi om te zien. Jodan Boys werd hartelijk ontvangen in Groesbeek. Achilles’29 wil in alles weer als club vooruit. De negativiteit van de afgelopen jaren wil men achter zich laten en met vereende krachten de toekomst tegemoet. Daar heeft men al de nodige stappen in gezet want het gebeuren rond het eerste veld lag er prachtig bij in de late najaarszon.

Onderweg had Jodan Boys noodweer, maar in Groesbeek scheen de zon bij de aftrap van de wedstrijd

 

Tussen de glooiende hellingen werd er om zes uur afgetrapt door de zwartwitten. Achilles’29 schoot uit de startblokken het jonge team van trainer Stefan Muller kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Zoals Matthijs de Ligt afgelopen vrijdag een beroep op de afwezige VAR deed, zo wilde Jodan Boys het moment van het doelpunt graag terug zien, want het rook overduidelijk naar buitenspel. Helaas voor Jodan Boys werd de treffer goed gekeurd en Jodan Boys moest een tandje bij gaan schakelen. Dat gebeurde niet in het eerste kwartier. Jodan Boys had moeite met de snelle voorwaartsen van de Groesbekers. Het was Roy Rondeltap die in de zeventiende minuut voorkwam dat de 2-0 op het scorebord kwam. Hij redde fraai op een vrije trap van Achilles’29. Na twintig minuten kreeg Jodan Boys controle over de wedstrijd zonder tot echt grote uitgespeelde kansen te komen. De Berg had een mogelijkheidje, maar hij besloot af te leggen, waar hij beter zelf had kunnen schieten. En Ilyas Oulad-Ali zag zijn schot gestuit. Jodan Boys vond de eerste vijfenveertig minuten geen opening in de defensie van Achilles’29. Zo ging Jodan Boys met een 1-0 achterstand rusten.

In de rust werd duidelijk dat de Berg niet door kon vanwege een blessure. Bradley el Idrissi, die vrijdag zesentwintig was geworden, verving hem. Na vier minuten trakteerde el Idrissi Jodan Boys al want, hij zette met zijn hoofd de gelijkmaker op het scorebord.  Jodan Boys ging in deze fase nadrukkelijk op zoek naar voorsprong. Die kwam er ook.  Tuithof mocht een corner nemen die via een speler van Achilles’29 op het hoofd van aanvoerder Brank terecht kwam. Hij aarzelde niet en kopte hard de 1-2 tegen de touwen. In de fase die volgde had Jodan Boys het betere van het spel en creëerde voldoende kansen om de marge uit te breiden. Een inzet van Borsboom werd knap gekeerd door de keeper. Brank verscheen oog in oog met de doelman, maar zijn schot met links ging ruim naast. Mo Bellahcen soleerde knap over de lengte van het veld, tot hij op een paar meter van het doel zijn schot over zag vliegen.

Ja en wie zelf niet scoort moet altijd vrezen voor een tegengoal. Vijf minuten voor het einde gebeurde dit ook bijna. Achilles’29 kreeg een vrije trap, randje zestienmeter en recht voor het doel. Gelukkig voor de Gouwenaars verdween de bal op het dak. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

De ervaren Bellahcen en Veerman stonden na afloop, de massaal toegestroomde, pers te woord.

 

Jodan Boys won zo voor de tweede maal op rij. Een goed begin van de competitie. De terugreis met drie punten op zak was gezellig. Rond kwart voor elf parkeerde Albert onze vaste top buschauffeur de bus aan de Sportlaan en ging een ieder zijns weegs. Een lange dag op pad met elkaar waarbij het belangrijke resultaat werd gepakt.

Volgende week ontvangen we Capelle die net als Jodan Boys de volle punten hebben behaald uit de eerste twee wedstrijden. Al vroeg in het seizoen een kraker aan de Sportlaan. Zorg dat je erbij bent.

FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Verkaik, Rietveld, Veerman, Oulad-Ali, Brank (’81 Mohandis), de Berg (’46 el Idrissi), de Vries, Borsboom, Tuithof, Bellahcen