In Blogs, Nieuws

U vraagt zich ongetwijfeld af wat de link is. Met vrouwenvoetbal raken we steeds meer en beter bekend.  De tijd ligt echt achter ons de het Nederlands vrouwen team op een amateurveldje haar internationale wedstrijden speelde. Tegenwoordig zitten de stadions vol, zoals het PSV stadion afgelopen juni tijdens de uitzwaaiwedstrijd van de Leeuwinnen naar het WK in Frankrijk. Veel mensen hebben dit WK gevolgd, ook in Frankrijk waren de tribunes meestal goed bezet. Van de Oranje mars kijken we ook niet meer op, en dat het Nederlands vrouwenteam en passant de finale haalde was wel een verrassing maar werd op voorhand niet voor onmogelijk gehouden.

Bij De Jodan Boys is het vrouwen en meidenvoetbal al jaren lang een vaste waarde. En mede door de toenemende populariteit, in combinatie met het serieus nemen van deze geleding is het vrouwen en meidenvoetbal hard gegroeid bij onze vereniging. Dit seizoen zijn we gestart met 10 meidenteams en 3 vrouwenteam. In het totaal zijn dit bijna 200 actief voetballende leden. Vanuit de vereniging word actief ingezet op o.a. het verbeteren van de jeugdopleiding en het versterken van de organisatie. Daarnaast is er een ontwikkeltraject gestart in samenwerking met de KNVB waarover jullie in de loop van dit seizen meer gaan horen.

Dan De Grote Clubactie 2019. Deze jaarlijks terugkerende actie kan onze vereniging veel geld opleveren. Het betreft het verkopen van loten waarvan een groot deel direct aan de club toekomt. De afgelopen jaren hebben we niet meegedaan, mede omdat er niemand opstond die deze kar wilde trekken. En ga er ook maar aanstaan, het organiseren van deze actie voor 1400 leden kost veel tijd en inzet. Om over enthousiasme en creativiteit nog maar te zwijgen. Toch gaan we dit jaar weer meedoen. Hoe dan?

De bovenstaand genoemde link zit als volgt. De meiden uit de vrouwen 1&2 gaan dit jaar de kar trekken. Samen met Karel van den Heuvel vormen 4 meiden het projectteam. Dit team stuurt de volledige vrouwen 1&2 selectie aan (32 vrouwen) die u de komende tijd zullen benaderen. Ik vind het een fantastisch initiatief waar we als club in het algemeen, en binnen onze club het vrouwenvoetbal in het bijzonder, veel aan gaan hebben. Het projectteam heeft 4 doelen gekozen die met de opbrengst van deze actie zullen worden ondersteunt:

  1. Sport en spelmaterialen voor de hele vereniging
  2. Sfeer bevorderende activiteiten voor de hele vereniging
  3. Trainingskamp vrouwen geleding
  4. Jeugdopleiding meiden

Het bestuur heeft het enthousiaste verhaal in de vergadering van 26 augustus aangehoord en meteen geaccordeerd. Aan de meiden de taak om de actie, die in de loop van september start, verder uit te werken. Alle leden worden binnenkort benaderd en we hopen dat jullie zelf ook actief met deze actie aan de gang gaan. Niet alleen goed voor onze vereniging, maar mogelijk ook goed voor jullie zelf. Er zijn namelijk fantastische prijzen te winnen.

Succes meiden (en Karel natuurlijk J)!

 

Johan Kortleven