In Blogs, Nieuws, Nieuws Commissie Sportiviteit en Respect

Voor het commentaar op de wedstrijd moet je langs de zijlijn zijn. Vanaf de bank worden doorgaans in hoog tempo alle acties, overtredingen en beslissingen van de scheids- en grensrechters becommentarieerd. Hardop natuurlijk, zodat iedereen direct over de juiste kennis beschikt. De scheids is bijvoorbeeld een eikel en hij had beter een andere hobby kunnen zoeken.

En dan ben ik nog mild. Ik hoef jullie echt niet te vertellen wat de arbitrage soms over zich heen krijgt. Niet alleen bij de buren, maar ook bij onze Christelijke Voetbalvereniging. Nou zou binnenkort dat geëtter langs de lijn wel eens voorbij kunnen zijn. Mooi zo! De KNVB heeft een jaar geëxperimenteerd met zes nieuwe spelregels. Die gelden vanaf deze week ook in het amateurvoetbal.

Muurtje

Ik noem er twee. Allereerst is het getrek, geduw en geflikflooi in de muur verleden tijd. De tegenstander moet op een meter afstand blijven. In de muur kun je vooral knus aan de gang met je eigen mensen. Regel twee. De scheids kan officials langs de lijn een gele of rode kaart geven. Vorig jaar was ADO-trainer Fons Groenendijk de eerste die met een gele kaart geschiedenis schreef. Fons was het niet eens met een strafschop en noemde de VAR ‘de Vreselijke Arbitrale Ravage’. Fons kreeg geel en verloor met 4-2 van Heracles Almelo.

Ik hoop dat onze trainers, coaches, elftalleiders en verzorgers zich komend seizoen een beetje gedeisd houden. Wie onverhoopt wél een kaart te pakken krijgt gaat bij De Jodan Boys de geschiedenisboekjes in. Ik wens je een mooi en sportief voetbalseizoen.

Joël Batenburg, speler VE1 en lid commissie Sportiviteit en Respect.

 

Dit zijn de nieuwe spelregels.

https://www.voetbal.nl/nieuws/797/dit-zijn-de-nieuwe-spelregels-het-seizoen-201920