In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Na weken van voorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. De aftrap van de competitie voor Jodan Boys 1. Oefenwedstrijden zijn leuk hoor, maar het draait natuurlijk om de punten die in de competitie op zaterdag kunnen worden behaald. De zomer liet zich zaterdagmiddag nog één keer van zijn beste kant zien en dat leek een voorteken te zijn.

 

Leen van Steensel pakt drie punten bij z’n debuut als hoofdtrainer van Jodan Boys

Bij Jodan Boys een aantal nieuwe gezichten in de basisopstelling in vergelijking met het vorige seizoen. De meest opvallende naam was misschien die van Tygo de Berg. Vorig seizoen nog spelend in de JO19-1 mocht zaterdag zijn competitiedebuut maken voor Jodan Boys. Daarnaast maakte Roy Rondeltap zijn debuut en was het de rentree van Jeroen ‘Borsoe’Borsboom. Ander positief nieuws was de opwachting van Romario dos Santos, bijna twee jaar speelde hij geen wedstrijd in het eerste door een slepende liesblessure, zaterdag stond hij weer bij de eerste elf namen. Elliot Pattinama is zo goed als wedstrijdfit en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat hij weer gaat spelen. Jorn van Lunteren, Enzo Huntink en Yusri el Kandoussi stonden afgelopen zaterdag met een blessure langs de kant.

Tygo de Berg leverde twee assists af tegen SC Feyenoord

SC Feyenoord en Jodan Boys zijn inmiddels geen onbekenden meer van elkaar. Vorig seizoen wist Jodan Boys slechts één punt te pakken tegen de Rotterdammers. In de tweede speelronde werd er destijds nipt met 3-2 verloren in de thuiswedstridj werd het 1-1. Net als Jodan Boys wist SC Feyenoord niet te promoveren via de nacompetitie. Het verloor in de tweede ronde van Staphorst.

SC Feyenoord heeft duidelijke ambities het wil hoger eindigen dan de derde plaats vorig jaar. De ploeg van Frehe heeft veel kwaliteit en met name de twee buitenspelers Akanioui en Obiku waren in voorgaande wedstrijden steeds dreigend. Dit was in de openingsfase van het duel direct te zien. Jodan Boys werd teruggedrongen en SC Feyenoord trachtte telkens de buitenspelers te vinden. Toch kwam de eerste grote kans voor Jodan Boys. Borsboom werd in de diepte gestuurd, hij omspeelde de keeper, maar kon niet meer goed bij de bal komen, waardoor de kans verloren ging. SC Feyenoord zocht de opening in de hechte Jodan Boys defensie en thuisploeg loerde op de omschakelmomenten. Dat moment kwam er in de eenentwintigste minuut. Na een goede interceptie van de Jodan Boys verdediging kwam de bal via Tuithof voor de voeten van Tygo de Berg. Na een goede actie aan de zijlijn wist de Berg een puntgave voorzet af te leveren op de mee opgestoomde Roald Heerkens. Heerkens aarzelde geen seconde en kopte de bal snoeihard achter de goalie van SC Feyenoord. Een schitterende treffer. Misschien een beetje tegen de verhouding in, maar niemand die daarom maalde. Jodan Boys kreeg in het vervolg van de eerste helft nog twee goede mogelijkheden uit standaardsituaties om de score te verdubbelen. Leroy Brank kopt een goed genomen hoekschop van Tuithof net naast. Vijf minuten voor rust schoot Nadir Mohandis  een vrije trap van ruim twintig meter goed in, maar de keeper van SC Feyenoord kon de bal knap uit het doel ranselen. Zo ging Jodan Boys met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Jodan Boys viert feest nadat Roald Heerkens zijn ploeg op een 1-0 voorsprong heeft gezet.

Dirk Pieter Rietveld bleef in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Ilyas Oulad-Ali, die linksback ging spelen. Verkaik schoof op naar de rechterkant. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. SC Feyenoord zocht openingen, maar kon nimmer een echte vuist maken tegen de hechte Jodan Boys verdediging. Verkaik neutraliseerde Obiku, Veerman leidde zijn defensie en Brank was  als captain aanjager en oppepper op het middenveld. In de vierenzestigste minuut verving Bellahcen Mohandis. Jodan Boys kon de ervaren middenvelder goed gebruiken in het laatste stuk van de wedstrijd. Tien minuten voor tijd kwam Kevin de Vries in de ploeg voor dos Santos. Kort na deze wissel wist Jodan Boys de 2-0 binnen te schieten. De aanval begon met een bal van de grond van Roy Rondeltap deze werd op het middenveld gewonnen door de hard werkende Borsboom. Hij gaf de bal mee aan de Berg. De vleugelflitser was zijn directe tegenstander net als in de eerste helft veel te snel af en behield op de achterlijn knap het overzicht en legde bal breed op de mee gesprinte Jordi Tuihof, die in een leeg doel binnen kon afwerken.  In het restant van de wedstrijd kwam de zege niet meer in gevaar.

Het scorebord liegt niet. Jodan Boys wint met 2-0 van SC Feyenoord

Wat een opsteker en een heerlijk begin voor onze nieuwe trainer Leen van Steensel. Natuurlijk één zwaluw maakt nog geen zomer, maar de eerste drie punten zijn binnen. Volgende week gaan we op bezoek bij Achilles’29 in Groesbeek. De aanvang van die wedstrijd is 18.00 uur.

Voor de foto’s klik HIER

Opstelling Jodan Boys: Rondeltap, Rietveld (’46 Oulad-Ali), Heerkens, Veerman, Verkaik, Brank, de Berg, Mohandis (’64 Bellahcen), Borsboom, Dos Santos ( ’84 de Vries), Tuithof