In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys de volgende ronde bereikt van de TOTO KNVB Beker. In Hoogland werd de kersverse derdedivisionist  met 1-3 verslagen. Hierdoor bereikte Jodan Boys de tweede kwalificatieronde. De loting voor deze ronde is eind augustus/begin september.

Trainer Leen van Steensel benadrukte het in zijn woord vooraf. De wedstrijd tegen Hoogland zou de eerste officële wedstrijd van het seizoen zijn en voor trainer Leen van Steensel de eerste wedstrijd op eigen benen bij Jodan Boys 1. Bij zo’n première komt er toch altijd wat meer spanning bij kijken. Hoe lekker is het dan dat Jodan Boys de wedstrijd dik verdiend over de streep trok.

 

Beide ploegen staan klaar om het veld te betreden.

Jodan Boys startte sterk aan de wedstrijd. Over de linkerkant kreeg Jodan Boys veel ruimte om te voetballen van Hoogland. Dit resulteerde in de zevende minuut in de eerste kans voor de Gouwenaars. Nadir Mohandis stuurde Jorn van Lunteren weg, maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later was het wel raak. Een goede actie van de bedrijvige Jordi Tuithof, die de bal wederom bij van Lunteren wist te krijgen. De Woerdenaar aarzelde geen moment  en hij schoof de bal beheerst in de verre hoek. Een heerlijke start na acht minuten al op een 0-1 voorsprong. Jodan Boys ging op zoek naar de tweede treffer. Inzetten van Jeroen Borsboom en Dirk Pieter Rietveld misten het doel waardoor de 0-1 voorsprong op het scorebord bleef staan.

Halverwege de eerste helft kreeg Hoogland iets meer grip op de wedstrijd, zonder dat dit tot grote kansen resulteerde. Desondanks kregen de Hooglanders nog net binnen het haf uur een penalty door een handsbal van Enzo Huntink. Die kreeg de bal van dichtbij keihard op zijn arm geschoten. De strafschop werd feilloos binnen geschoten, waardoor beide ploegen weer naast elkaar stonden. Even leek het erop dat de Hooglanders door zouden drukken, maar deze opleving was van korte duur. In de laatste tien minuten kreeg Jodan Boys goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Met name de actie van Jordi Tuithof, een minuut voor rust, mocht er zijn. Hij passeerde vier, vijf man op de rand van de zestienmeter alleen ging zijn schot rakelings naast. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee in een grijs en nat Hoogland.

In de tweede helft was Jodan Boys duidelijk de bovenliggende partij. Het duurde tot de 64e minuut totdat dit op het scorebord tot uitdrukking kwam. Jodan Boys kreeg een strafschop te nemen nadat Enzo Huntink was gevloerd binnen de welbekende lijnen van het zestienmetergebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Jeroen Borsboom ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen, 1-2. Kort voor het doelpunt was Ilyas Oulad Ali het veld binnengekomen voor Michel Verkaik. De linkerverdediger maakte zijn officiële debuut voor Jodan Boys. Niet alleen Oulad Ali speelde voor het eerst in Jodan Boys 1. Tygo de Berg kwam binnen de lijnen voor Nadir Mohandis. Tygo de Berg die vorig jaar nog in JO19-1 speelde maakte een sterke indruk in de voorbereiding en zag dit bekroond met een invalbeurt.  Kort na deze wissel kreeg Jeroen Borsboom de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Enzo Huntink zette Borsboom met een slim balletje vrij voor de keeper. Borsboom leek zo van de kans te schrikken dat hij de kans verprutste. Dit was tevens het laatste wapenfeit van Borsboom, die zijn rentree opluisterde met hard werken en een doelpunt. Hij werd vervangen door Lion v/d Velde. Van de Velde viel sterk en gedreven in de laatste tien minuten. Vier minuten voor tijd gaf hij een puntgave voorzet op van Lunteren, die niet aarzelde en de bal snoeihard achter de doelman van Hoogland wist te schieten, 1-3.  Jodan Boys kwam niet meer in gevaar, mede door een hechte verdediging onder leiding van Mark Veerman en plaatste zich zo voor de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker.

Het is een goed stel hoor. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor het aankomende seizoen

Aankomend weekend gaan Jodan Boys 1 en Jong Jodan Boys een weekend naar de bossen van Austerlitz, om de voorbereiding af te sluiten. In het weekend wordt er nog één keer geoefend bij Rohda’46 in Leusden. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling Jodan Boys: Roy Rondeltap, Dirk Pieter Rietveld, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik ( Ilyas Oulad Ali), Leroy Brank, Enzo Huntink, Nadir Mohandis (Tygo de Berg), Jeroen Borsboom, Jorn van Lunteren, Jordi Tuithof

Jodan Boys haalde pagina 801 van teletekst.  Is er weer een nieuw sprookje in de maak?