In Nieuws
Met ingang van het seizoen 2019-2020 gaat Helen Reijven-Verschoor bij CVV De Jodan Boys aan de slag als projectleider vrouwenvoetbal.

Binnen onze vereniging bieden we al ruim 30 jaar aan meiden/vrouwen uit Gouda en omgeving, de gelegenheid om te voetballen. De afgelopen jaren is het aantal vrouwelijke leden flink gegroeid en dat zien we ook op landelijk niveau; vrouwenvoetbal is populair.

De KNVB heeft een ontwikkelingsprogramma ontwikkeld om het meiden- en vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien. Jodan Boys neemt deel aan dit ontwikkelingsprogramma. Als projectleider zal Helen Reijven fungeren als ‘kartrekker’ om de ambities van de vereniging voor de vrouwengeleding vorm te geven.

Een steeds groter groeiende vrouwengeleding betekent ook dat we als vereniging onze aandacht meer moeten richten op de positionering van het vrouwenvoetbal binnen onze club en hoe de organisatie nog meer af te stemmen op het vrouwenvoetbal alsmede de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal.  “Gelijkwaardig, mét verschillen”, aldus Helen.
Inmiddels hebben we ca. 170 spelende vrouwelijke leden en in bijna alle leeftijdscategorieën zijn er meerdere teams. Dit geeft de vereniging de mogelijkheden om al deze meiden en vrouwen een goede plek te bieden, rekening houdend met recreatieve of ambitieuze, prestatieve speelsters en/of toptalenten. Daarnaast zijn wij in de gelukkige positie dat we binnen onze club een indeling- en selectiebeleid kunnen toepassen. Meiden en vrouwen kunnen zich met plezier ontwikkelen en het maakt daarbij niet uit of ze nu een talentvolle prestatief of recreatieve voetbalster is.