In Junioren, Nieuws

Kampioenenploeg

Edwin Mostert en Reza Palijama zetten zaterdag 15 juni met hun team de kroon op een heel erg mooi seizoen. Op neutraal terrein in IJsselstein bij IJFC werd er met 3-0 van vv de Meern gewonnen. Jodan Boys startte erg goed aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stonden de Gouwenaars  op een 1-0 voorsprong. Na een goede eerste periode van Jodan Boys kwam vv de Meern beter in het spel, zonder echte kansen te krijgen. De Jodan Boys defensie stond zaterdag als een huis en keeper Bob van Merwijk stond als een echte veldheer in de goal. In de tweede helft verdubbelde Faouzi de score en zeven muinuten voor tijd werd het nog 3-0.

 

Het is een goed stel hoor. Trainers Edwin en Reza wisten een goed voetballend collectief te smeden!

Grote klasse van JO17-1. Op de laatste speeldag het kampioenschap in rook op zien gaan en dan zo terugkomen in de nacompetitie. Sparta Nijkerk werd in Gouda geknipt en geschoren. Daarna volgde een ruime overwinning tegen Smitshoek. Ook tegen vv de Meern was Jodan Boys de terechte winnaar! Na afloop volgden er buikschuivers in de kleedkamer, werd de champagne ontkurkt en werden de stembanden goed getest. Ouders, vrienden en overig publiek konden met een gerust hart weer naar Gouda, trots op de jongens. Volgend jaar speelt JO17-1 in de derde divisie.

JO19-1 gaat gewoon door

Niet iedereen ging vanuit Ijsselstein weer naar Gouda. Veel van het publiek bij JO17-1 reden door naar Barendrecht waar Jodan Boys 019-1 aantrad in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Barendrecht. Jodan Boys speelde om promotie naar de tweede divisie, terwijl Barendrecht juist streed om handhaving. Beide ploegen troffen elkaar twee keer eerder dit seizoen, vriendschappelijk en in de beker, beide ploegen wonnen één keer. Twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren.

Erik van Zoest, inmiddels niet meer weg te denken als trainer bij Jodan Boys, instrueert zijn manschappen nog eenmaal.

 

Jodan Boys opende sterk en Luc Dielhof bekroonde dit met een treffer. Niet veel later was het Yannick Poot die de 0-2 op het scorebord zette. Het werd nog spannend toen Barendrecht in de tweede helft terugkwam tot 1-2. Maar Massimo maakte kort voor het einde van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde en schoot de 1-3 binnen.

Zo mag JO19-1 zich opmaken voor de finale van de nacompetitie volgende week op neutraal terrein tegen competitiegenoot Forum Sport. De onderlinge confrontaties zijn niet in het voordeel van onze jongens, maar resultaten uit het verleden geven gelukkig geen garanties voor de toekomst. In deze flow is JO19-1 tot veel in staat.

Houd de website en socials deze week in de gaten voor plaats en tijdstip van het duel. Komt de jongens aanmoedigen, lukt het JO19-1 om voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de tweede divisie te promoveren?

FORZA Jodan Boys