In Junioren, Nieuws

Aanstaande zaterdag is het zover. JO19-1 speelt dan de finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. Competitiegenoot Forum Sport is de tegenstander.

Doelstelling

Trainer Erik van Zoest is trots op zijn mannen. Na het kampioenschap in de vierde divisie vorig jaar, wilde Jodan Boys eerst de sterkte van de derde divisie inschatten alvorens doelstellingen te bepalen. Na een zeer goed eerste half jaar waarin de jongens echt goed speelde, maar niet altijd loon naar werken kregen, werd in de winterstop bepaald dat Jodan Boys voor een (vervangende) periodetitel zou gaan spelen. Waarom niet meespelen om een prijs? Na de winterstop wederom een goede serie van de mannen van van Zoest en Bakkenes. Onder meer kampioen ARC werd verslagen en de jongens stonden op pole position om deelname aan de nacompetitie af te dwingen. In de laatste drie wedstrijden ging het bijna nog mis, maar gelukkig volstond een gelijkspel tegen VELO.

Kunstje eerder geflikt

Aan Erik van Zoest de taak om de mannen weer in de juiste vibe voor de nacompetitie te krijgen. Van Zoest flikte het kunstje eerder, vorig jaar hield hij samen met van Steensel, Jong Jodan boys in de reserve hoofdklasse door de nacompetitie winnend af te sluiten. Ook dit jaar lijkt het de goede kant op te gaan. In de eerste ronde moest Jodan Boys het in Jan Louwersstadion opnemen tegen het sterke FC Eindhoven. JO19-1 speelde die middag misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen en schakelde de Eindhovenaren door met 1-2 te winnen. Afgelopen zaterdag werd er in de tweede ronde afgerekend met tweede divisionist Barendrecht. Op sportpark de Bongerd won Jodan Boys met 1-3. Nu nog één wedstrijd verwijderd van de tweede divisie.

De tegenstander

Forum Sport eindigde in de competitie drie punten boven Jodan Boys op de derde plek. Beide ploegen speelde al drie keer tegen elkaar. De Voorburgers wonnen twee keer en eenmaal werd er gelijkgespeeld. . De Gouwenaars proefden het zoet van de overwinning dus nog niet deze jaargang. Forum Sport is een ploeg met een goed strijdplan en de spelers weten goed wat ze wel en niet kunnen. Vanuit de omschakeling is Forum Sport levensgevaarlijk gebleken.

Jodan Boys

Natuurlijk wil Jodan Boys de goede lijn van FC Eindhoven en Barendrecht vasthouden. De ploeg is op volle oorlogssterkte. Er zijn geen blessures en schorsingen. Jodan Boys heeft met talentvolle jongens de juiste middelen in handen om Forum Sport zaterdag een hak te zetten. Hoe mooi zou het zijn als Erik van Zoest en zijn manschappen zaterdag de finale weten te winnen?

Komt allen

Eén ding staat vast onze jongens kunnen de steun van het Goudse publiek goed gebruiken. Dus komt allen aankomende zaterdag in grote getalen naar Rotterdam om  JO19-1 te suppporten in hun jacht om promotie naar de tweede divisie af te dwingen!

FORZA Jodan Boys