In Junioren, Nieuws

De junioren van Jodan Boys hebben zaterdag uitstekende zaken gedaan in de nacompetitie. Zowel de JO19-1 als de JO17-1 wisten hun wedstrijd te winnen.

JO17-1 speelde in de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie tegen Smitshoek. Smitshoek was veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie, omdat het zich niet rechtstreeks had weten te handhaven in de derde divisie.

Topseizoen

Voor de ploeg van Edwin Mostert en Reza Palijama is de nacompetitie een toetje na een fantastisch seizoen. Met slechts drie verliespartijen in de competitie zou je in de meeste poules kampioen zijn geworden. Helaas voor JO17-1 presteerde Westlandia nog net iets beter. Het hechte collectief van JO17-1 rechtte de rug en  de jongens willen nu via de nacompetitie alsnog promotie bewerkstelligen.

Goede start

Wat heet een goede start vorige week werd in de eerste ronde Sparta Nijkerk met maar liefst 12-2 verslagen. Afgelopen zaterdag werd Smitshoek met een ruime nederlaag naar huis gestuurd. Vroeg in de wedstrijd kwam Jodan Boys op een 1-0 voorsprong. Helaas kwam Smitshoek snel langszij! Na de 1-1 gaf de verdediging geen krimp en wisten Faouzi nog voor rust de 2-1 binnen te schieten. In de tweede helft schoot Jodan Boys nog vier maal met scherp. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 6-1 overwinning.

Finale

De jongens hebben nog niks en zullen zaterdag nog één keer moeten vlammen. Op neutraal terrein moet er worden afgerekend met vv de Meern. De Meern schakelde in de halve finale het sterke DVS’33 Ermelo uit. Zaterdag nog één keer alles uit de kast halen, dan kan een mooi seizoen met promotie worden bekroond.

JO19-1 tegen FC Eindhoven

JO19-1 speelde zaterdag in Eindhoven tegen FC Eindhoven. De ploeg uit de lichtstad had de titel in de derde divisie op een haar na gemist. Jodan Boys moest dus aan de bak. De ploeg van Erik van Zoest en René Bakkenes promoveerde vorig jaar uit de vierde divisie en wist zich in de derde divisie te plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. Een mooie prestatie van onze oudste junioren.

Nog nooit verloren met de bus

Erik van Zoest zei voordat hij de bus instapte; we hebben nog nooit verloren als we met de bus naar een uitwedstrijd reden. Ook zaterdag gaf onze eigen Jodan Boys bus van Almei tours weer net dat extra’s voor JO19-1. Gesteund door meereizend publiek speelde JO19-1 een hele goede wedstrijd in het Jan Louwersstadion.

De Berg en Dielhof trefzeker

De eerste helft ging de wedstrijd qua scoreverloop gelijk op. Beide ploegen gingen met 0-0 rusten. Na rust openende Tygo de Berg de score. Helaas scoorde Eindhoven de gelijkmaker. Lang konden de Brabanders niet genieten van deze voorsprong, want Dielhof schoot een minuut later de 1-2 binnen. Het collectief van van Zoest streed voor elke meter en wist uiteindelijk de 1-2 over de streep te trekken. Waar Eindhoven gedesillusioneerd achterbleef vierde Jodan Boys feest. Een stapte het met wederom een overwinning de bus in.

Volgende ronde

Volgende week zaterdag speelt Jodan Boys JO19-1 de tweede ronde van de nacompetitie tegen Barendrecht JO19-1, dat strijdt om lijfsbehoud! De Barendrechters zijn geen onbekende. Dit seizoen werd er twee keer tegen elkaar gespeeld. De bekerwedstrijd ging in de laatste minuut verloren. Een oefenwedstrijd tegen Barendrechtwerd gewonnen. Dus beide ploegen lijken aan elkaar gewaagd. Nog twee wedstrijden winnen!!

Houd de website in de gaten

Komende week wordt duidelijk waar JO17-1 de finale gaat spelen en hoe laat deze begint. Dan wordt ook duidelijk bekend hoe laat en waar JO19-1 de tweede ronde speelt. Het is duidelijk dat onze jongens onze steun goed kunnen gebruiken. Dus komt dat zien!! FORZA Jodan Boys!!