In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft, als opvolger van vertrekkend keeperstrainer Wijnand Donk, voor komend seizoen Karim Scharleman gecontracteerd als trainer van de keepers van de A-selectie en de bovenbouwjeugd. Daarnaast gaat hij een rol spelen bij het opleiden van de jeugdkeepers.

“Wij zijn er zeker van met Karim een echte winnaar in huis te hebben gehaald”, zegt Gerrit de Jong, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij Jodan Boys.

Karim Scharleman is in het dagelijks leven ondernemer op het gebied van teamkleding en sportconsultancy, waarbij hij diverse professionele atleten bijstaat om hun doel te bereiken in de breedste zin van het woord. Hij was als speler en keeper in het verleden actief in de jeugd GSV, Olympia en ONA. In de senioren bij GSV, Moordrecht, Gouda Zondag, ONA en hij sloot zijn actieve carrière af bij Ommoord in de 3e klasse.

“Aan het eind van mijn bestaan als actief voetballer begon het te kriebelen om de kennis die ik heb gekregen van trainers waar ik mee heb mogen werken, en mijn eigen visie over te brengen op andere. Dit heb ik o.a. in de jeugd gedaan bij Gouda 019-1, CVC Reeuwijk 017-1, en het laats de afgelopen 4 seizoenen bij Floreant 019-1 als veldtrainer”, vertelt Karim. “Als keeperstrainer, waar toch eigenlijk mijn grootste passie ligt, heb ik ervaring opgedaan bij ONA. Dit was als assistent trainer bij Theo van Eck, waar ik o.a. de keepers onder mijn verantwoording had. Dit seizoen begonnen bij een van de beste jeugdopleidingen van Nederland, SPARTA Rotterdam als keeperstrainer van 015/016/017. En eenmaal per week bij Gouda Zaterdag.”

“Voor het aankomend seizoen, waar ik naast het runnen van mijn bedrijven nog actief zal blijven als keeperstrainer/Ass. van hoofdkeeperstrainer SPARTA Rotterdam, Frank Kooiman voor de 017 tot en met Jong SPARTA. Ben ik erg blij dat ik aankomend seizoen mag gaan werken met de keepers in de bovenbouw en de selectiekeepers van Jodan Boys. Waar het mijn taak is om Wijnand Donk, die de afgelopen jaren prima werk heeft afgeleverd te mogen vervangen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega’s van de technische staf. Verder ben ik voor alle keepers van Jodan Boys benaderbaar voor advies, en/of een zinvolle discussie om te filosoferen over het mooiste wat er is: keepen”.