In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Het is Jodan Boys niet gelukt om de volgende ronde van de nacompetitie te halen. In Nijkerk was Sparta Nijkerk met 2-1 te sterk. Na de gelijkmaker van Leroy Brank dacht Jodan Boys even aan meer, maar in de absolute blessuretijd kwam Sparta toch nog op voorsprong.

Het vertrouwen was er voorafgaand aan de wedstrijd zeker. Na een goede training op Hemelvaartsdag was de ploeg van trainer Dennis v/d Ijssel klaar voor de ontmoeting met de oranjehemden. Onder tropische omstandigheden begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Jodan Boys wist dat het minimaal twee keer moest scoren. Bijna kwam een mooi scenario uit; snelle voorsprong. Net als afgelopen dinsdag lukte het Jodan Boys niet een kans om te zetten in een doelpunt. In de tweede minuut mocht Bellahcen een vrije trap nemen aan de zijkant van de zestienmeter van Sparta Nijkerk. Zijn scherpe voorzet kon worden gekopt door Waandels, maar zijn inzet verdween enkele centimeters over de deklat. Het had wat geweest als deze bal erin was gevlogen. Maar als hebben we de afgelopen week te vaak gehoord. Wat als…. Feit is dat er niet werd gescoord.

Wouter Beukers

De eerste twintig minuten waren gelijkopgaand. Jodan Boys probeerde aan aanvallen te denken, maar Sparta Nijkerk was in de omschakeling uiterst dreigend. Na twintig minuten kregen de Nijkerkers drie grote kansen om de score te openen. Bij Jodan Boys werd er door driemaal toe geschutterd in de verdediging, maar de aanvallers van Nijkerk konden er niet van profiteren. Wouter Beukers was driemaal een sta in de weg. Deze wedstrijd zou de wedstrijd van ‘onze’ negentienjarige Wouter worden. Want wat heeft deze jonge doelman in de maanden dat hij Gouda speelde een goede indruk achtergelaten. Een atleet eerste klas met vaak ook nog katachtige reddingen. Daarnaast was Wouter in de spelersgroep al snel erg geliefd, omdat het een ongelofelijk prettig persoon is! Met zijn talent en instelling gaat Wouter een mooie toekomst tegemoet. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Net als een paar dagen eerder gingen beide ploegen met de brilstand rusten.

Snelle tegentreffer

Jodan Boys begon de tweede helft met dezelfde namen. Maar net als afgelopen dinsdag werd de rappe buitenspeler Plet inde tweede helft ook weer een plaaggeest voor de Goudse ploeg. In de vijftigste minuut startte Plet zijn brommer en sprintte de Jodan Boys verdediging eruit en kon afleggen, waardoor Spart de 1-0 op het scorebord schoot. Promotie voor Jodan Boys leek nu wel heel ver weg. Amper twee minuten later was het weer Waandels die met zijn hoofd gevaarlijk was. Helaas kopte de naar Noordwijk vertrekkende spits de bal via de grond net over.

Gelijkmaker

Korstiaan Schuilenburg en Jordi Tuithof waren het veld binnen gekomen voor Verkaik en Bellahcen. Twintig minuten voor tijd was daar dan toch de gelijkmaker van Jodan Boys. Uit een goede voorzet van Tuithof kopte Leroy Brank de 1-1 binnen. Sparta Nijkerk werd korte tijd toch even echt zenuwachtig. Zou het nog kunnen voor Jodan Boys? Tien minuten voor tijd leek Jodan Boys op een 1-2 voorsprong te komen, maar Sparta Nijkerk kon de bal na een scrimmage voor het doel uitverdedigen. Dit was de mogelijkheid voor Jodan Boys om het nog echt spannend te maken. Maar helaas gebeurde het niet. In blessuretijd scoorde Sparta Nijkerk de verdiende 2-1.

Opgeheven hoofd

Zo kan Jodan Boys met opgeheven hoofd aan de zomerstop beginnen. De tweede periode gepakt en gekwalificeerd voor de landelijke KNVB beker. Onze dank gaat uit naar scheidend trainer Dennis v/d IJssel die 5 1/2 jaar als trainer voor de groep stond. Onder zijn leiding werd handhaving in de hoofdklasse bewerkstelligd, werd de VR Cup gewonnen, hadden we een schitterend avontuur in de landelijke beker en versloegen eredivisionist Go Ahead Eagles op de Adelaarshorst en werd er ook nog een periodetitel gepakt. Op 15 juni zullen we afscheid nemen van Dennis en overige vertrekkende trainers, begeleiders en spelers.

Voor nu heel erg bedankt en tot volgens seizoen in de hoofdklasse! Forza Jodan Boys